Dugo sam promišljao da li da se javim ili ne povodom najnovijeg poraza mladih ali ne mogu a da ne navedem nekoliko činjenica.
Koliko god imamo jaku A reprezentaciju i kvalitetnog selektora koji se svojski trudi da unaprijedi igru istih, trošeći svoje dragocjeno vrijeme, toliko nemamo uspjeha sa U21.
Ja sam dovoljno dugo u buzzeru i dobro se sjećam kakvu je repku Bevzil naslijedio, i šta je uz pomoć klubova koji treniraju reprezentativce za relativno kratkro vrijeme napravio.
Što se tiče rada selektora U21 tu na žalost nemam nikakvih pohvala nego samo zamjerke tipa:
-ne pozivanje najkvalitetnijih igrača u reprezentaciju
-pogrešan odabir igrača za određene utakmice
-pogrešan odabir taktika
-prjateljske i tome slično...
Na žalost niti jedna od ovih zamjerki me ne nervira ni približno koliko me nervira činjenica da je sadašnji selektor uoči izbora postao svaki dan 3-4 posta, javljao se kada treba i kada ne treba, dijelio savjete, napravio thread tipa on protiv Bevzila i tome slično. Za vrijeme izbora slao privatne poruke da se glasa za njega i da ne nabrajam.
Kao i u stvarnom životu tako i ovde treba biti veliki, kako u pobjedama tako, i u porazima, javiti se, obrazložiti, pitati za savjet...itd.
P:S "Sakriti se" nije riješenje probema nego bijeg od istog. Potencijal U21 je veliki i isti treba iskoristiti.