Pozdrav zajednico!
Iza nas su dvije utakmice i to pobjeda protiv Slovenije te poraz od Ceske.
Hrvatska - Slovenija 79-67
Ceska - Hrvatska 95-86
Prvo Slovenija. Znamo sta je Slovenija trenutno u u21 svijetu ali ova generacija im nije toliko jaka kao prijasnje no opet je to bila tekma 50-50. Srecom po nas igrali smo doma uz isti trud pa se moze rec da smo kontrolirali cijelu utakmicu i zasluzeno dobili. Zanimljivo da smo mi i Slovenci koristili istu taktiku za napad i obranu gdje smo se mi bolje snasli. Prva cet 21-15 za nas dok je druga +4 za nas i na odmor idemo s 10 prednosti. Slovenija bolje otvara trecu ali opet mi to pobjedujemo s 1 poenom. Cetvrta je isto odradivanje posla i na kraju je +12 za nas. Pod kosem smo napadacki bili puno jaci a i u obrani bolji. Kod nas nalis 23p a katalenic 11 skoko. Nema se tu sta posebno za dodat nego da je ostvarena bitna pobjeda.
A sad na cesku. Nakon slovenije mi je laknulo ali onda kako se blizila tekma bilo je jasno da ce bit sve samo ne lagano. Nakon petka odmah sam vidio da su nam 3 igraca malo van forme a ceska je dobro odradila taj trening i usla s boljom formom. Nama se ozlijedio jos i juraga i eto ga na. Ceska je napravila jako dobru ekipu koja moze pomutit racune i ovima u vrhu. Krenulo je s -5 na kraju prve cet dok drugu dobijamo s jednim poenom. Trecu gubimo s 1 i to je jos uvijek tu i vjerovao sam da bi se mogli vratiti. No cetvrta je stalno na strani ceske te je konacni rezultat -9. U statistici kad gledamo razlika je najveca u osobnama gdje smo ih imali 8 vise. Ostalo je sve tu negdje tako da ovaj put nije otislo na nasu stranu. Kod nas skalec 22p i 16 skokova.
Omjer nam je 2-1 gdje nisam ocekivao poraz od ceske ali zasluzili su jer su dobra ekipa i u tom trenutku su jednostavno bili bolji. Sad nam slijedi moldavija koja je 71. na ljestvici ali ove godine imaju dobru generaciju s par dobrih igraca. Sreca da im je forma losija nego proslu tekmu a i igramo doma i tu ne vidim kako bi nas Moldavci mogli iznenadit. Nakon njih 2 lakse tekme i onda Engleska u gostima koja ce bit jako zeznuta. Nadam s da ce tad forma bit na nivou a i da ce mnogi igraci napredovat.
Polako se dizu skilovi ali moze to jos i jace i bolje. Treba nam dobar plasman u prvom krugu da bi u nokautu probali proci tu drugu rundu od prije dvije sezone.
Cujemo se