Kun vastaat siihen, miksi tippuu pois pÀtevÀstÀ jos on saanut ihanneminuutit niin olen tyytyvÀinen.
Satunnaisuus vastauksena tuohon. Peliin on haluttu rakentaa satunnaisuutta, koska ei tosielÀmÀssÀkÀÀn kaikki pelaajat ole iskussa, vaikka harjoitusintensiteetti, palautuminen yms. asiat olisikin optimoitu pelaajalle. Muutenhan lÀhes kaikki pelaajat olisivat hyvillÀ managereilla pÀtevÀssÀ kunnossa eikÀ eroja tulisi.
BB:ssÀ Ihanneminuuteilla
todennÀköisemmin pysyy pÀtevÀssÀ, mutta ei se takaa sitÀ mitenkÀÀn. Mutta pitkÀssÀ juoksussa optimiminuuteilla kunto pyörii vahvan paremmalla puoliskolla - pÀtevÀssÀ usein eikÀ lÀhes koskaan putoa hyvÀn puolelle. Toisaalta haittaako korkea vahva kauheasti, jos pÀtevÀn alaraja eli 9,0 on maksimikunto? Ei ole kovin paljon eroa korkeaan vahvaan (esim. vertaa 8,7 vs 9,0).
ItseÀ kiinnostaa enemmÀn kysymys siitÀ, ettÀ vaikka DMI:n perusteella 9,0 on maksimikunto, niin onko kunnolla arvot 0-10 vai 0-9? Voi hyvin olla, ettÀ peliesityksiin yli 9 kunto vaikuttaisi aina kuten 9,0 kunto, mutta kuntopÀivityksessÀ olisi mahdollista silti saavuttaa pÀtevÀn alatasoja kunnolle? Siksi jotkut pelaajat pysyisivÀt paremmin pÀtevÀssÀ, jos heidÀn todellinen kunto olisi esim 9,7, niin se vaatisi pudotusta jo enemmÀn ennen kuin kunto menee vahvan puolelle. TÀmÀ selittÀisi ehkÀ myös sitÀ, miksi jotkut pysyvÀt paremmin pÀtevÀssÀ ja osa sahaa enemmÀn vahvassa kunnossa ylös alas useamman viikon putkeen. Satunnaisuudesta johtuen kunto pÀtevÀÀn olisi siten hankalampi saavuttaa, mutta sen saavutettuaan (korkea pÀtevÀ) se ei laske optimiminuuteilla niin herkÀsti alas vahvan puolelle.
Mutta tÀmÀ oli vain oma teoria ilman faktatietoa, mutta jos se olisi totta, niin se voisi selittÀÀ paremmin miksi osalle pelaajista on vaikea saavuttaa pÀtevÀÀ kuntoa (toisella esim. pÀtevÀssÀ 9,7 - 9,1 - 9,8 - 9,3 vs toisella vahvassa 8,8 - 8,2 - 8,7 - 8,5).