Podrzav ekipa!
Nismo se culi neko vrijeme ali idemo sad to ispravit. Nova sezona je vec u ounom jeku. Prvo vasim obiteljima i vama zelim sve najbolje a onda i da na buzzeru budemo jos bolji.
Nova sezona je krenula a nasa nova generacija je odigrala dvije lrijateljske i jednu sluzbenu utakmicu. Sto se tice same generacije, ona je losija nego prosle sezone ali ima potencijala. To ce ovisiti najvise o menadzerima koji ih trebaju trenirat i drzat im formu. Tako da molim sve da budu sto aktivniji oko toga kako bi ostvarili ciljeve.
Ove sezone zelimo ostat top 20 na listi a ako to nije moguce top 25 ce bit zadovoljavajuc. Sto se tice utjesnog turnira, cilj je bar 2 runda pa dalje kako bude. U ovoj nazovimo ga grupnoj fazi, ocekujem 7-1 a potpiso bi i 6-2. Po rankingu smo 3 od ovih koji nastupaju na utjesnom turniru. Kako ce turnir odmicat, iskristalizirat ce se neko favoriti pa cemo tad vise znat mozemo li ocekivat i nesto vise od 2,3 runde.
Prvu prijateljsku smo odigrali protiv Ukrajine i to smo ostvarili pobjedu od 135-129. Ukrajina je dobro poslozena momcad a bili su s nama na ep prosle sez. 23 su bili na rankingu pa mi je drago da i sa slabijo generacijom nego prije, pobjedujemo reprezentacije visoko na listi. Druga prijateljska protiv Rusije. Igrom slucaja se tako poklopilo. 125-119 za nas. Rusija je u nekom srednjem domu ali naginje na gornji dom. Reko bi ekipa ko Ukrajina a mlzda cak i mrvu jaca trenutno. U obje tekme dominirali su Nalis i Jakupec te Skalec kao pomoc. Ta trojka ce bit nositelji ove generacije. Skaleca ste upoznali prosle sezone jer je odigrao jako dobru rolu u sjajnoj i jednod od jacih nasih generacija. Tu je jos trebao bit katalenic ali nazalost prodan je u strani klub gdje nece bit adekvatno treniran. Razumio bi da menadzer ima druge mlade igrace pa nema mjesta onda okej ali da treniras nesto deseto a katalaenic medu najmladima to ne kuzim. Zakidas sebe a i reprezentaciju na kraju krajeva. Bojim se da cemo ga izgubit kroz par tjedana a trebao je bit nositelj uz skaleca. Ovak smo kratki a bit cemo jos kraci.
Prva sluzbena na utjesnom je bila u gostima kod Juzne Koreje. Jasno je svima bilo da smo veliki favoriti ali ta utakmica je pokazala da smo dosta ranjivi. Pogodili su nam tempo i fokus sto je moja krivica i srecom nisi igrali veci trud jer bi nas onda vjv i dobili. Vec tu smo vidjeli da 3 4 igraca imaju problema s formom i zato me forma najvise brine. Prosle sezone su su skoro svi menadzeri imali sportskog psihologa ali ove sezone nazalost nije tako a ce bit cupavo. Pobjedili smo 106-97. Prva cet 26-21 za nas pa iatim rezultatom gubimo drugu. Na kraju trece gubimo 3 i srecom pa su nasi upalilili mlaznjake pa zadnju dobivamo 35-23 i ostvarujemo pobjedu. Opet najbolji kaupec s 35p tr nalis s 17. Skalec 20 skokova. Prezivjeli smo i sada se nadam da cemo se dic.
Iduce igramo protiv Slovenije s kojom igramo skoro svake sezone. Pretprosle su nas izbacili iz utjesnog a prosle smo prakticki mi njih izbacili s ep. Ova generacija im je daleko od najbolje ali nije za bacit. Reko bi da je 50 50 a mi jos i doma igramo. Vidim da imaju problema sa formom pa se nadam da se nece u petak puno poboljsat. Od nasih protivnika mislim da su oni najjaci protivnik. Uz njih jos igramo s Ceskom(G), Moldavija(D),Gana(G),Ekvador(D),Engleska(G),Finska(D).
Moldaviju,Ganu,Ekvador ne bi trebalo bit problema a ostali su zeznuti. Trenutno mislim da smo malo bolji od ostalih ali bkt ce treninga do tih utakmica pa se nikad ne zna.
Sretno nam da ostvarimo zacrtano a menadzerima zelim da rade na treningu i drze formu sto je moguce bolje. Time ne pomazete samo reprezentaciji nego i klubu kroz rezutat i ono najbitnije za sve, financije