1.Van közöttük multis is? Főként a benti emberek érdekelnének. Tehát akinek a passzolása, technikája 8as-9es szint felett van, jobb esetekben akár 14 is.
Igen, van ilyen. Ennél van nagyobb is, ami a technikát és a labdavezetést illeti (utóbbi nálam a fontosabb skill). Passzolása nincs egyiküknek sem ilyen szinten, de mielőtt még megjegyeznéd, szólok, hogy nincs az a Pörköltszáj-féle csodaprogram, amelyik annak a magas ember eresztésnek, akikkel nekem kellett dolgoznom, 14-ig repítette volna a passzolását. Megnézném, hogy 1-es és 2-es passzolású magas játékosoknak mikor csinálnátok ilyet, vagy te azt gondolod, hogy az asztalra csapsz, és egyből itt terem egy csomó ilyen játékos? Csak szólok, hogy akiket te etalonnak tekintesz, olyan draft 4 szezononként, ha van, viszont ha megnyered a választást, akkor a mostani U21-es eresztésből kapsz majd egy csomó 1-est. Remélem, hogy aggastyán korukra lesz belőlük 14-es is. Ráadásul a multizhatóak közül alig van legenda pot, Leszkovent lehet példának említeni. Nyilván a potenciálért is az edzésprogramom a felelős...
Nagyon örülök a vigaszági-vb-n elért helyezéshez, ami az utóbbi idők eredményeihez képest valóban sikerként könyvel]hető el, ellenben a 19.szezonban több mérkőzéssel kapcsolatban is felmerültek bennem kérdések:
Kikaptunk Montenegró válogatottjától, amely kevésbé képzett játékosokból áll. A szezon első meccsén lazáztál, ami elég kockázatos. Később Szlovákiától is kikaptunk, akinek harmad annyi a felhasználó tábora mint nekünk, ellenben a ranglistán előttünk vannak, VB-résztvevők, olyan multis játékosokkal, amilyeneket én is szeretnék neveltetni. A Lengyelekkel szembeni vereség, sajnos papírforma eredmény egyelőre!
Így sajnos nem sikerült kijutni a VB-re.
Ez a kedvenc részem, már vártam valami hasonlót. Egyrészt kapásból szeretném megkérdezni azt, hogy hol voltál az említett meccsek taktikai megbeszélése előtt, ugyanis az mindenki számára nyílt a kinti fórumon. Ugyanis csak az jöjjön utólagosan okoskodni, aki akkor is ott volt, és leírta, hogy a laza szerinte kockázatos.
Nem tettél ilyet, sehol sem voltál, egyetlen taktikai egyeztetésnél sem voltál sehol. Egy Montenegró szintű csapat ellen egy magyar válogatottnak lazáznia kell, ha el akar érni valamit. Ha egyszer is betetted volna a lábad abba a külső fórumba, amelyiknek a népszerűsítését kitűzted a zászlóra, akkor találkozhattál volna azzal a beírással is, ami akkor hangzott el, amikor a magyar-szlovákot tárgyaltuk. A szerbek környékeztek meg azzal, hogy ejtsük ki a szlovákokat közösen. Méghozzá a szezon legelején. Nem csak a szlovák meccs előtt, más hozzászólásokban is utaltam arra nem egyszer, hogy baromi gyanús az, hogy a szerb kapitány megkörnyékez a szezon előtt, amire én kitérő választ adtam, aztán pedig egyszer csak Montenegró jön egy teljest, majd pedig mit tesz isten, a szerbek elleni következő meccsre beesnek felezett csapatszellemmel, és a szerbeknek máris jó nagy gólarány előnye van mindenkivel szemben. Akinek ez nem tűnik fel, az bekötött szemmel vezesse a válogatottat. Ilyen pedig van, és ennél még sokkal durvábbak is, utána csak örültem annak, hogy ellazáztam. Az előző szezonban pedig már vertünk meg csapatokat hozzáállás hátrányban, nem is keveset. Azon a felálláson, amivel az akkori formák miatt ki kellett állnunk, ma már mindenki röhögne, én is. Az egyik legkényszeresebb volt abban a szezonban.
Miben látod a Szlovákok eredményességének kulcsát?
Ez egyszerű, ott végigvitték a programot, ami a magyar BB-ben is létezik. Nekem erre 8 szezonom volt, amiből kapásból lejön egy jókora adag, ami elment egyeztetésre, a tulajokkal való kapcsolatfelvételre, meg a várakozásra, hogy jöjjön egy olyan draft, amiben van olyan játékos, akivel érdemes is foglalkozni. Nem véletlen, hogy az edződő bedobó korosztályban a legesélyesebbek 23-25 év között vannak.