Cały dowcip polega na tym że popełniłem 1 błąd taktyczny, do czego sie uczciwie przyznaje. W meczu z Chorwatami mogłem grać inaczej. Ale założyłem sobie plan 3 meczowy to jest LI + LI + Motion ... który patrząc na forme formacji i postawę rywali nie był taki zły ale nie dał nam 3 zwycięstw. Co z tego że trafialiśmy taksą skoro nas silnik pozbawił wygranej jak dziś, co z tego że 2 pierwsze mecze przeszliśmy na podwójnych PICach, skoro rywalowi wystarczyła gra normala na ent.5 żeby nas ograć, co dla mnie jest jakąś bzdurą. Odzielną sprawą jest forma czy to naszych centrów czy np. Wierzchowicza gdzie musiałem upychać Hede nominalnego SG w miejsce SFa. Kontuzje to już zupełny dowcip :)
Ale nie mogę narzekać dostałem naprawdę fajnych graczy z których można było ulepić fajną drużynę, mnie się to chyba nie do końca udało, co nie zmienia faktu że gramy dalej. Nie wiem czy wystawie 5 centrów w jednym meczu .... ale już teraz zbiorę 18 meczową patrząc na przyszły sezon = obecni 20 latkowie (najlepszym dowodem 2 ostatnie powołania) chce dać trochę konfortu ich trenerom i pokazać że mi na nich zależy. W ramach możliwości i chęci selekcjonera NT moge mu przesłać przelewem jakiegoś grajka ;)
Co dalej nie wiem ... w zasadzie patrząc realnie szans na wyjście z grupy nie mamy. 3 miejsce jest spokojnie do ugrania ale ono niczego nie daje. Zastanawiam się nad powołaniem np. 19 latków, ale zanim BBecy nie podejmą działań w kierunku profitów z exp związanych z grą w kadrze, chyba jest to bezsensu.
Show must go on, mamy 16 graczy, 4 mecze przed sobą, jeszcze troche namieszamy ;)