BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ειδικοί Παίκτες

Ειδικοί Παίκτες

Set priority
Show messages by
This Post:
00
221676.13 in reply to 221676.12
Date: 7/21/2012 7:22:09 AM
Overall Posts Rated:
150150
δεν είναι έτσι. δεν παίρνει τόσο σουτ. παίρνει κυρίως χειρισμό [εώς πάρα πολύ, κοντά στο 35% της προπόνησης]. δε φτάνει το σουτ τόσο ψηλά.

ακόμα κι αν πάρει 2-3 σουτ, χωρίς την εμβέλεια ο μισθός αλλά και ο απόλυτος αριθμός σκιλ που μπορεί να πάρει δεν τον κολλάει από το να γίνει όπως πρότεινα.

ανάλογα και σε ποιες θέσεις τον προπονείς...το παρακάτω κομμάτι είναι από το νήμα της προπόνησης στη βοήθεια...

ΕΝΑΣ ΣΕ ΕΝΑ
Guards:
Προπονεί Μπάσιμο σε: 2-3 εβδομάδες
Προπονεί Χειρισμός σε: 3-4 εβδομάδες
Προπονεί Σουτ με Άλμα σε: 3-4 εβδομάδες

Forwards:
Προπονεί Μπάσιμο σε: 1.8 εβδομάδες
Προπονεί Χειρισμός σε: 2.3 εβδομάδες
Προπονεί Εσώτ. Σουτ σε: 4-5 εβδομάδες
Προπονεί Σουτ με Άλμα σε: 4-5 εβδομάδες

Ομάδα
Προπονεί Μπάσιμο σε: 4 εβδομάδες (σε 3 αν το Εσώτ. Σουτ είναι πολύ χαμηλό)
Προπονεί Χειρισμός σε: 4-5 εβδομάδες
Προπονεί Εσώτ. Σουτ σε: 14-16 εβδομάδες
Προπονεί Σουτ με Άλμα σε: 14-16 εβδομάδες

αν προπονείς γκαρντς ανεβάζει αρκετά σουτ...λογικά εννοείς με την προπόνηση σε φοργουορντς..

From: JohnnyB
This Post:
00
221676.15 in reply to 221676.14
Date: 7/23/2012 5:41:20 PM
Overall Posts Rated:
343343
Αν έχει σημασία για κάποιον δίνω τα σκιλς ενός Κύπριου ψηλού που προπονήθηκε στην λογική που αναφέρει ο Μαμου...θα πάρετε μια ιδέα για το τι παίκτες μπορείτε να φτιάξετε με σχετικά χαμηλή προοπτική. Σημειώνω πως αυτός ήρθε 19αρης σαν 2αρι...

Potential: superstar (8)
Jump Shot: proficient 9 Jump Range: mediocre 5
Outside Def.: strong 8 Handling: mediocre5
Driving: respectable 7 Passing: average 6
Inside Shot: prodigious 16 Inside Def.: marvelous 15
Rebounding: wondrous 14 Shot Blocking: prominent 10

This Post:
00
221676.17 in reply to 221676.16
Date: 7/24/2012 6:09:24 AM
Overall Posts Rated:
343343
Σόρρυ δεν είχα καταλάβει ακριβώς το νόημα του ποστ, το διάβαζα αργά...και δεν έδωσα τόση σημασία. Τώρα πλήρως κατανοητός.

This Post:
00
221676.19 in reply to 221676.16
Date: 7/24/2012 6:50:03 AM
Overall Posts Rated:
10001000
Το τραγικά χαμηλό εσωτερικό δεν είναι πρόβλημα όταν παίζουμε εξωτερικά. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα εσωτερικά σουτ των ψηλών στα περιμετρικά συστήματα είναι της τάξης του 5-10% των προσπαθειών. Άρα η ανάγκη εσωτερικού σουτ εκ των πραγμάτων ελάχιστη.

Γιώργαρε απορώ που θέλεις να αποχωρήσεις τώρα που είχες την πιο έξυπνη σου ιδέα με τους ειδικούς παίκτες!

αυτό το πράγμα με τους ειδικούς παίκτες είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να καλύψουμε το χάντικαπ από τις καλύτερες ομάδες.

παίκτες με σούπερ άμυνες και στην επίθεση το βάρος στα δεύτερα τους και όχι στα κύρια σκιλς τους.

ξαναλέω η ιδέα είναι σούπερ και επιβάλεται οι ιδιοκτήτες να το κάνουν έτσι κι αλλιώς για τις ομάδες τους για να γλυτώνουν μισθούς χωρίς να χάνουν αγωνιστικά.

This Post:
00
221676.20 in reply to 221676.19
Date: 7/24/2012 8:29:53 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Το τελευταίο 1-1,5 χρόνο έχουμε μελετήσει διεξοδικά πολλές περιπτώσεις ειδικών παιχτών.

Η μεγάλη προσοχή είχε δωθεί σε τρεις γενικές κατηγορίες.

α) Καθαρό PG για εσωτερικά συστήματα
β) Τριάρια για εσωτερικά συστήματα που θα έκαναν πλήρη εκμετάλευση των φαινομένων μεταφοράς
γ) Ψηλοί για εξωτερικά συστήματα

Στις πρώτες περιπτώσεις (α) και (β) αυτό που πιστεύαμε ότι θα γίνει (από την μαθηματική ανάλυση) επιβεβαιώθηκε 100%. Δηλαδή και στην πράξη οι παίχτες αυτοί λειτούργησαν άψογα δίνωντας στις ομάδες τους τεράστιο αγωνιστικό πλεονέκτημα με πολύ μεγάλη οικονομία στους μισθούς.

Την ίδια περίπου ανάλυση κάναμε για την περίπτωση (γ). Άρα εύλογα πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν και οι ψηλοί το ίδιο καλά. Εγώ ήδη παράτησα την φετινή μου χρονιά για να ετοιμάσω τέτοιους παίχτες ώστε να μαζέψουμε τα δεδομένα όσο πιο καλά γίνεται.

Τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια και σίγουρα δείνουν οι παίχτες αυτοί ένα καινούριο ενδιαφέρον και μία νέα οπτική για το παιχνίδι.

Ας δούμε για παράδειγμα τον παρακάτω παίχτη που ετοιμάζω εγώ (για την ΙΙΙ κατηγορία)
10 7
8 7
8 7
3 15
15 11

Μισθός 38k μόλις!!!

Ο ίδιος παίχτης με δυνατότητα να παίζει και εσωτερικά, δηλαδή
10 7
8 7
8 7
15 15
15 11

έχει μισθό 131k!!!

Μιλάμε για μια οικονομία 93.000 παρακαλώ.

Όμως οι πόντοι που θα χάνουμε από την έλειψη εσωτερικού σουτ δεν είναι πρόβλημα;

Καλό σίγουρα δεν είναι αλλά οι υπολογισμοί δείχνουν ότι σε εξωτερικά συστήματα (motion & RnG) οι πόντοι που 'χάνουμε' από το χαμηλό εσωτερικό σουτ δεν είναι δα και τόσοι πολοί. Από την άλλη έχουμε εξοικονομήσει 93.000 μόλις από έναν ψηλό για να αγοράσουμε ποιοτικότερους κοντούς που θα μας δώσουν τους χαμένους πόντους πίσω και με το παραπάνω μάλιστα.

Εάν τέλος σκεφτούμε ότι το 90% των ομάδων παίζει εσωτερικά συστήματα (κυρίως L.I) σε ψηλό επίπεδο τότε το πλεονέκτημα που αποκτούμε με τέτοιους παίχτες είναι τεράστιο!

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
221676.21 in reply to 221676.20
Date: 7/24/2012 9:26:46 AM
Overall Posts Rated:
10001000
α) Καθαρό PG για εσωτερικά συστήματα
β) Τριάρια για εσωτερικά συστήματα που θα έκαναν πλήρη εκμετάλευση των φαινομένων μεταφοράς
γ) Ψηλοί για εξωτερικά συστήματα

πολύ ωραία.θα συμπλήρωνα λέγοντας και κοντοί για εσωτερικά και όχι μόνο το 3άρι.
επίσης θέλω εξήγηση στο α.δεν διαφωνώ.ίσα ίσα που έχω τέτοιον που με αφήνει πολύ ικανοποιημένο και θα σου πω το γιατί.

βγάζει καλύτερα ποσοστά από τους σκόρερ μου!απίστευτο ε!κι όμως το ποσοστό των ελεύθερων σουτ που παίρνει είναι πολύ μεγαλύτερο μάλλον από το αντίστοιχο των σκόρερ μου.κι έτσι σκοράρει!αλλά θέλω και την δική σου γνώμη.

Μιλάμε για μια οικονομία 93.000 παρακαλώ.

Όμως οι πόντοι που θα χάνουμε από την έλειψη εσωτερικού σουτ δεν είναι πρόβλημα;

η εθνική έχει 18άρη ρόστερ.δεν θα είναι όλο το ρόστερ με ειδικούς παίκτες.οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.εξάλλου απαντάς κι εσύ στο ερώτημα που έθεσες.

πάμε τώρα στις ομάδες.

νομίζω πως ελάχιστοι χρήστες παίζουν και εσωτερικά και εξωτερικά συστήματα ή έστω να τα εμπιστεύονται και τα δύο για την ομάδα τους.οπότε πάλι δεν είναι θέμα.

αλλά πες ότι είναι.με τα 93,000 που γλυτώνεις μπορείς να έχεις και ψηλό κανονικό με ελαφρώς χαμηλότερα στάνταρ που θα μπορεί να κάνει δουλειά του όταν θέλεις να αιφνιδιάσεις.

μια ομάδα που γλυτώνει από κάπου σε μισθούς,θα το δίνει αλλού τελικά!

πχ αν σε περιμένει ο άλλος περιμετρικά με 3-2 και παίξεις εσύ εσωτερικά,δεν χρειάζεσαι τα ίδια σκιλς που θα χρειαζόσουν απέναντι στο μαν2μαν.

το πρόβλημα είναι βεβαίως ότι στον πάγκο θα είσαι γυμνός επιθετικά.αλλά δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα ούτως ή άλλως.

This Post:
11
221676.22 in reply to 221676.21
Date: 7/24/2012 10:46:14 AM
Overall Posts Rated:
11571157
βγάζει καλύτερα ποσοστά από τους σκόρερ μου!απίστευτο ε!κι όμως το ποσοστό των ελεύθερων σουτ που παίρνει είναι πολύ μεγαλύτερο μάλλον από το αντίστοιχο των σκόρερ μου.κι έτσι σκοράρει!αλλά θέλω και την δική σου γνώμη.

Πράγματι είναι έτσι. Αλλά ο λόγος δεν είναι αυτός που είπες ακριβώς.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν PG σε εσωτερικό σύστημα την παρακάτω συμπεριφορά

Σε 20 κατοχές δίνει 4 πάσες και κάνει 16 σουτ.
Από τα 16 σουτ τα 8 είναι 'εύκολα' και έχει σε αυτά μέση ευστοχία λόγω των σκιλλ του 60%
Τα υπόλοιπα 8 είναι 'δύσκολα' και έχει σε αυτά μέση ευστοχία 20%
Η συνολική του μέση ευστοχία θα είναι 40%.

Ας τον συγκρίνουμε με έναν άλλον PG που είναι καλύτερος πασέρ αλλά χειρότερος σκόρερ με τον προηγούμενο.

Μπορεί αυτός (ο δεύτερος) ενώ είναι χειρότερος σκόρες (σε σκιλλ) να εμφανίζει μεγαλύτερη ευστοχία;
Ναι φυσικά και μπορεί!!!!
Ας δούμε το γιατί όμως.
Ο δεύτερος επειδή έχει καλύτερη πάσα θα μοιράσει τις κατοχές του διαφορετικά.
Σε 20 κατοχές δίνει 7 πάσες και κάνει 13 σουτ. Κάνει λοιπόν 3 λιγότερα σουτ.
Αυτά τα λιγότερα σουτ κατά κανόνα αφαιρούνται από τα δύσκολα (αυτό είναι η μεγάλη αρετή της πάσας)

Βέβαια τα σουτ που κάνει σε κάθε περίπτωση θα είναι πιο άστοχα από τον προηγούμενο οπότε θα πολλαπλασιάσω την ευστοχία του προηγούμενου με έναν παράγοντα α<1 για να αναπαραστίσω τα χειρότερα σκιλλ

Τελικά έχουμε να παίρνει και αυτός 8 ´εύκολα´ σουτ με ευστοχία 60*α (θυμίζω α<1)
και 5 'δύσκολα´ σουτ με ευστοχία 20*α
Για να είναι ο δεύτερος (καλύτερος πασέρ, χειρότερος σκόρερ) πιο εύστοχος από των πρώτο (που είχε μέση ευστοχία 40%) πρέπει να ισχύει η παρακάτω ανισότητα

(8*60*α+5*20*α)/13>40 ή
480*α+100*α>520 ή
580*α>520 ή
α>520/580 ή
α>0.89

Άρα δείξαμε ότι μπορεί τα σκιλλ να είναι κατάλληλα μικρότερα και να έχουμε μεγαλύτερη ευστοχία

Υ.Γ1 Τα νούμερα είναι ενδεικτικά απλά ήθελα να δείξω τον μηχανισμό
Υ.Γ2 Ελπίζω να μην τα είπα μπερδεμένα

Last edited by GM-sarithin at 7/24/2012 10:50:12 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
221676.23 in reply to 221676.22
Date: 7/24/2012 10:49:59 AM
Overall Posts Rated:
302302
σε 2 σεζον που λογικα θα παρει παλι μπρος η φαμπρικα μου θα σκεφτο πολυ σοβαρα παντως τι παικτες θελω και μπορω να φτιαξω...

οι επιλογες ειναι πολ καλες και σωστες....βλεπεις μπορεις να κανεις πολυ καλους παικτες και να συνδυασεις κερδος-αποδοση

Advertisement