I po meni je takodje suludo da se ne pozove Relja.
Sve reprezentacije drze svoje igrace dokle god imaju skilove da pomognu. Dobro je poznato da je Spaniji bio pozvan Chaperon i sa 37god. Ne razumem odluku da se pozove Ljubic pre Relje, Relja ima 16 skilova vise, ima i izdrzljivost vecu za 7, slobodnjake za 13, iskustvo za 6...Relja je i dalje u napadu nas najbolji plej, najbolje krilo, najbolji krilni centar, i najbolji centar. A jos je kod Marija koji ce mu paziti na minute, ima trenera sa produzetkom karijere, i trenirace samo ST, FT i formu. Ne moze idealnije od toga.
A mislim da Ljubic nije nas najveci talenat pod kosem, niti je trenutno po kvalitetu medju 4, cak iako izostavimo Relju. Imamo pod kosem dosta igraca slicnog kvaliteta i u zavisnosti od napretka ove sezone bi trebalo pruziti sansu nekima. Tu su Mandic, Bilic, Trivic, Pjanovic, Ljubic, Pekic, Mitrovic... Ljubiceva plata od samo 108k nam govori da su mu svi un. skilovi na minimumu i da nisu ni blizu up-a. Dok npr. Bilic ima platu 121k sto znaci da su mu sigurno neki un. skilovi blizu up-a, i sa up-ovima na IS i ID bi mogao da postane bitna karika. I Mandic takodje ima dosta vecu platu nego sto je realno za njegove skilove, i on je vrlo blizu up-a na ID, a mozda i SB. Sa tim up-ovima bi nam po meni vise znacio nego Ljubic, kome se cak i ne treniraju un. skilovi u ovom trenutku.
A imamo pod kosem jos solidnog Zlatkovica, koji ima isti zbir skilova koliki je imao Barbulov, i vrlo slicne skilove. Kao i Maksimovica koji u ovom trenutku ima bolje un. skilove od svih nasih igraca ispod 30god, a moze u odbrani da pokrije 3 pozicije.
A nije mi jasna i odluka da se Zmaj ne pozove. Koliko vidim, otisao je u siguran tim iz Slovenacke prve lige, imao je ok minute prosle nedelje, tako da forma ne bi trebalo da bude problem. On je vrlo slican igrac kakav je bio Batez, cak ima i skil vise, a Batez nam je bio jedan od kljucnih igraca u sezonama kada smo osvajali zlato, i cesto je bio starter. Zmaj moze odlicno u odbrani da pokrije sve 3 spoljne pozicije, a moze i u napadu vise pozicija da igra u zavisnosti od taktike. Svakako je trenutno mnogo bolji igrac od Dogandzica.
Na pozicija krila su po meni trenutno od Dogandzica bolji: Vukcevic, Zmaj, Celar, Mirkovic, Micovic, Toncev, Jozic i Brcanski. U rangu je sa Veskovicem i Lalatovicem. Tako da mi ni za njega nije jasno sta trazi u pocetnom timu. Trebalo bi on da bude igracina za 2-3 sezone, ali tek ima 27god i jos ne zasluzuje poziv.