Dobar je Crni Đorđe!
Kad bih imao još jednog sličnog, gde bi mi bio kraj...
Zanimljiva tema. Dosta je teško odrediti šta može da načini najveću prednost za jednu ekipu. Ako govorimo o pravoj košarci, meni su najvažniji bili igrači na poziciji 4. Mislim da kvalitetan igrač na toj poziciji pravi najveću razliku. Pritom, ovde mislim na igrača tipa Mirotić, visokog kao centar protivničke ekipe, pokretljivog, sposobnog da igra licem košu, da šutne za tri, istrči kontu, asistira...da u odbrani zatvori sve rupe, pokupi skokove, ne kasni u rotaciji...
Što se tiče BB-a, meni je najdraže da imam dobro krilo koje podjednako dobro igra spolja i unutra i da taktiku i poziciju u datoj utakmici odredim s obzirom na odbrambene mogućnosti protivničkih igrača. Nekoliko sezona mi je Batak bio glavni igrač iako mu je plata bila samo 27k, ali je žario i palio i u drugoj i u trećoj ligi. Neretko je davao po 40-50 poena gde god bih ga stavio. Ako govorimo o konkretnoj poziciji, mislim da su tu negde SF i PF. Možda je ranije PF bio dominantniji jer je igra bila podređena LI taktici, ali danas je značaj ove dve pozicije približan.