Tak, są jacyś skauci, konkretnie ja ;) Ja odpowiadam za system zatrzymywania najzdolniejszych Polaków ;)
Wiedziałem, że ten zawodnik jest na TL, ale nikt nie był zainteresowany jego zakupem.
Zresztą trochę się nie dziwię bo jest dopiero 26 na liście jeśli chodzi o samych tylko PG. Jego SS10 to 43, a więc szału na pewno nie robi. Ma potężne dziury w kozłowaniu, rzucie z bliska i blokowaniu.Pisałem do 2 managerów, którzy ewentualnie mogliby go kupić. Jeden widziałem nawet go bidnnął, ale najwyraźniej uznał, że godzina licytacji była taka, że sobie odpuścił. I dobrze ;) Lepiej że się porządnie wyspał ;)
Spokojnie, wiem o każdym zdolnym 18-latku na TL. Część z nich jest tam po moich rozmowach z właścicielami. Wolę, żeby zawodnik poszedł do Chin niż był zmarnowany w Polsce (nie trenowany albo trenowany przez trenera level 2). Mamy jednak ograniczone środki ludzkie i finansowe, dlatego trzeba wyławiać z TL najzdolniejszych i na nich się koncentrować. Uważam, ze nie ma sensu skupować wszystkich tylko dlatego, że mają 18 lat i biało-czerwoną flagę przy nazwisku.
Jeżeli nie odpowiedziałem na wszystkie wątpliwości to chętnie służę ;)