No, reméltem, hogy lősz akkora öngólt, hogy beírod azt, hogy lehetetlen ilyet edzeni.
Megmutatom, hogy nézett ki idén a lengyelek irányítója, jó?
Tempódobás: kiemelkedő (10) Dobótáv: középszerű (5)
Külső védekezés: csodálatos (14) Technika: világklasszis (13) ↑
Labdavezetés: lenyűgöző (12) Passzolás: földöntúli (16)
2 pontos: nagyszerű (9) Belső védekezés: nagyszerű (9)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: középszerű (5)
Erőnlét: pocsék (2) Büntető: katasztrofális (1)
Tapasztalat: csapnivaló (3)
Én ezen annyit változtattam, hogy kettőt levettem a kv-ból, egyet hozzáadtam a passzhoz. Ha még azt is figyelembe veszed, hogy ez 21 éves korban volt, nem 20 évesen, akkor meg végképp nem jön ki az a minimumszint (20 éves korra), amit te írtál. Egy módon jöhet ki, ha végig sérülés nélkül, főskillekre edzenek. Csakhogy akkor megint ott vagyunk, hogy van 4-6 ugyanolyan játékosunk és semmi különbség köztük.
De látom, már 5 perccel ezelőtthöz képest is lejjebb vetted a minimumszintet (kv), csak így tovább és még a végén valami értelmes szint is lesz belőle. Csakhogy az meg már annyira alacsony lesz, hogy nincs értelme megszabni.
Hogy válaszoljak a kérdésedre, azért nem lehet ugyanazt kérni, mint régen, mert megváltozott az edzésrendszer. Nem ugyanúgy edződnek már. Mellesleg nem is érdemes, mert sokkal jobban jársz azzal, ha valamelyik irányba eltolod az edzést, pl feláldozol két szint kv-t két szint passzért, vagy fordítva. Az meg már csak hab a tortán, ha olyan skillt is tudsz fejleszteni, amit nem szokás, mert arra nem számítanak (irányítóknál pl 2pontos, vagy dobóhátvédeknél bv, főleg ha az ellenfél benti multis dh-val jön rendszeresen - erre azért mostanában elég sok példa volt).
Sajnos kevesen edzenek nálunk és azok sem mind jól. De egy minimumrendszerrel még a leghalványabb esélyét is elveszítjük annak, hogy valaki nem hagyományos módon akarjon edzeni a válogatottnak. Pedig ez fontos lenne, mert azzal, ha ugyanazt csináljuk, mint a nagyok, csak lassabban, kevesebben, kevésbé lelkesen, akkor hiába is várjuk, hogy jobbak legyünk náluk.
A többire inkább nem is reagálok, tudom, hogy úgyis felesleges.
Don't feed the troll