pa upravo sam to pisao pre nekoliko postova da ne mozes po plati da znas koliko se brzo treniraju jer na platu najvise utice kad se igrac trenira jednodimenzionalno (valjda) Npr nagura se beku u prve dve sezone JR na 13 i onda mu plata skoci na 50k a ostane los u ostalim skillovima i onda menadzeri cele sezone kad igrac ima 21g placaju visoku platu.
Mozda su trenirani tako da im se kontrolisao rast plate i treninzi rotirani tako da budu ujednaceni po skillovima do 20g ili 21g pa onda krene forsiranje jednog skilla tokom jedne sezone. Tako npr menadzer ne placa cele sezone 60-70k nego placa 30ak a igrac trenutno ima skillove kao sto bi imao i da je prvo forsiran jednodimenzionalno pa onda popravljan gde mu sta fali ...
Mislim da je dobar deo igraca u repki takav ... E sad, da li moze brze da se trenira to je drugo pitanje. Iskreno, mislim da ima dosta nas koji forsiramo treninge jedne pozicije. E tu svaka cast Flavijusu koji trenira 2-3 reprezentativca jer u prvoj ligi moze da priusti mozda i trenera lvl 7. A ako pricamo o ne treniranju maximalnom brzinom onda je najveci gubitak to sto ekipe iz prve lige skoro uopste ne treniraju mlade igrace nego to rade uglavnom treceligasi koji ne mogu da priuste trenera lvl7 nego najvise 5 ili retko ko 6.
Sto vi u prvoj ligi ne napravite neki kodex po kome bi svaka ekipa trebalo da ima po jednog mladog igraca u treningu? Time odnos snaga ekipa ne bi bio poremecen a ti igraci bi bili najbrze trenirani jer mozete da placate trenere lvl6 i 7 ...
E kad to postignemo/te onda je fer da kritikujemo/te druge zasto se ne treniraju najbrze igraci ... do tada - ko radi radi a ko pije pije
![:P](/images/conf/emoticons/tongue.png)