BuzzerBeater Forums

Srbija - III.7 > Sezona 23

Sezona 23

Set priority
Show messages by
From: mijusko

This Post:
00
237081.133 in reply to 237081.131
Date: 4/10/2013 11:22:00 AM
Overall Posts Rated:
3131
Malo mi je cudno da sam imao 6 razlike na minut i po do kraja produzetka...i nisam dobio....Potvrdjuje onu moju tezu o iskustvu igraca koje strasno (mozda cak previse) utice na kraj utakmice...zato ja i planiram neki ozbiljniji rezultat tek za dve sezone...jer sam planski pravio mladu ekipu jos u 4 ligi...i stalno pratim napredak u skilovima kroz pratece programe pa sam vrlo blizu misljenju da je trening previse spor i da su igraci koji su orijentisani na kupovinu igraca u povlascenom polozaju sto se tice rezultata. Ja zelim da kao menadzer ekipe radim kao nekad Zeravica, Aca Nikolic, Kresimir Cosic (ili danas Dule Vujosevic) a ne kao Z.Obradovic i D Ivkovic. Mozda je balans izmedju menadzera koji kupuju i onih koji treniraju igrace bio dobar u prvih 10-tak ili 15 sezona BB, ali mislim da sada sve vise pobedjuju ekonomisti nad stvaraocima...A mislim da ce se svi sloziti da tio nije dobro za ovu lepu igru. Mozda bi situaciju popravilo menjanje endzina igrice tako da trening bude za 5 do najvise 10% (mozda je 10 i previse, treba verovatno izracunati) brzi...

From: Lale

This Post:
00
237081.134 in reply to 237081.133
Date: 4/10/2013 11:42:03 AM
Overall Posts Rated:
136136
Slazem se sa tobom. Cak se i bb toliko promenio da je to bolesno. Danas dobijes MVP od 18 godina i prodas ga za milion. Sa tih milion mozes da uzmes 3 vrh igraca za trecu ligu + malo od kupa i od ulaznica i eto ti konkurentnog tima u trecoj. Pre deset sezona, recimo sam ja morao dati milion za solidnog igraca od 20ak hiljada plate (mozda i manje). Tada su istrenirani igraci imali svoju predobru cenu, a danas je sve to mrsavo. Sluplji je igrac od 18 godina NEISTRENIRAN, od istreniranog do maksimam sa 25 godina. Gde je tu logika?! Moraju nesto da promene, oni se verovatno nadaju da ce se obaranjem forme kod kupljenih igraca smanjiti i broj takvih menadzera, ali sumnjam.

From: Cone 94

To: Lale
This Post:
00
237081.135 in reply to 237081.134
Date: 4/10/2013 1:23:22 PM
Overall Posts Rated:
5757
i meni je glupo sto novac prevladava ali jbg tako je...vrv veliki broj igraca nebi imao strpljenja da gradi tim pa bi time i gubili igrace bb-a.zato ovako daju sve na tacni pa ko se bolje snadje i ko ima vise srece...

From: psiho26

This Post:
00
237081.136 in reply to 237081.133
Date: 4/10/2013 5:51:44 PM
Overall Posts Rated:
2424
Pa pazi i jeste realno tako,iskustvo donosi pobede,mladost donosi pare,jbg...znaci istreniras 2-3 igraca prodas ih kupis iskusne igrace i prodjes dalje...da su cene ogromne za jos neistrenirane igrace jesu,i to zato sto danas skoro svako zna da napravi igraca extra klase...gledam ljudi daju po 1-2 miliona za igrace 18g 10-11 potencijal i posle 3-4 sezone oni se prodaju za minimum duplo...taktika je po meni malo dosla u drugi plan

This Post:
00
237081.137 in reply to 237081.136
Date: 4/10/2013 6:17:42 PM
Overall Posts Rated:
3131
hoces reci kosarka....izvorna....jebes ti ovo kad i u igrici pare vrte....nisam ni blizu odustajanja, samo zelim da igra bude lepsa...

This Post:
00
237081.138 in reply to 237081.136
Date: 4/10/2013 6:27:32 PM
Overall Posts Rated:
136136
Problem je sto "oni" ne smeju nista drasticno da menjaju jer moze da se napravi veliki haos. Ono sto bi trebalo, je da te privatne lige malo bolje koriste za eksperimentisanje. Doduse ne mogu posluziti za ovo, ali mogu za ono sto mene tisti. Meni se izuzetno ne svidja ova oskudica taktikom. Igras pod kos i na konju si. Jer time dobijas skok + sigurne poene + manje izgubljenih lopti u odnosu na ostale taktike. Ja tako peglam celu sezonu. p i b drze kontrolu sa asistencijama, krilo mi je ustvari krilni centar sa dobar spoljnom odb i dva centra na kc i c. To je prejednostavno!

Meni je zao sto nema vise mozganja i "promasaja" taktika jer ukoliko odigras losu taktiku - veca sansa da ce losiji tim ,ukoliko pogodi taktiku, da iznenadi. Recimo ona taktika izolazija spolja koliko sam ja negde davnooo citao nije izolacija za spoljne igrace, to je igra na centra koji uzma suteve sa distance jer je malo centara koji imaju spoljnu odb na nekom nivou kod centara. To je tip igraca kao, lupam, Rasko Katic. Izvuce se na 5 metara i sut, centri to ne mogu braniti. Ali problem je sto taktike izolacije, kao i 4 zona + 1 covek, niko ZAPRAVO ne poznaje. Nit se zna kakve su to taktike nit sta rade, pre svega jer se baguju a i koliko znam nikada nisu dobro objasnjene.

Last edited by Lale at 4/10/2013 6:33:28 PM

This Post:
00
237081.139 in reply to 237081.138
Date: 4/10/2013 6:51:54 PM
Overall Posts Rated:
136136
Kada sam se vec raspisao da kazem i ovo: blokiranje mora da skaze uz treniranje skoka, unutrasnje odb i suta iznutra. Ko jos moze priustiti trening blokiranja?

Takodje to blokiranje da ima neki znacaj. Recimo da prodornost spoljnih igraca manje utice na tok tekme ako imas jednog blokera pod kosem i igras sa punim reketom tj zonom 2-3. Pogledajmo iz zivota...koji to plej moze da udje pod kos i zakuca ili polozi pored jednog Vranesa? Svi znamo da je Vranes lik koji je ni posecan igrac, ali sa njegovim blokiranjem on mnooooogo utice na igru u napadu protivnicke ekipe. Ne kazem da bi dobar bloker u bb trebao da ima 10 blokada po utakmici, ali mora da ima uticaj, pa makar da oteza sut svakom ko udje unutra pod kos.

To: Lale
This Post:
00
237081.140 in reply to 237081.139
Date: 4/11/2013 1:36:28 AM
Overall Posts Rated:
3131
Naravno, ali ovu igru su ako se nevaram pravili Ameri, a oni samo misle o sebi da studiozno analiziraju kosarku. U stvari su u tome daleko ispod Evropljana, odnosno nas... E sad, verovatno postoje ogranicenja u softveru, obradi podataka, serverima, zatim u interesovanju, ako igrica bude mnogo komplikovana mnogi igraci iz zemalja gde basket nije tako popularan mozda odu...
Morao bih da vidim te ljude, da porazgovaram sa njima da bih mogao da uopste procenim ima li smisla predlagati sve ovo i jos mnogo toga... Inace se potpuno slazem sa tobom... Ja sam, recimo razmisljao zasto igru ne bismo priblizili stvarnom zivotu pa za svaku cetvrtinu odredjivali posebnu taktiku i petorku... Elipe koje gube, za 5 minuta promene po 3 odbrane, u stvarnom svetu...To bi otezalo igru u smislu da je teze pripremiti utakmicu ali bi igracima koji stvarno ulazu vreme i mozdane vijuge u ovu igru donelo odredjenu prednost...zasluzenu uostalom...Ko zna, mozda bi trebalo da napravimo jedno "okupljanje". Kad saberem par svojih prijatelja sa ove igre koji nisu ukljuceni na ovaj forum i nas nekoliko koji smo ovde plus jos neke koje bismo animirali-mozda bi nas glas kod naseg Game Mastera bio znacajniji...Ili mozemo da se obratimo i samim vodjama na svetskom nivou.Naravno-kao i u zivotu-morali bi da kvalitetno formulisemo predloge, da kvalitetno razmislimo o njima, procenimo sta to donosi...ne bi bilo tako hednostavno i brzo. Takodje da kazemo-momci ako uspe nas predlog-trazimo i neki udeo, jbg-ekonomija je surova nauka....sto da ne...

This Post:
00
237081.141 in reply to 237081.140
Date: 4/11/2013 1:43:38 AM
Overall Posts Rated:
3131
Ej ljudi, a zasto je meni opao entuzijazam izmedju dve utakmice i to za 3-4 poena? Zato sto sam prodao igraca? Moram popodne da vidim sa GM-m to. Odoh sad da radim...Pogledajte i vi,,,kad sam zavrsio utakmicu sa Alkom imao sam entuzijazam u zutom....

From: Cone 94

This Post:
00
237081.142 in reply to 237081.141
Date: 4/11/2013 3:38:27 AM
Overall Posts Rated:
5757
pa nzm na sta konkretno mislis...ali maksimalan nivo entuzijazma je 12ja msm.ima slucajeva za kup i tako nesto kada predje i 13..meni se tako posle svake tekme zeleni ali kada dodje tekma bude ili 11 ili 12.e sad bas da se toliko smanji to nzm...mozda neki bag nebi bilo ni prvi ni poslednji put

srecno danas u kupu i tebi i ostalima...nadam se da ce jos neko pored mene da se progura u jos jednu rundu kupa
bio bi to super rezultat cak ni el grande Lale sa proslogodisnjim timom nije dogurao dalje od ove runde na kojoj smo mi sada...bice tesko ali ko zna mozda neko od vas iznenadi veceras

Last edited by Cone 94 at 4/11/2013 3:41:25 AM

This Post:
00
237081.143 in reply to 237081.142
Date: 4/11/2013 9:08:49 AM
Overall Posts Rated:
3131
Ne, ja sam stavio na op i pustio najslabije i one koje treniram...i boli me uvo hoce li ovaj to procitati...u kupu je interesantan zreb i treba uhvatiti srecu kad ti se ponudi, ali ako nece- ne treba gubiti snagu...

Advertisement