[...]
Ja nawet skilli nie chciałem od MTR-u, do szczęścia mi one nie są potrzebne. Ale społeczności należałby się jakiś raport w stylu: "tylu a tylu dostaliśmy do działania, tylu a tylu odpisało, tylu a tylu nadawało się do MTR-u", a po jakimś czasie jakaś informacja o postępach "tyle a tyle skoków, tylu a tylu się wykruszyło - zbotowało, poszło na sprzedaż, właściciel olał sprawę, itd". Taka informacja mogłaby pomóc w tym, żeby po kolejnych draftach dzielić się lepiej.
Tymczasem nic. Przez jakiś czas była śpiewka, że wszystko jest w projekcie super. A potem mi (jako selekcjonerowi) jakiś user pisze, że mu skaut nie odpisuje na pytania (a tym skautem był hawkeyed) ;-) To chyba jednak coś jest nie tak. Jeśli pulę ciekawych zawodników z draftu traktujemy jako wartość, która ma pomagać kadrom, listy te są robione pracą selekcjonera i jego pomocników, projekt otrzymuje część zawodników, to chyba społeczności się należy informacja, co się z nimi dalej dzieje.
Selekcjonerzy znali skille zawodników, którzy nie mieli szans zagrać w kadrze, na długo przed tym, zanim zacząłem się kadrami interesować. Także skauci. I to nie jest prawda, że zaczęliśmy nagle sprawdzać znacznie więcej zawodników. Zaczęliśmy sprawdzać więcej lepszych zawodników i robić to szybciej i precyzyjniej, bo nie było to już robione chaotycznie i po omacku.
Last edited by Dejvidd at 11/16/2011 5:09:28 PM