Kedves Kapitányjelöltek és Stábtagjelöltek (természetesen az aktívan válogatottak köröl tevékenykedő emberek is válaszolhatnak ha gondolják),
Nekem is lenne egy kérdésem:
A ti saját belső értékrendetekben hogy van a sorrend ezzel a játékkal kapcsolatban?
A válogatott van előbb vagy a klubcsapatotok?
Köszönöm a választ előre is!
Nekem jónéhány millióm fekszik most már a válogatottban. Az utóbbi időben előre vettem a válogatottat az értékrendemben, mert mindenképpen szeretnék egy olyan irányítót a válogatottba, akinek magas dobása van és emellett jó a 2 pontosa, mert ilyen jelenleg nincs bent a keretben. A jó alatt 12 felettit értek jelen esetben, bár gondolkodom azon, hogy most, hogy játszottam egy nagydöntőt, 2 szezonig csak az edzésre koncentrálok, még ha ez azzal is járna, hogy kiesek, mert nem a legjobb posztján kell játszatnom Novákot.
Egyébként nem gondoltam volna, hogy nagydöntőt fogok játszani, de ezt a csevegőben már megírtam, nem vagyok eredménycentrikus, kupában például sosem foglalkoztam azzal, hogy az első néhány körnél tovább menjek.
Szoboszlait a mentoráltamtól vettem meg. A 21. szezon egyharmadára eljutottam oda, hogy már 100k felett volt a heti pluszom, ebben egy szerencsés edzőcsere is benne volt, és akkor még nem kerestek ennyit a játékosaim. Ott választhattam volna azt az utat is, hogy nem kezdek el dobásra edzeni, és akkor nem mennek el ennyire a keresetek a múlt szezon elejére. Viszont akkor Szoboszlai nem lett volna még egy szezonig használható kinti dobó a válogatottban, ezt pedig nem akartam. A fizuk persze most jó magasak, de amint mondtam, én szívesen ráteszem majd a csapatot, hogy ők még maradjanak egy darabig, mondjuk amíg Novák nem lesz legalább annyira jó, hogy bekerülhessen, és Szoboszlainál nem lesz esetleg jobb játékos, aki leválthatja a keretben. Egyébként végül engem igazoltak az események, mert a mikor elérte a tempót, amit szerettem volna neki, az utolsó szintlépéshez már kellett vagy 8 edzés.
Van még két külföldi szupersztárom mellettük, ők egyébként féreedzőttek már amiatt, mert főként Nováknak más edzés kellett, ha elsősorban a saját csapatra gondoltam volna, akkor teljesen másképpen edzek.
A nagydöntő pedig szerintem meglepetés, már az elődöntőben sem én voltam az esélyes, főleg sérült kezdő DH-val nem (szerintem még úgy sem, hogy hazai pályán voltam). Ez viszont megkönnyíti a további döntéseket.