BuzzerBeater Forums

Poland - IV.44 > SEZON XXXVI

SEZON XXXVI

Set priority
Show messages by
From: Tales

This Post:
11
282033.13 in reply to 282033.12
Date: 9/10/2016 3:51:54 PM
Overall Posts Rated:
120120
Dzień 3 (Sobota 10 Wrzesień 2016) : Występy za pośrednictwem http://www.buzzer-manager.com

Wyniki kolejki
WTK Kujawiak Włocławek 96 - CROSSOVER WROCLAW 111
Kzk Banda Włocławek 58 - Aks 1917 Niwka 118
MKS SANDWIC Konin 62 - Anwil Vłocławia Włocławek 126
SKR-A Warszawa 112 - Duke Goszczyce Mlynskie 94
Silesia Nowy Dwór 88 - Red Pro 47
Rzeżucha Chrząszczyrzewoszczyce 83 - Krakken Team 100
Pokurcze z PGRu 110 - Capitalists Odry 71
pebegie 63 - Minnesota Knights 122

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 126 : Anwil Vłocławia Włocławek
Zbiórki : 68 : Aks 1917 Niwka
Asysty : 41 : Minnesota Knights
Przechwyty : 12 : SKR-A Warszawa
Zablokowane rzuty : 15 : Anwil Vłocławia Włocławek

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 39 : J. Vihma (CROSSOVER WROCLAW)
Zbiórki : 18 : O. Mellado (Silesia Nowy Dwór)
Asysty : 10 : P. MacPherson (CROSSOVER WROCLAW)
Przechwyty : 5 : J. Fèvre (MKS SANDWIC Konin)
Zablokowane rzuty : 4 : G. Kulavicius (Minnesota Knights), L. Mayes (Anwil Vłocławia Włocławek), B. Wieszołek (Pokurcze z PGRu), R. Goff (Kzk Banda Włocławek)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : J. Campanga (Anwil Vłocławia Włocławek) (28 Punkty, 3 Zbiórki, 1 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 26
Shooting Guard : J. Myllynen (WTK Kujawiak Włocławek) (26 Punkty, 2 Zbiórki, 2 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 27
Small Forward : J. Szczupak (Anwil Vłocławia Włocławek) (20 Punkty, 4 Zbiórki, 2 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 25
Power Forward : C. Grzesło (Aks 1917 Niwka) (28 Punkty, 17 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 38
Center : A. Grivas (SKR-A Warszawa) (20 Punkty, 11 Zbiórki, 1 Asysty, 1 Przechwyty, 2 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 33

MVP kolejki
C. Grzesło (Aks 1917 Niwka) (28 Punkty, 17 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 38

Najsłabszy występ kolejki
R. Micyk (Kzk Banda Włocławek) (4 Punkty, 4 Zbiórki, 4 Asysty, 2 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -6

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : B. Benković (Red Pro), P. MacPherson (CROSSOVER WROCLAW), L. Kourov (Duke Goszczyce Mlynskie) : 6 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : G. Zerbo (WTK Kujawiak Włocławek), G. Remedios (Silesia Nowy Dwór), G. Goroncy (Capitalists Odry) : 6 Faule

Iron man : R. Crooke (CROSSOVER WROCLAW), S. Bartoszewski (pebegie), M. Bernabei (WTK Kujawiak Włocławek), M. Ylikotila (WTK Kujawiak Włocławek), K. Bojadić (MKS SANDWIC Konin), J. Fèvre (MKS SANDWIC Konin), K. Gillhausen (MKS SANDWIC Konin), G. Behringer (MKS SANDWIC Konin), O. Mellado (Silesia Nowy Dwór), L. Rok (Krakken Team), R. Goff (Kzk Banda Włocławek), Z. Shuowei (Kzk Banda Włocławek), R. Micyk (Kzk Banda Włocławek) : 48 Minuty

Snajper : J. Campanga (Anwil Vłocławia Włocławek) : 5 3 punkty

Najlepszy zawodnik : C. Grzesło (Aks 1917 Niwka) : Ocena : 16.5

Najsłabszy zawodnik : G. Goroncy (Capitalists Odry) : Ocena : 2.0

This Post:
00
282033.14 in reply to 282033.9
Date: 9/13/2016 6:22:05 AM
Overall Posts Rated:
66
Rewelacja ta strona (buzzer-manager)!!! DZIĘKI!
Dopiero dzisiaj miałem czas na nią zerknąć, ale już dostałem mnóstwo odpowiedzi na niezadane pytania którymi miałęm Was zamiar męczyć :) Zrobiłem korektę ustawienia, ale przede wszystkim wyjaśniło mi się jak kierować rozbudową hali, bo miałem zamiar zastosować jakieś współczynniki zbliżone do hal w realu. I bym się przejechał :)

Na marginesie, spieszę donieść tym z Was, którzy tak sympatycznie pomogli mi zaaklimatyzować się w BB, że zakończyłem zakupy (no, kasa się kończy...) i teraz czas na prawdziwą budowę klubu. Mam podstawową piątkę mniej więcej na poziomie "solidny" (biorąc pod uwagę przydział atrybutów podkoszowych i obwodowych do pozycji na parkiecie) i mniej więcej 2 oczka niżej rezerwa. Liczę, że to wystarczy mi do uzyskiwania takich wyników, które zapełnią halę i pozwolą zbudować pewne rezerwy finansowe na dalszą rozbudowę.

Co do rozwoju zawodników, to na razie nie przywiązuję do tego zbytniej wagi. Dopiero, jak uda się wziąć z draftu jakieś talenty, ale to na razie odległa perspektywa. Oczywiście robię trening (złapałem trenera "4"! Plus PR poziom 2, myślę że na razie wystarczy) ale głównie żeby podciągnąć podstawowej piątce formę i kondycję do "solidnych" i ewentualnie wyrównać różnice między obwodowymi i podkoszowymi.

Pierwsze efekty już są - złapałem centra kolejki i udało się nie złapać znowu zimowych rękawic :) Jasne, to było w meczu z botem, ale od czegoś trzeba zacząć.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc da_masta, oraz pozostałym z Was. Powodzenia w Pucharze dla tych, którzy mają silnych rywali (nam się trafił taki raczej w naszym zasięgu)!

This Post:
00
282033.15 in reply to 282033.14
Date: 9/13/2016 8:04:38 AM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
To jeszcze małe podpowiedzi: kasę najlepiej zarabiać na handlowaniu zawodnikami a dziekowac za odpowiedzi innym managerom najlepiej "doceniając" ich maila ocenami w postaci "pileczki" za konkretny post ;-D

This Post:
00
282033.16 in reply to 282033.15
Date: 9/13/2016 8:52:11 AM
Overall Posts Rated:
66
Racja. Piłeczki dodane. Będę pamiętał o handlowaniu, ale na razie nie bardzo mam kim :)

This Post:
00
282033.17 in reply to 282033.16
Date: 9/13/2016 9:55:38 AM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
To na razie pamietaj o 5 dychach za wygranie kazdego meczu pucharowego

This Post:
00
282033.18 in reply to 282033.16
Date: 9/13/2016 11:07:01 AM
Overall Posts Rated:
120120
...i zainwestuj w ten draft żebyś wiedział co wybierać, ten temat też nie jest łatwy do ogarnięcia a buzzer manager w tym Ci nie pomoże...

...moim osobistym zdaniem płacenie na draft może się opłacić tylko wtedy gdy wyciągniesz minimalnie kogoś z potencjałem MVP, resztę musisz ostro podtrenować żeby sprzedać tak aby nakłady na draft zwróciły Ci się. Przykładem może być mój trening gdzie zawodników kupiłem za kwoty do 10k a potrfiłem sprzedać za prawie pół miliona. Kwestia dobrze rozłożonych skilli...

This Post:
11
282033.19 in reply to 282033.18
Date: 9/13/2016 11:42:30 AM
Overall Posts Rated:
66
Zgodnie z poradnikiem (a może to było w jakimś wątku na forum?) kupuję tylko 2 punkty tygodniowo. Więc nakłady nie bardzo duże. Nie spieszy mi się :) Jeśli wstępna ocena, albo pozycja w drafcie, nie będą korzystne, to może w ogóle zostawię punkty na potem. Bo rozumiem, że masz na myśli zdecydowanie większe wydatki, niż 10k tygodniowo?
I tylko wątpliwość, to MVP... Bo widziałem na rynku zawodników ze znacznie niższym potencjałem, w cenie grubo powyżej miliona. Czy w drafcie widzę tylko potencjał, a o skilach wiem tylko że będą tym wyższe, im wyższy potencjał, ale jakie konkretnie te skile będą to niespodzianka?

--

Wasze  życzenie się spełnia - został nam już tylko 1 bot :)

Cześc, Arson! Też jestem zielony, ale chyba ciut mniej, więc jeżeli chcesz mojej porady, to zanim zrobisz jakiekolwiek ruchy przeczytaj chociaż te kilka ostatnich stron naszego ligowego forum (IV.44).
Zwróć uwagę, że potencjał nie wpływa na szybkość treningu (bo widzę że już wystawiłeś grajka z najniższym potencjałem na sprzedaż).
Co nie znaczy, że uważam to za złe pociągnięcie. Poza jednym fajnym SF (pewnie odziedziczonym po pegiebe), to obawiam się że wkrótce pójdą w jego ślady wszyscy inni. Tylko nie licz specjalnie że któregoś sprzedasz :) Ja wystawiłem już prawie wszystkich z oryginalnego składu, i na razie ani jeden nie znalazł nabywcy (za minimalną kwotę 1k), więc zacząłem ich zwalniać kiedy tylko skończył się tydzień na liście transferowej...
Powodzenia :)

This Post:
00
282033.20 in reply to 282033.19
Date: 9/13/2016 1:03:03 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
Skuuuubani! W trakcie meczu dezaktywowali możliwość ustawienia nastepnych meczy i trzeba bedzie czekać do konca aktualnego meczu, zeby zobaczyć czy zawodnik bedzie mial kontuzję tylko meczową, czy dłuższą. Co im, kurna, szkodziło?!?!?!?!
ps.1: jakby ktos byl online to polecam Silesia vs. Minnesona na żywo, bo przyznam, ze Minnesota jest dla mnie na razie pozytywną niespodzianką a Tales przewytrawnym graczem a i mecz jak widze dotad zacięty.

Last edited by da_masta at 9/13/2016 1:18:03 PM

This Post:
00
282033.21 in reply to 282033.20
Date: 9/13/2016 1:23:14 PM
Overall Posts Rated:
66
Ubiegłeś mnie, bo właśnie miałem napisać, że Silesia ma twardy orzech do zgryzienia.
Gratulacje w przerwie dla Rozwoju - zapowiada się piękny debiut nowego menadżera :)
Ja jednak oglądam własne spotkanie, bo wprawdzie szanse na sukces minimalne, ale to zdecydowanie najlepszy występ naszego zespołu do tej pory, biorąc pod uwagę klase rywali! A w pewnym momencie nawet prowadziliśmy o 1 punkt, chociaż trwało to zaledwie kilkanaście sekund :)

This Post:
00
282033.22 in reply to 282033.21
Date: 9/13/2016 2:25:10 PM
Overall Posts Rated:
66
Graty, Tales. Piękna druga połowa, sądząc z wyniku (bo jak pisałem wyżej - nie mogłem oglądać meczu).
Gratulacje, da_masta (chociaż chyba emocji było mniej?)

Wydaje mi się, że nieźle była ustawiona taktyka na nasz dzisiejszy mecz, ale Anwil jest tak mocny, że w 3-ciej kwarcie, kiedy trochę poluzowaliśmy w obronie na rzecz ataku, zdecydowanie za bardzo(!), Brock rzucał trójkę za trójką (chociaż na odprawie była mowa o tym jak przed tym właśnie się zabezpieczyć). No, ale przynajmniej w IV kwarcie udało się ograć rezerwy Anwilu :) . Po naszej stronie szalał dziś nasz Gruzin, Janelidze. Piękna impersonacja Iversona, ale w następnym meczu wolałbym żeby dał innym też porzucać.
(Q1) Tylko nie wiem jak mu przemówić do rozsądku... Może "motion" przeciwko 2-3 tak go zmotywowało??
(Q2) No i trochę nie rozumiem, dlaczego nasz coach nie dał przez cały mecz ani minuty rezerwowemu środkowemu, który aż tak bardzo nie odbiega klasą od podstawowego, a w momencie kiedy wynik był już przesądzony to chyba naprawde powinien trochę podzielić minuty? Czy to dlatego, że graliśmy "bardziej zmotywowani" od rywali, i coach za wszelką cenę walczył o wynik?

Gdyby ktoś z Was miał ochotę poradzić coś w kwestii tych dwóch pytań (Q1 i Q2), to byłbym wdzięczny.

edit: Chyba się pospieszyłem z radosną wieścią w kwestii botów... Jeden bot odpadł, ale zastąpił go nowy, Capitalists.

Last edited by Piter-BuzzerBeater at 9/13/2016 2:32:32 PM

This Post:
00
282033.23 in reply to 282033.22
Date: 9/13/2016 3:07:30 PM
Overall Posts Rated:
120120
Ufff.... Ach Ci nowi, ambitni, krwi napsują emerytowanym mangerom...

A tak bez uszczypliwości to fajnie że nadciągnęła nowa fala prezesów, którzy widać chcą zaangażować się na poważnie w te rozgrywki, zapowiada się ciekawa "żyjąca" liga...

Co do draftu to trwa dyskusja nad jego opłacalnością a ja jestem raczej po stronie sceptyków i sądzę że snajpując listę transferową można z niej wyciągnąć naprawdę fajnego młodego ze SS między 50-60 z potencjałem który pozwala zbudować naprawdę ciekawego grajka, który albo bardzo pomoże w poszczególnych meczach lub wspomoże budżet klubu. Ja swojego "żydka" zakupiłem za 1k!!! Hiszpan, którego sprzedałem w poniedziałek przyszedł do mnie za 11k!!! Można obyć się bez historyków bo oni albo pod kadrę albo pod PLK i II ligę mogą być trenowani, a przepłacanie za nich po milion, dwa miliony, pięć milionów to jakiś absurd :( , nie dla mnie i wydaje mi się że nie dla klubów z tego poziomu...

@Brooklyn14

Dobry mecz!!! Jak przystało na liderów czerwonej konfy było na noże i ponad 8k kibiców nie żałują BB dolarów wydanych na bilety, popcorn i browar... Po III kwarcie myślałem, że zamiast kukurydzy będą szpony do obgryzania ale chłopaki pokazali w IV części, że obrona to podstawa!!! Obroniliśmy własny parkiet...

BTW

Ciekawa ekipa urodziła się w tej Minnesocie, zabrakło Bobrów to nastali Rycerze...

Advertisement