BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
237319.129 in reply to 237319.128
Date: 3/6/2013 3:49:46 PM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Kedves Kapitányjelöltek és Stábtagjelöltek (természetesen az aktívan válogatottak köröl tevékenykedő emberek is válaszolhatnak ha gondolják),

Nekem is lenne egy kérdésem:
A ti saját belső értékrendetekben hogy van a sorrend ezzel a játékkal kapcsolatban?
A válogatott van előbb vagy a klubcsapatotok?

Köszönöm a választ előre is!

This Post:
00
237319.130 in reply to 237319.129
Date: 3/6/2013 4:10:12 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ez meg milyen kérdés? :) Aki a válogatott mellett áll,annak az mindenekfelett van a rangsorban.
Szerintem.

This Post:
00
237319.131 in reply to 237319.129
Date: 3/6/2013 4:28:25 PM
Overall Posts Rated:
145145
Köszönöm a kérdést!

Nekem fontos a klubcsapatom is, de feleannyi figyelmet sem igényel, mint a válogatott, sőt...
Úgyhogy a klubcsapat megkapja majd amire szüksége van, éppúgy, mint a válogatott is, amennyiben eljön annak az ideje.

From: LA-Hukli

This Post:
00
237319.132 in reply to 237319.66
Date: 3/6/2013 4:30:20 PM
Overall Posts Rated:
9797
(237319.66)

Erre még nem reagáltál.

This Post:
00
237319.133 in reply to 237319.129
Date: 3/6/2013 4:40:55 PM
Overall Posts Rated:
117117
nem hiszem, h annyira fontos lehet a válogatott, mint a saját csapatod (rövid távon)...nálam természetesen az utóbbi élvez előnyt. De ez többtényezős modell... mert ahogy wenger is mondta, a csapatod és játékosaid minden porcikáját ismered, a nemzetközi mezőnynek töredékét sem, így arra sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani.
Újabb érdekes kérdés, h mire lennél büszkébb, egy MKL győzelemre, vagy egy kiugró teljesítményre a válogatottal (akár csak stábtagként is). Két éves ciklust nézve persze, hogy a bajnoki cím kerül magasabbra a dicsőségtablón...de ha már valaki olyan rég pesztrálja a válogatottat mint kaygee és stábja, akkor az már valami. Szóval, ha 2-3 ciklust végigviszel...ott már magadnak tudhatod a dicsőséget és büszke lehetsz rá. Egy ciklus sikere az csak részsiker és számomra értéktelen lenne learatni mások babérjait egy a saját csapatommal aratott dicsőség mellett.

Last edited by superfrank at 3/6/2013 4:43:51 PM

From: Domi
This Post:
00
237319.134 in reply to 237319.132
Date: 3/6/2013 4:46:05 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
Kapitányjelöltektől kérdezném, hogy mi a véleményük erről a játékosról:
Tempódobás: legendás (17) Dobótáv: világklasszis (13)
Külső védekezés: varázslatos (18) Technika: világklasszis (13)
Labdavezetés: világklasszis (13) Passzolás: nagyszerű (9)
2 pontos: katasztrofális (1) Belső védekezés: jó (7)
Lepattanózás: remek (8) Blokkolás: pocsék (2) ↑
Erőnlét: csapnivaló (3) Büntető: jó (7)

24éves MVP , 185cm . most 146ezret keres.
nem lenne -e jobb kicsit magasabb passz már most? természetesen a KV rovására.
mind válogatott mind klubszempontból?
15KV - 13passzal 100ezer alatt keresne ha jól gondolom.

előre is köszönöm a választ!

From: Wenger92

To: Domi
This Post:
00
237319.135 in reply to 237319.134
Date: 3/6/2013 4:54:32 PM
Overall Posts Rated:
145145
Klubszempontból jobb lenne, oda ritkán szükséges brutál védekezés.
Válogatott szempontból sajnos kell egy minimum 17-18-as, még így is, hogy a benti támadás dominál.
A passz meg idősebb korban is gyorsan megy.

Azért is tartanám nála nagyon fontosnak a passzt mind válogatott, mind csapat szempontból, mert a 2pontosa csak 1-es.
Passzoljon minél többet, nehogy véletlenül a festéken belülre vezesse a labdát, rátalálja hányni a gyűrűre.

From: kaygee

This Post:
00
237319.136 in reply to 237319.132
Date: 3/6/2013 7:28:01 PM
Overall Posts Rated:
173173
Tudom, hogy nem, de itt megírtam, hogy este tudok reagálni. (237319.105)

Nekem az valahogy mostanában 1-kor van.

Tehát:

Miért ilyen magas a kétpontos/lepattanó kombója?

Mert kellett egy ilyen játékos is. Nem volt mese, a többiek MVP-k, ő volt az egyetlen olyan legenda pot, aki iránt mutatkozott korábban is kereslet más játékosok részéről is. Vele döntöttem úgy, hogy megcsináljuk ilyenre, mert az nem állapot, hogy folyton agyonverjék a csapatot lepattanózásban. A 2 pontosról ismeritek a véleményemet, az most kell a támadáshoz. Kb. erre a szintre volt belőve a keresete, az pedig igaz, hogy 1 BV még nem ártana neki. Ebben a kategóriában, ha van valamennyi kiegje egy játékosnak, még eltartják. Ezt most visszaigazolta a piac, mert nem volt szó arról, hogy 300k-s átigazolási pénzekért elkezdett volna kallódni, hanem felment az ára, még úgy is, hogy akkor tettük ki, amikor már nem játszhatott a rájátszásban, elkerülendő azt, hogy feljutásra hajtók 1-2 fordulóra igazolják le.

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy nem tudom tovább edzeni, mert ordenáré lesz a fizetése?

Pont ugyanazt tennéd, mint sok másik játékos. Egy idő után biztosan megpróbálnálak rávenni, hogy add el, és felszedetem egy farmmal ismét. Lehet, hogy erre jön majd egy kérdés, hogy miért nem vetettem akkor már most is meg egy farmmal, de érdekes módon most felettébb sokan jöttek, hogy elvinnék.

Tapasztalatom, hogy idősebb korban nehezebben nő a fizu az edzéstől (erről régebben ha jól emlékszem dzsevasszal beszélgettem még lakatos kapcsán), nem lett volna jobb későbbre hagyni a főskilljeit?

Leszkoven most 25 éves. Akkor viszont visszakérdezek, hogy mire gondolsz azzal, hogy később? 27-re, 28-ra? Nem volt mindig ilyen magas, óvatosan vittük a kieg edzés mellett a farmnál fokozatosan. Megjegyzem, ő sem született annak az igazán multisnak, 20 évesen már U21 kerettag volt, 21 évesen már kapott bőven kieget, ebben megállapodtunk az U21-gyel akkoriban. Még egy dolgot fontosnak tartok megjegyezni. Az edzésrendszer változása neki a pályafutása közben volt... Az akarva-akaratlanul tutira fejlődik majd tovább a többi skillje téma korántsem volt így, mikor ennél fiatalabb volt. Azért egy ilyen változást szerintem nem láthatott előre senki. Mint ahogy azt sem, hogy megáll majd a magas játékosok fizetéscsökkentése (amikor fiatal korában edzettük, akkor folyamtosan tendencia volt).

Mit javasolsz, hogy tartsam el majd 290 ezres fizu körül?

Elhozassam?

This Post:
00
237319.137 in reply to 237319.129
Date: 3/6/2013 7:44:30 PM
Overall Posts Rated:
173173
Kedves Kapitányjelöltek és Stábtagjelöltek (természetesen az aktívan válogatottak köröl tevékenykedő emberek is válaszolhatnak ha gondolják),

Nekem is lenne egy kérdésem:
A ti saját belső értékrendetekben hogy van a sorrend ezzel a játékkal kapcsolatban?
A válogatott van előbb vagy a klubcsapatotok?

Köszönöm a választ előre is!

Nekem jónéhány millióm fekszik most már a válogatottban. Az utóbbi időben előre vettem a válogatottat az értékrendemben, mert mindenképpen szeretnék egy olyan irányítót a válogatottba, akinek magas dobása van és emellett jó a 2 pontosa, mert ilyen jelenleg nincs bent a keretben. A jó alatt 12 felettit értek jelen esetben, bár gondolkodom azon, hogy most, hogy játszottam egy nagydöntőt, 2 szezonig csak az edzésre koncentrálok, még ha ez azzal is járna, hogy kiesek, mert nem a legjobb posztján kell játszatnom Novákot.

Egyébként nem gondoltam volna, hogy nagydöntőt fogok játszani, de ezt a csevegőben már megírtam, nem vagyok eredménycentrikus, kupában például sosem foglalkoztam azzal, hogy az első néhány körnél tovább menjek.

Szoboszlait a mentoráltamtól vettem meg. A 21. szezon egyharmadára eljutottam oda, hogy már 100k felett volt a heti pluszom, ebben egy szerencsés edzőcsere is benne volt, és akkor még nem kerestek ennyit a játékosaim. Ott választhattam volna azt az utat is, hogy nem kezdek el dobásra edzeni, és akkor nem mennek el ennyire a keresetek a múlt szezon elejére. Viszont akkor Szoboszlai nem lett volna még egy szezonig használható kinti dobó a válogatottban, ezt pedig nem akartam. A fizuk persze most jó magasak, de amint mondtam, én szívesen ráteszem majd a csapatot, hogy ők még maradjanak egy darabig, mondjuk amíg Novák nem lesz legalább annyira jó, hogy bekerülhessen, és Szoboszlainál nem lesz esetleg jobb játékos, aki leválthatja a keretben. Egyébként végül engem igazoltak az események, mert a mikor elérte a tempót, amit szerettem volna neki, az utolsó szintlépéshez már kellett vagy 8 edzés.

Van még két külföldi szupersztárom mellettük, ők egyébként féreedzőttek már amiatt, mert főként Nováknak más edzés kellett, ha elsősorban a saját csapatra gondoltam volna, akkor teljesen másképpen edzek.

A nagydöntő pedig szerintem meglepetés, már az elődöntőben sem én voltam az esélyes, főleg sérült kezdő DH-val nem (szerintem még úgy sem, hogy hazai pályán voltam). Ez viszont megkönnyíti a további döntéseket.

To: Domi
This Post:
00
237319.138 in reply to 237319.134
Date: 3/6/2013 7:51:36 PM
Overall Posts Rated:
173173
Kapitányjelöltektől kérdezném, hogy mi a véleményük erről a játékosról:
Tempódobás: legendás (17) Dobótáv: világklasszis (13)
Külső védekezés: varázslatos (18) Technika: világklasszis (13)
Labdavezetés: világklasszis (13) Passzolás: nagyszerű (9)
2 pontos: katasztrofális (1) Belső védekezés: jó (7)
Lepattanózás: remek (8) Blokkolás: pocsék (2) ↑
Erőnlét: csapnivaló (3) Büntető: jó (7)

24éves MVP , 185cm . most 146ezret keres.
nem lenne -e jobb kicsit magasabb passz már most? természetesen a KV rovására.
mind válogatott mind klubszempontból?
15KV - 13passzal 100ezer alatt keresne ha jól gondolom.

előre is köszönöm a választ!

A védekezését leszámítva jelenleg egy skillje sincs még válogatott szinten. Persze még csak 24 éves, még fejlődhet. Most így első ránézésre hirtelen nincs előttem, hogy kiről van szó, volt U21-ben a srác? Mert ha ennyire alapskilles, akkor bőven benne lehetett, hogy az ifi válogatottra volt edzve, akkor nem meglepetés a magas KV. Egyébklént kevésbé a magas kinti védekezés, mint inkább a dobás vitte ide a fizuját.

Válogatott szempontból nem tartom feltétlenül esélyesnek, klubszempontból szerintem nem kell 18-as KV.

From: LA-Hukli

This Post:
00
237319.139 in reply to 237319.136
Date: 3/6/2013 8:33:03 PM
Overall Posts Rated:
9797
Sorry, afelett a hsz-ed felett átsiklottam.

Arra gondolok, hogy pl. nem lenne e jobb, ha most nem 19/17/17 lenne, hanem csak 18/17/16(15)?

200k alatt lenne a fizuja, jobb lenne a multija. Most 25 évesen akkor nem kieget (vagy nem csak kieget) kellene adni neki, hanem főskillt, de alacsonyabb fizus lenne.

Nem kell elvnni még 1-2 szezonig, de hosszútávon nem megoldás a farmok alkalmazása, mert elfogynak, márpedig ha neki tényleg 280-90 lesz a fizuja, az első osztályban is csak úgy lehet, hogy beáldozod az eredményességet. (vagy csilliárdos vagy és tudsz venni mellé 3-4 alacsony fizus rohadt multis playát).

Advertisement