BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dock

This Post:
00
235782.129 in reply to 235782.127
Date: 3/11/2013 3:55:51 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Pistonsi su tih godina imali taktiku za odbranu protiv Dzordana, takozvana "Jordan Rules". Nikada ga nije cuvao jedan igrac, uvek su ga cuvala bar dvojica, nekad trojica a ako to ne pomogne centar bi ga cekao u reketu da ga zakuca o parket.

Cak Dejli je to opisao ovako

If Michael was at the point, we forced him left and doubled him. If he was on the left wing, we went immediately to a double team from the top. If he was on the right wing, we went to a slow double team. He could hurt you equally from either wing—hell, he could hurt you from the hot-dog stand—but we just wanted to vary the look. And if he was on the box, we doubled with a big guy.
The other rule was, any time he went by you, you had to nail him. If he was coming off a screen, nail him. We didn't want to be dirty—I know some people thought we were—but we had to make contact and be very physical.

Evo kako je to izgledalo

http://www.youtube.com/watch?v=NLv2F33snCE

This Post:
00
235782.130 in reply to 235782.124
Date: 3/11/2013 4:20:45 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
imam li razloga da budem neozbiljan??

Ocigledno da ima kada pricas o coveku koji je vec 8 puta igrao na all star mecu, o coveku koji je pravi primer all round centra.
Njegov kvalitet vise je sto se podredio timu, ne belezi 25+ kao sto je to radio u Torontu, vec igra daleko vise za tim.
Sa druge strane poredis ga sa covekom ciji je najveci kvalitet, uz nesporan doprinos u skoku i odbrani, jeste taj da isprovocira protivnika.
Svaka ti cast.

This Post:
00
235782.131 in reply to 235782.128
Date: 3/11/2013 4:21:41 PM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Kris Bos je krilni centar kojeg je pored Nowitzkog najteze cuvati jer ima fantastican sut sa poludistance, naravno dok je bio glavna zvezda u Torontu mnogo se vise od njega moglo videti a sada se od sve 3 zvezde najvise podredio uspehu tima. Kosarka je evoluirala, to naravno ne znaci da je bolja ali takva kakva jeste igraci se prilagodjavaju na nju i ne sumnjam da igraci koji su atlete kao Kris bi se bez problema privikli na onaj stil. Samim tim sto je kosarka evoluirala takav trend prate i igraci koji nadolaze, odgovaraju zahtevima koje pred njih postavljaju pravila i prema tome balansiraju svoj stil igre.

Iz tog razloga Kris nije krpa kao sto kazes i mislim da niko od nas nije ni priblizno strucan da sudi o igracima njegovog kalibra. Misljenja sam da mozes reci da je bolji od Raska Katica, losiji od Barklija i slicno ali da jednostavno ne mozes reci za takvog igraca da je "krpa".

This Post:
11
235782.132 in reply to 235782.131
Date: 3/11/2013 4:35:00 PM
Overall Posts Rated:
740740
Brale,

lupi ponekad ENTER kad pises. Ubih se od citanja.

I 17 puta sam ponovo poceo isti red da citam, jer su ti svi redovi isti))).

Dakle, 2-3 recenice pa ENTER))

This Post:
00
235782.133 in reply to 235782.132
Date: 3/11/2013 4:57:50 PM
Overall Posts Rated:
4545
Pretpostavio sam da bi tvoj najveci "argument" i odgovor na moj post biti ismevanje,pardon "prijateljski savet"...

Ubi se od citanja?! Pa kakve veze ima duzina posta sa tim da li cu da stavim enter?! 17 puta si citao isti red...

Ili nisi mogao iz prve da shvatis,ili vid slabi sa godinama...

Ne znam sta bi trece moglo da bude?!

p.s. ako ni ovo nije dovoljno,rasclanjujem sledeci put na slogove ;)

Last edited by bazerbiter at 3/11/2013 5:02:57 PM

This Post:
00
235782.134 in reply to 235782.133
Date: 3/11/2013 5:01:29 PM
Overall Posts Rated:
4545
... Inace po duzini posta shvatas da nisam imao dovoljno karaktera,pa nisam imao da razdvajam svako malo na enter... I razmisljao sam da ti dam samo objasnjenje,ali jednostavno zbog svog nadobudnog stava i niskointelektualnih fora prvi deo mog obracanja tebi je bio neizbezan...

This Post:
00
235782.135 in reply to 235782.134
Date: 3/11/2013 5:18:39 PM
Overall Posts Rated:
740740
... Inace po duzini posta shvatas da nisam imao dovoljno karaktera,pa nisam imao da razdvajam svako malo na enter... I razmisljao sam da ti dam samo objasnjenje,ali jednostavno zbog svog nadobudnog stava i niskointelektualnih fora prvi deo mog obracanja tebi je bio neizbezan...

Ma veruj mi, uopste nisam hteo da zvucim kako si me ti shvatio.

Stvarno sam procitao ceo tekst, ali da je zajebano citati kad nemas nikakav razmak, vala jeste.

Kapiram ja da volis Majami zbog Lebrona i to je tvoje pravo, jer svako voli sta hoce. Cinjenica je da je on trebao da se pojavi da NBA ponovo dobije na vaznosti, cinjenica je da je odlican igrac, cinjenica je da postaje sve vise okrenut timu i da iz toga proizilaze njegove sve bolje i bolje igre, cinjenicaj je da niko ne moze da mu prismrdi trenutno u NBA (osim mozda Durantule), cinjenica je da ce kada zavrsi karijeru biti jedan od najboljih koji je ikada igrao ovu igru pod obrucima.

Nemam ja nista protiv njega. On je produkt kakav je Amerika trebala da bi se malo zamaskirali svi neuspesi koje je reprezentacija imala tih godina i kada ih je trtio ko god je hteo.

Jos jednom da ponovim. Fantastican igrac.

Samo ne volim nacin na koji je ovaj Majami napravljen. Tri drugara sela i dogovorila se da igraju zajedno. U ono vreme nema sanse da bi igraci tipa Lebrona i Bosa mogli da odu iz kluba kao free agent, i to jos da se onolika pompa sa sve TV show-om napravi oko toga. Nema sanse.

Zato da ti jos jednom ponovim. Nisam niti hteo niti zeleo da te uvredim, i nista lose nije bilo u mom prethodnom postu.

Pa covece stavio sam ogromne smile-ije. Nadam se da si ih video.

Tako da slobodno ti voli Majami, ali nadam se da ce stara garda iz San Antonia da ih otrsi u finalu.))

This Post:
00
235782.136 in reply to 235782.130
Date: 3/11/2013 5:20:22 PM
Overall Posts Rated:
4545
Evo ovako da pojasnim zasto sam stavio Rodman>Bos... Ok,kad bi pravio tim i trebao da stavis od njih dvojice ko da ti vodi,biram bosa,voli i zna da ga da ima sut sa poludistance a visok je ok...

Kazes covek ima samo odbranu i samo skok?? Da li si ozbiljan,samo?? A sta Bos ima,samo sut sa poludistance 6 skokova po mecu a igra 4.5?! Problem je sto ne pravis tim oko rodmana ili Bosa,tim je oko Lebrona u Bosovom slucaju,Dzordana u Rodmanovom...

I ok,imas igraca koji ima poene,koji pravi za druge,imas i Vejda jos,vamo si imao Pipena koji je imao 20+ u rukama,kreira i drzi napad... Mnogo ti vise treba igrac i znaci koji ce da bude prvi skakac lige i zatvori u odbrani rupe na 4 ili 5,da se pobije,udje protivniku u glavu i dize iz mrtvih kad nista ne ide u napadu!

Imas dva vrhunska strelca i ti mi kazes da je za ekipu efektivniji sad Bos kao strelac a treca opcija,znaci nema ni prostora da pokaze sta moze i bude efektivan... To sto se "podredio" ne znaci da je naprasno proigrao najbolju odbranu u ligi i postao skakac,sto statistika pokazuje da nije,samo ne trosi lopte ko u torontu,to je jedina stvar koja spada pod podrediti!

I sad sledi zakljucak ovoga gore,Rodman>Bos i pre nego Bos zato sto je u datim okolnostima i situaciji mnogo efektivniji i nista ga ne sputava da radi ono sto najbolje zna,mislim "samo" bude najbolji skakac lige i igra najbolju odbranu na niskom postu!

Zamisli da Lebron ne mora svaku kljucnu utakmicu da ima 15plus skokova(BOSTON,iNDIJANA PLEJ OF) i da ne mora da cuva od 1-4 u odbrani,mislis da mu ne bi vise znacilo od urednog sutiranja trojki i dugih dvojki Krisa Bosa??

This Post:
00
235782.137 in reply to 235782.135
Date: 3/11/2013 5:33:30 PM
Overall Posts Rated:
4545
Pa bas zato sto si ih stavio po 10 razumeo sam da je vise neko spustanje :) Inace da ti odgovorim za tu emisiju,u humanitarne svrhe je isao novac od toga,ali opet uvek se potencira na emisiji a ne na svrsishodnosti toga ;)

U ono vreme,ali niti su prvi,niti su jedini,zato jednostavno ne osudjujem to... Pritom kao sto sam ti rekao u Klivlendu je sam platio cenu svom kvalitetu umesto da se vucarao ko fukara dve sezone bar kroz ligu i dobio dobre pikove,kao ga odmarali jer je mlad,izmisljali malo povrede,kao sto radi NO svako malo sa Dejvisom,Klivlend sad sa Irvingom,OKC svojevremeno i onda kad uzmes sve sto ti treba,moze da krene da se igra,on zapeo ko sivonja odmah :))

This Post:
00
235782.138 in reply to 235782.136
Date: 3/11/2013 5:47:02 PM
Overall Posts Rated:
2626
Mozda je rec krpa prejaka ali realno mi je dosta sportskih sminkera i menager seik timova u sportu.

Pre dolaska u Majami Bosh i Lebron su vec bili u top deset igraca , Vejd takodje i iznenada oni postaju saigraci u istom timu.
Odjednom dobijas Kralja u maloj bari.

Osim toga koliko je Rodman limitiran u napadu toliko je Bosh limitiran u odbrani.Odbrana nije manje vazna od napada.

Iskreno ja bih radije u timu imao Batiea od Bosha i cvrsto verujem da je on posle Jamesa najvaznija komponenta uspeha Hita.

This Post:
00
235782.139 in reply to 235782.136
Date: 3/11/2013 7:12:09 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Koliko god sam imao zelju da procitam tvoj post, da mozda i naucim nesto iz istog, nazalost odustao sam nakon drugog pasusa.
Previse pises nepovezano, bez jasnih znakova interpunkcije i pravopisnih gresaka za moj ukus.
Nista licno, samo bih ovde zavrsio bilo kakvu polemiku.

Last edited by LA-Saur0n at 3/11/2013 7:13:08 PM

Advertisement