Ezt írtad:
"A szüleim főnökök voltak, én is főnök vagyok. Azt tanultam, hogy akkor is igazam van, ha nincs igazam. El kéne fogadnotok. A kollégáim, barátaim képesek rá. Akkor ti miért nem?
Ugyanilyen vagyok mindenhol: arrogáns, erőszakos és sikeres. Pont a "remek" tulajdonságoknak köszönhetően, ami titeket irritál."
Mire én ezt:
Én is főnök vagyok,de pont nem ilyen. Akkor valamit rosszul csinálok?
Mire Te ezt:
"Nyuszi" vagy, engedékeny és sikertelen vagy? Már bocs, de ezek nem tökéletes vezetői tulajdonságok. Ld az "igazit", amit írtam.
Foglaljuk össze:
1. Számodra az, aki nem arrogáns és erőszakos, csak nyuszi lehet – együttműködő és határozott nem. Értem.
2. Aki nem hirdeti magáról fennhangon, hogy sikeres, az számodra csak sikertelen lehet, realista vagy szerény nem. Értem.
3. Ebből következően: számodra, ami nem fehér, az fekete; nem lehet piros, kék, zöld és egyéb színű. Értem.
4. Ebből következően, számodra ami nem magas az csak alacsony lehet; széles, keskeny vagy mély nem. Értem.
5. Az egész világ köteles ezt elfogadni, mert ez a Te világod. Értem
Összegezve tehát:
Te egy fekete-fehér, egydimenziós, agresszív világban élsz, amelyet megpróbálsz mindenki mással is elfogadtatni. Aki ezt nem fogadja el, az deviáns.
Ez azért sok mindent megmagyaráz az itteni megnyilvánulásaidról. Kérlek, egy dolgot soha ne feledj: itt nem Te ítélsz - itt Téged ítélnek meg!