BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > У-21 репрезентација (2 дел)

У-21 репрезентација (2 дел)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
273845.129 in reply to 273845.127
Date: 1/27/2016 2:43:05 PM
Overall Posts Rated:
88
Благодарам тошебог :)

Message deleted
From: HORHE
This Post:
11
273845.131 in reply to 273845.129
Date: 1/29/2016 2:43:15 PM
Overall Posts Rated:
99
Здраво,јас сум Ѓорѓе, поискусните менаѓери подобро ме знаат а можеби и некои од поновите ме памтат. Инаку бев активен некаде од 8мата, 9тата сезона до 26 ако добро се сеќавам со тим kavadarci, 7-8 одлични сезони во елитата, купот и B3, и еднаш селектор на у21 националниот тим и од испомош на неколку добри генерации на сениорите, но поради домашни проблеми и лични обврски не бев активен до минатата сезона и еве се враќам со нов тим и многу повеќе слободно време па решив да се кандидирам повторно за селектор на младите и да пробаме да ги управиме малку. Можеби е рано но сепак да се претставам на новите менаѓери со кои не сме се сретнале.

Пис аут :)

This Post:
00
273845.132 in reply to 273845.131
Date: 2/22/2016 9:08:04 AM
Overall Posts Rated:
88
Благодарам на сите која ми ја дадоа подршката ке дадам се од себе да ја оправдам таа подршка а на оние што не ми ја дале подршката ке се потрудам да им докажам дека заслужувам да бидам тука каде што сум.Сега одам на друга тема околу скаутинг тимот кој сака да соработува со мене нека ми се јави по бб-пошта или на фб профилот (Rafa Pueyo) очекувам и одредени менаџери кои мислат дека нивните играчи заслужуваат да играат за репрезентација а јас не сум ги контактирал да ме известат(по бб пошта или фб профил ) :D

This Post:
00
273845.133 in reply to 273845.132
Date: 2/22/2016 11:03:00 AM
Pelister Bitola
II.1
Overall Posts Rated:
1818
Јас сум еден од оние што не ти дадоа подршка и повторно би го направил тоа макар и да имаш дупло повеќе победи од тие што ги имаше Тosebog. Не познавам твоите способности како BB менаџер и тоа е најверојатно поради тоа што не си имал некој позабележителен успех во играта а во исто време не си придонесол нешто многу за Македонската ББ заедница. Реовно го пратам форумот иако не пишувам нешто многу на него и скоро секогаш кога настануваше дебата за тоа кој треба да биди селектор на нашата репрезентација (без разлика дали е у21 или сениорска) се потенцираше дека селекторот треба да биде некој што има успех или некој што долги години помага на репрезентацијата со тренирање на играчи. Кога ќе го погледнам твојот тим не гледам ништо од тоа. Кога би те споредил со Tosebog кој иако немаше некој голем успех со у21 репрезентацијата мислам дека тој би го добил уште еден мандат од мене.

Втора работа која ми боде очи е тоа што канидатурата од тебе за селектор ја објави уште пред да заврши сезоната и на погрешно место, а кога дојде време за дебата и претставување тебе никаде те немаше. Зошто некој кој е сериозен кандидат за селектор не ја објави својата кандидатура на форумот кој е наменет за тоа? Доволно е да направеше copy-paste на тоа што си го објавил 23.01.2016. Дури и тоа што си го напишал тогаш не држи вода. Ќе кажам само дека се што си напишал во тој пост не може да се оствари доколку нема соработка од останатите менаџери. Никој не може да гарантира дека ќе има подобри резултати од неговиот претходник ако останатите менаџери не ги тренираат добро своите играчи или не им јас одржуваат формата на високо ниво. Селекторската функција според мене 50 проценти зависи од знаењето на селекторот а 50 проценти од останатите менаџери. Сакам да те прашам како ти ќе ги советуваш останатите менаџери да тренираат Македонски репрезентативци кога ни ти не знаеш да ги тренирааш? Како ти ќе мотивираш некој да тренира Македонски репрезентативец кога ти не го правиш тоа? Од кога висината на плата на 18-19 годишен играч е мерило за тоа колку добар играчот ќе бидие во иднина?

За крај само ќе кажам дека јас мојот глас го дадов за BojanD но не заради тоа што е мој пријател туку заради тоа што од сите кандидати за селектор има најдолемо искуство, најмногу успеси и најголем придонес за македонската BB заедница.

П.С. Со нетрпени ја очекувам твојата реплика и тоа како ти си добар менаџер, како ти си истренирал многу македонски репрезентативци, како постојано си бил активен на форумите и на chat за време на натпреварите, како постојано си ги прател нашите репрезентации, како на сите кои се како мене ќе ни докажиш дека не погрешиле кога те избрале за селектор.

This Post:
00
273845.134 in reply to 273845.133
Date: 2/22/2016 11:20:06 AM
Overall Posts Rated:
2121
Честито и од мене, како твој главен конкурент, искрено бев изненаден од изборот, според кој критериум доби толку гласови. Најверојатно имаш 10 „пријателчиња“ кои успеа некако да ги убедиш. Бидејќи освен мене колку толку никој друг не напиша некој збор во темата за избори мислев дека ќе ме изберат мене за селектор. Како и да е, помина замина сега, на успех не се надевам дека ќе имаш така да се надевам ќе го издржиш притисокот и критиките. Поздрав

This Post:
00
273845.135 in reply to 273845.133
Date: 2/22/2016 12:53:13 PM
Overall Posts Rated:
88
Едно е клубот а друго репрезентацијата можеби и немам искуство но додека ти ме критикуваш тука јас веќе се конслутирав и со панац му пишав и на дадимо и го прочитав целиот форум така да можам да кажам дека учам од сето тоа и се трудам претерано околу советување за млади играчи ти пишува во мојата кандидатура под точка 7 прочитај тоа што ти го пиша тука во еден дел и дадимо во конструктивните критики тоа го наведе и јаас ги прифатив за а време за дебата за непотребни работи и немам во овој момент толку време бидејќи сум посветен околу ростерот на репрезентацијата
ПОЗДРАВ :*

This Post:
00
273845.136 in reply to 273845.134
Date: 2/22/2016 12:55:58 PM
Overall Posts Rated:
88
Благодарам за честитката.на сите во животот ни се случуваат изненадувања кога не очекуваме на успех јас ке се надевам и јас ке се трудам да има успех притисокот си е нормална работа околу критиките се што е точно јас ке ги прифатам и ке се потрудам да се исправам таму каде што сум погрешил
поздрав :)

This Post:
11
273845.137 in reply to 273845.133
Date: 2/22/2016 1:18:51 PM
StreetBasketMK
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1515
Zdravo Rakija,

Jas oficialno go podrzav Rafa, i ke objasnam zosto.

Deckovo e stravno ambiciran , go saka ova nesto, i mu pomognavme da go ima. Dodeka ja bev selektor, on sekogas bese aktiven, aktivno rabotese i pomagase, so skauting so prebaruvanja, kompletno sekade. Diskutiravme razlicni taktiki i razlicni protivnici, ama do detali. Toa za mene znaci deka deckovo ima slobodno vreme i moze da go posveti za pouspesna U21 reprezentacija. Ima ambicija za ucenje i ja razbira igrata.

Edno nesto sto mi pravi vpecatok i ne mi se dopaga e toa sto go krie negoviot identitet. Najverojatno zatoa sto e dosta mlad :).

Kako i da, vo celina i mislam deka na site im e jasno toa, ne e vazno koj e U21 menadzer. Vaznoto za uspesna U21 reprezentacija e site ostanati da treniraat mladi deca i investirat vo niv.

Bidete sigurni deka Rafa sekogas ke ve iskontaktira vo vrska so vasite igraci i sekogas ke bide otvoren koj soveti i kritiki.
Ako site sme malku pozainteresirani, Rafa moze da raboti so site vas, eve veke na FB ima oficialen post od nego deka saka otvoreno da gi diskutura site natprevari.

Pa dosta kudevme, ako sakame da imame uspesna U21 repzentacija, vklucete se vo diskusijata i pomognete kolku so mozete.

Pozdrav,
Panac

From: Angel961

This Post:
00
273845.138 in reply to 273845.137
Date: 2/22/2016 3:08:11 PM
Overall Posts Rated:
2929
I tuka li pak so mestenki se konsultirav so ovoj go prasav ovoj i tie orgiraa kaj drugi i toa e. Dali ima lista da vidime koj glasal i za kogo

This Post:
00
273845.139 in reply to 273845.138
Date: 2/26/2016 2:56:18 PM
Overall Posts Rated:
2727
Hahahhahahahaha

Advertisement