βγάζει καλύτερα ποσοστά από τους σκόρερ μου!απίστευτο ε!κι όμως το ποσοστό των ελεύθερων σουτ που παίρνει είναι πολύ μεγαλύτερο μάλλον από το αντίστοιχο των σκόρερ μου.κι έτσι σκοράρει!αλλά θέλω και την δική σου γνώμη.
Πράγματι είναι έτσι. Αλλά ο λόγος δεν είναι αυτός που είπες ακριβώς.
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν PG σε εσωτερικό σύστημα την παρακάτω συμπεριφορά
Σε 20 κατοχές δίνει 4 πάσες και κάνει 16 σουτ.Από τα 16 σουτ τα 8 είναι 'εύκολα' και έχει σε αυτά μέση ευστοχία λόγω των σκιλλ του 60%
Τα υπόλοιπα 8 είναι 'δύσκολα' και έχει σε αυτά μέση ευστοχία 20%
Η συνολική του μέση ευστοχία θα είναι 40%.Ας τον συγκρίνουμε με έναν άλλον PG που είναι καλύτερος πασέρ αλλά χειρότερος σκόρερ με τον προηγούμενο.
Μπορεί αυτός (ο δεύτερος) ενώ είναι χειρότερος σκόρες (σε σκιλλ) να εμφανίζει μεγαλύτερη ευστοχία;
Ναι φυσικά και μπορεί!!!! Ας δούμε το γιατί όμως.
Ο δεύτερος επειδή έχει καλύτερη πάσα θα μοιράσει τις κατοχές του διαφορετικά.
Σε 20 κατοχές δίνει 7 πάσες και κάνει 13 σουτ. Κάνει λοιπόν 3 λιγότερα σουτ.
Αυτά τα λιγότερα σουτ κατά κανόνα αφαιρούνται από τα δύσκολα (αυτό είναι η μεγάλη αρετή της πάσας)
Βέβαια τα σουτ που κάνει σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο άστοχα από τον προηγούμενο οπότε θα πολλαπλασιάσω την ευστοχία του προηγούμενου με έναν παράγοντα
α<1 για να αναπαραστίσω τα χειρότερα σκιλλ
Τελικά έχουμε να παίρνει και αυτός 8 ´εύκολα´ σουτ με ευστοχία 60*α (θυμίζω α<1)
και 5 'δύσκολα´ σουτ με ευστοχία 20*α
Για να είναι ο δεύτερος (καλύτερος πασέρ, χειρότερος σκόρερ) πιο εύστοχος από των πρώτο (που είχε μέση ευστοχία 40%) πρέπει να ισχύει η παρακάτω ανισότητα
(8*60*α+5*20*α)/13>40 ή
480*α+100*α>520 ή
580*α>520 ή
α>520/580 ή
α>0.89
Άρα δείξαμε ότι μπορεί τα σκιλλ να είναι κατάλληλα μικρότερα και να έχουμε μεγαλύτερη ευστοχία
Υ.Γ1 Τα νούμερα είναι ενδεικτικά απλά ήθελα να δείξω τον μηχανισμό
Υ.Γ2 Ελπίζω να μην τα είπα μπερδεμένα
Last edited by GM-sarithin at 7/24/2012 10:50:12 AM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές