Λοιπόν θα σας πω τις σκέψεις μου που με οδήγησαν στη σημερινή ήττα για να μπορέσετε να με κρίνετε καλύτερα και να με βελτιώσετε, ακόμα και σύ Νίκο64.
Για τον αγώνα αυτόν μίλησα με άλλα δύο άτομα πιο έμπειρα από μένα, χωρίς όμως να τους κατονομάσω για προφανείς λόγους.
Για τον αγώνα με την Ελβετία δέχομαι πως ακολούθησα τον parrot, όπως είπε ο JohhnyB και για όποιον δεν ξέρει ο coach parrot έχει φτιάξει ένα αρχείο διαχείρισης ομάδος, πολύ καλύτερο από το δικό μου μιας και αναλύει και τακτικές. Το αποτέλεσμα ήταν να μην ακούσω κανέναν τότε, ούτε τον Τυφώνα και να χάσω μεν, αλλά αξιοπρεπώς δε. Θεωρώ πως έχασα από τον Αγγελικό και τον Τσόνγκα γιατί αυτοί κάνανε 6 λάθη και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι στη διαφορά των λαθών. Και ναι μπορεί να φταίνε οι παίκτες και όχι ο προπονητής κάποιες φορές.
Για σήμερα είπα να μην ακούσω μόνο τον parrot, αλλά να βασιστώ στον παράγοντα άνθρωπο. Και η ανάλυση του αγώνα είχε ως εξής: Είχαμε απέναντί μας μία ομάδα με πολύ υψηλό μέσο όρο στην επίθεση, οπότε ένα σύστημα αργού ρυθμού στην επίθεση ήταν επιβεβλημένο. Είμασταν μεταξύ των Κοίτα μέσα και της Υπομονετικής. Για το Κοίτα μέσα θέλαμε ένα βαρύ 3, που δυστυχώς πλην του Μάντζιου δεν διαθέτουμε. Οπότε πήγαμε δτην Υπομονετική. Για την άμυνα λύγισα εγώ, αλλά αιτιολογημένα. Είχα προτείνει 2-3 αλλά η Πορτογαλία πέρυσι εκμεταλλευόμενη τη δύναμη των ψηλών της έπαιξε 4 παιχνίδια Τρέξε σούταρε για να κάνει όσους σκεφτόντουσαν τη 2-3 ζώνη να το ξανασκεφτούν. Οπότε έβαλα τους καλύτερους αμυντικούς και Man to Man, καθώς και τους ψηλούς με τον καλύτερο χειρισμό μιας και αυτό απαιτεί ένα σύστημα με αργό ρυθμό.
Αν δει κάποιος τα στατιστικά θα προσέξει αμέσως την υπεροχή στα rebound που ήταν αναμενόμενη με διαφορά 22!
Πάραυτα έκαναν μόνο 9 προσπάθειες παραπάνω στο σύνολο. Το παιχνίδι το χάσαμε στην ευστοχία της επίθεσής μας.
Είχαμε 57% στα δίποντα και 28% στα τρίποντα. Είναι άσχημα αυτά τα ποσοστά?
Είναι άμα χάνεις και ο αντίπαλός σου έχει 68% στα δίποντα.
Δεν ξέρω άμα μπορώ να αντιστρέψω την κατάσταση. Τρελαίνομαι με την άνεση που κερδίζω με την ομάδα μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως χάνω έτσι με την Εθνική.
Όχι απλά με πείραξαν οι 28 πόντοι, με πονέσαν όσο μια κολονοσκόπηση. Δεν ξέρω πόσο καλύτερες ομάδες είναι η Ελβετία και η Πορτογαλία, ούτε αν έπαιζα άλλιως θα μπορούσε η Εθνική να κερδίσει, αλλά βρε γαμώτο οι μισές κριτικές που λαμβάνω είναι απλά για να πούμε κάτι και βασισμένες σε ιδιοτέλεια. Ξανακοιτάω ξανά και ξανά τα στοιχεία του Γκαγκλιά και του Τσιόλα. Με τίποτα στο σύστημα που επελέξαμε τελικά να παίξουμε δεν μπορούσε να μπει βασικός ο Τσιόλας και ακόμα περιμένω να μάθω που φαίνεται το 23!!!!! σουτ.
Τέλος πάντων χάλασα αρκετά τη Δευτέρα μου. από αύριο θα ξεκινήσω να ετοιμάζομαι για το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής μας και επλίζω να μην λέμε τα ίδια την επόμενη Δευτέρα.
The secret of communication lies in defeat...