Jeśli chodzi o SB>ID - ID działa najprawdopodobniej tylko na zespołowe staty, a SB najprawdopodobniej tylko na same próby rzutów, przy czym pewnie głównie na próby rzutów z IS. Wg CoachParrota łączny wpływ PG i SG na ID drużyny to marne parę procent. Natomiast SB pewnie wchodziłoby do gry przy ok. 20-30% rzutów z ISa, i mogłoby mieć na nie realny wpływ - taki, jaki ma OD na rzuty z dystansu/trójki. Niemniej są to moje przypuszczenie trochę podparte opiniami o SB przeczytanych na globalu.
Jeśli chodzi o to, że zespół z samym OD i IS nie odpali - chodzi mi głównie o to, że potrzebne są jeszcze 1v1 i ID, ew. SB pod koszem. Samo IS i OD wykończy się pewnie po przekroczeniu 20+ w skillach przez limity nakładane na trening najlepszego skilla. 1v1 pozwala najpewniej pokonać ten problem, a ID/SB sprawi, że nie stracimy w defie tego, co zdobędziemy w offie.
Zresztą, jestem daleki od twierdzenia, że BB King ma nabite aż tak IS. Ich maksimum w IS wydaje się średnie w porównaniu z resztą ligi, ale można na pewno stwierdzić, że BR66 gra bez RB. Sztuker - jak wyglądają jego staty w faulach? Jestem ciekaw, czy to tylko mój problem, czy większości ekip grających bez RB.
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.