BuzzerBeater Forums

BB Srbija > ABA League - Fantasy

ABA League - Fantasy

Set priority
Show messages by
This Post:
00
263090.136 in reply to 263090.135
Date: 9/26/2016 10:45:19 AM
KK Losers
II.3
Overall Posts Rated:
324324
Second Team:
DZASK United
'ajde da ispostujemo, mada je tempo ABE prebrz, ne moze se to ispratiti. EL mi je bas po meri

This Post:
00
263090.137 in reply to 263090.136
Date: 9/26/2016 11:04:57 AM
Overall Posts Rated:
590590
U pravu si. Em je tempo prebrz, em igra ko kad i kako stigne Vec na pocetku ce biti frka, ako se ne varam pauza izmedju prvog I drugog kola bice citavim par minuta Naime, poslednja utakmica prvog kola pocinje 2. okt u 17h (i zavrsava se oko 18:50 npr, ako ne bude produzetaka), a prvi duel drugog kola pocinje istog dana u 19h. Genijalno doduse, to je zbog borbe Igokee za Ligu sampione hehe
Kao sto rekoh, ovo je zagrevanje za EL, tu ce da bude pravo uzivanje.

This Post:
00
263090.138 in reply to 263090.137
Date: 9/27/2016 8:35:38 AM
Overall Posts Rated:
590590
Pošto sam pojedince navikao na kratku analizu, evo malog osvrta na timove i igrače zanimljive za fantazi. Naravno, bilo bi lepo da i drugi podele neke zanimljivosti, čisto da budemo konkurentniji. Inače, podelio sam našu privatni ligu i po zajednicama iz regiona, tako da ćemo imati za rivale i fantazi zaljubljenike iz cele ex-Yu. Za sada imao 6 učesnika - tri iz Srbije dva iz Makedonije i jednog iz BiH

Elem,

Cedevita:
Jako zanimljiv sastav, krenuo sam od njih jer su mi najsimpatičnija ekipa. Imaju sjajnu centarsku liniju (Bilan, Begić, Dukan) koja bi uz Hopsona tebala da bude glavno oružje. U sastavu je nekoliko izuzetnih mladih igrača poput Arapovića i Muse.
Za fantazi: Arapović je dobar izbor, imaće pristojnu minutažu, pogađa, skače - imaće više od tih 21 koliko sada vredi. Hopson je klasičan skorer, mislim da su ga potcenili sa 48 kredita. Čini mi se da je i Krušlin ok izbor za 31, dok je Bilan kocka - nisam siguran da će imati loptu u rukama kao prošle sezone te je ovih 79 kradita na početku rizik.

FMP
Ponovo FMP ima mlad i perspektivan sastav. Nisam siguran koliko će biti konkurentni, ali oni uvek iznenade. Imaju prepoznatljivu igri i trener Klipa ne odustaje od svog sistema.
Za fantazi: na prvi pogled deluje da su igrači FMP-a dosta potcenjeni. Kada saberemo sve vrednosti njihovih igrača dolazi se do broja 50 indeksa po meču. Jasno je da je to malo. Čović je alfa i omega ove ekipe i treba očekivati i neke 30+ indeksne partije. Davidovac je svestran igrač, te mi se čini kao super opcija za fantazi. Prvi košgeter bi trebalo da bude Lazarević, mada je on i veliki potrošač. Ali vredi više od 8,5 indeksa po meču. Od ostalih, Žižić, bivši igrač Sutjeske, može da eksplodira ove sezone. Na fantaziju nije stavljen Apić, mislim da će igrati za FMP ove sezone. On je takođe dobar izbor kad ga ubace.

Krka
Vrvtn je Džikić delom zaslužan za to iz vremena kad je vodio ovaj tim sa klupe, ali gajim naklonost ka timu iz Novog Mesta. Oni već godinama imaju lepo skockane i konkurentne sastave, te će i ove sezone biti svima neugodan rival. Priznajem da njihove američke igrače ne poznajem, ali oni generalno retko greše sa pojačanjima.
Za fantazi: Luković i Čebular su novi igrači Krke ali verujem da će imati dosta loptu u svojim rukama. Da li su krediti u skladu sa njihovim mogućnostima - videćemo. Ja bih njih dvojicu izbegao u prvih par kola, iako je mali Luković magnet za indekse. Jukić je vrlo zanimljiv igrač - mada i on vredi 42 kredita. Preporuka su Rebec (19 kredita) i Ritlop (6 kredita).

Budućnost:

Očito da u Pogorici nisu žalili novac za ovu sezonu Ekipa je iskusna i sa dosta kvalitetnih pojedinaca. U kakvoj su formi Vilijams ili Džejms npr. ostaje da se vidi. U svakom slučaju, uz Zvezdu i Cedevitu, podgoričani su treći siguran učesnik plej ofa.
Za fantazi: Dosta je teško birati igrače za fantazi iz ekipa koje imaju više kvalitetnih pojedinaca u sastavu. Na startu sezone mi deluje da su Savović i Vranješ dobar izbor, jer je obojici stil igre takav da pogoduje indeksima. Suad Šehović i Gordić će preskočiti početak sezone, koliko znam.Džejms je potencijalno odličan izbor, ali samo ako je u formi. A moguće je i da se raspada Rejnolds je pouzdan igrač.

Crvena zvezda
Još jedan favorit, mada je ekipa trenutno bez stranaca (Dženkins ima srpsko državljanstvo). I bez pojačanja, ovo je dobar sastav koji će uz dva stranca opet biti konkurentan za F8. Verujem da će osnova tima biti Jović i Bjelica, koji je za ovaj nivo takmičenja fenomenalno pojačanje.
Za fantazi: Krećem upravo od Bjelice - očekujem od njega dosta indeksa, te je za ovih 45 kredita dobar izbor. Mitrović se vratio iz povrede, verujem da je spreman. 29 kredita je dosta potcenjivački stav prema njemu, posebno na početku sezone dok ne stigne još jedno pojačanje pod košem. Dženkinsa bih izbegao na startu. Videćemo koliku minutažu će imati Simanić.

Last edited by Zvone Kralj at 9/27/2016 8:38:32 AM

This Post:
00
263090.139 in reply to 263090.138
Date: 9/27/2016 9:57:36 AM
Overall Posts Rated:
590590
Cibona
Vukovi ulaze u sezonu znatno spremnije nego prethodne. Ostanak Žižića je sigurno najveći dobitak. Ne treba zaboraviti da je momak '97 godište! Ekipa ima par iskusnih igrača i nekoliko talentovanih momaka. Videćemo kako će trener Mulaomerović to ukomponovati, ali siguran sam da će rezultatski biti bolji nego prošle sezone.
Za fantazi: Bez obzira na cenu od 75 kredita, Žižić bi trebao da bud dooba rizbor. Šakić će sigurno biti nosilac igre, dobar je strelac, čvrst u duelu - moja peporuka. Zanima me kako će se snaći Sulejmanović, mali je bio talenat, videćemo šta je sa njim trenutno. Slavica odličan prospekt, a ni Šiško ne zaostaje. Ako dobiju minutažu, biće lepih indeksa. Da ne zaboravim, Bošnjak.

Mega
Šta reći za Megu? Gomila mladih, talentovanih igrača gde svake sezone njih par zablista. Opet će biti u gornjem delu tabele, koliko visoko zavisi od njih.
Za fantazi: Uf, ovo je baš nezahvalno za prognozu, toliko potencijalnih indeksa. Zagorac će biti čovek oko koga se sve vrti. Tu je još dobrih igrača za fantazi - Spasojević je došao iz Sutjeske, jako dobar KC, Kaba je iskusniji i bolji za jednu sezonu, Jaramaz je već pokazao dosta...sve su to ok izbori. Ipak, skrećem pažnju na Tejića koji bi mogao mnoge da iznenadi i na Milisavljevića (momak je bio na spisku za reprezentaciju pre 2-3 sezone). Tu je i Kostja Mušidi, najveći potencijal u Evropi u svom godištu ('98), ali mi se čini da su ga malo precenili. Sigurno će još neko da iskoči (Simeunović, Đoković...).

Partizan
Za razliku od prethodnih sezona, tim je na okupu od početka. Dosta iskusna ekipa, koliko je kvalitena ostavićemo im vremena da pokažu. Pitanje je koliko je Novica spreman da igra celu sezonu, dok je Robinson fino pojačanje pod uslovom da ga povrede nisu uništile.
Za fantazi: Nema sumnje da će Hatcher uzimati najviše šuteva - biće i indeksa kod njega, ali i nekih loših partija. Deluje mi da su Birčević i Luković najbolji izbor za početak sezone. Birča bi morao da ima više od 8-9 indeksa po meču, dok je Luković za 21 kredit vredan rizika. Ratkovica je interesntan jer je igrač koji igra racionalno i pametno, ali je pitanje koliko indeksa može da donese. Pomenuo sam već Robinsona, ako bude 100% spreman onda je ovih 39 kredita dosta nisko za njegove mogućnosti. Od ostalih, mali Tanasković je lep potencijal, pitanje je minutaže. Andrić i Marinković su dosta rizični igrači za fantazi.

MZT
Za početak: koliko vas zna pravo ime MZT-a? U pitanju je Metalski Zavod "TITO". Eto, jedna zanimljivost Igrački, jako puno promena, dosta solidnih igrača. Sigurno je najzvučnije ime Jeremiah Massey, čovek koji je žario i palio na terenima širom Evrope, posebno u dresu Arisa, a nastupao je i za Real jednu sezonu. Doduše, to je bilo pre 8-9 sezona. Tu je i Thorey Thomas koji nije ostao u nekom posebnom sećanju navijačima Partizana, čiji je dres nosio vrlo kratko. Sastav je vrlo korektan, ako ne bude nekih drastičnih promena, biće u vrhu.
Za fantazi: Drenovac je opet kandidat za veliki broj indeksa. Za ostale je pitanje kakva će biti koncepcija igre, iskreno, ne poznajem trenera MZT-a. Jure Lalić i Massey su za respekt, s tim da ostaje otvoreno pitanje u kakvoj su formi zbog godina. Thomas i Thames su igrači koji bi mogli da donesu indekse. Tu je i Charlton Kloof, reprezentativac Holandije, koji je jako zanimljiv igrač. Treba imati na umu i da prvo kolo gostuju Zvezdi.

Igokea
Vrlo interesantn sastav. Ostao je Radivojević, stigli su Rikić, Mićović, Mahković i dva amerikanca. Trener Bajić je pokazao da ume da vodi ekipu i očekujem od Igokee solidnu sezonu.
Za fantazi: Radivojević vredi 68 kredita i mislim da je to korektna cena. Imaće svu slobodu u igri. Rikić je za 13 kredita potencijalni džek pot, Mahković i Mićović su solidan izbor. Obratite pažnju i na Šibalića - samo 12 kredita. Amerikanac Fortenberry bi morao biti bolji od 8 indeksa po meču.

This Post:
00
263090.140 in reply to 263090.139
Date: 9/27/2016 10:24:56 AM
Overall Posts Rated:
590590
Olimpija
Dosta je promena bilo u ljubljanskom velikanu, ostaje da se vidi kakvi će biti rezultati. Po meni, Olimpija bi trebala da pruži što više šansi svojim omladincima, jer uvek imali kvalitetne klince. Verujem da će se boriti za opstanak, no videćemo.
Za fantazi: Brandon Jefferson je igrač koji će imati dosta toga da pokaže ove sezone, te je cena od 37 vrvtn dosta ispod njegovih mogućnosti. Pod košem su iskusni Bubnić i Milošević, do bi Jankovića (prošle sezone u Megi), mogao da donese neke indekse, ali je po meni rizičan izbor. Tu je i Hrovat, ovo bi mogla da bude sezona njegove pune afirmacije ili ostanak na nekom abaligaškom proseku. Mirko Mulalić, bivši igrač Krke, je neko ko vredi više od 20 kredita. Videćemo kako će se snaći.

Zadar
Još jedan sastav gde je bilo dosta promena, najznačajnija na klupi - umesto sjajnog Nazora, tu je sada Matulović. Nema sumnje da će Zadar još čekati na povratak starog sjaja, ali daleko od toga da neće biti dobre košarke ove sezone.
Za fantazi: Nekoliko zanimljivih igrača za vaš fantazi tim. Tu je Jakov Vladović, iskusni plej, koji će sigurno imati dosta uticaja na igru Zadrana. Zatim, Barać, momak koji bi morao da preuzme dosta toga na sebe i povede Zadar ka opstanku. MArinković vredi 26 kredita - od njega očekujem značajno veću minutažu i mnogo više indeksa nego prethodne sezone. I za kraj, jedan omladinac - 19ogodišnji Lovro Mazalin, velika nada hrvatske košarke. Obratite pažnju na njega.

Ekipe Mornara i Karpoš Sokoli nisam imao prilike da gledam u prethodnim sezonama, te ne bi bilo korektno da ostavljam neki konkretan komentar. U obe ekipe ima dosta dobrih igrača, ima po nekoliko amerikanaca ali i kvalitentnih internacionalaca iz regiona. Bilo bi lepo da nam neko ko poznaje situaciju bolje od mene da neki savet ili informaciju koja može da pomogne.

Toliko od mene za početak

Last edited by Zvone Kralj at 9/27/2016 10:25:30 AM

This Post:
11
263090.141 in reply to 263090.139
Date: 9/27/2016 10:34:51 AM
Overall Posts Rated:
356356
Lepa analiza. :) Slažem se sa većinom stvari, a pogotovo u vezi sa tim nekim "slabijim" igračima, odnosno igračima koji nisu u prvom planu poput pomenutog Ratkovice, Tejića, Mitrovića... Ne mogu da kažem da nešto preterano pratim ABA ligu, jer mnogo više vremena posvetim NBA ligi, pa sam iz tog razloga napravio tim od isključivo srpskih igrača. :) Najviše očekujem od Čovića i Zagorca i tu ne bih voleo da sam se prešao. Tu su mi i Veličković i Birčević, koliko je pametno što sam obojicu stavio videćemo. Izabrao sam i Lazića isključivo zbog male cene, a najveću nedoumicu sam imao u vezi sa Gudurićem i Dangubićem. Na kraju sam se ipak odlučio za Gudurića računavši da je kompletniji igrač od Dangubića koji me podseća na one klasične atlete kojima je to jedini kvalitet. Doduše imao je koliko znam i problema sa povredama. Uglavnom Gudurić ima prednost kod mene.

Videćemo koliko će ovaj kombinovani tim Partizana, Crvene Zvezde, Mega Leksa i FMP-a skupiti poena na fantaziju. :)

This Post:
11
263090.142 in reply to 263090.141
Date: 9/27/2016 2:18:33 PM
Overall Posts Rated:
199199
Ja vas trazio na MVP - evom, selite se kao Surda! :P

This Post:
00
263090.143 in reply to 263090.141
Date: 9/27/2016 2:46:43 PM
Overall Posts Rated:
590590
Ti si odigrao na sigurno Sta znam, ja sam odustao od Novice, a ni Guduric i Dangubic mi nisu bili u kombinaciji.. Mada, realno gledano, neko od njih dvojice ce morati da donese fine indekse protiv MZT-a.

@ Djole
Ipak je zvanican sajt bolji - redovno se azurira i pouzdaniji je

This Post:
00
263090.144 in reply to 263090.143
Date: 9/27/2016 5:10:18 PM
Overall Posts Rated:
590590
Evo par stvari za pomoc drugarima fantazerima

Statistika sa meca Ikogea-Mornar (kvalifikacije za Ligu sampiona):

(http://www.basketballcl.com/16-17/2709/Igokea-KK-Mornar#|...)

Strelci za Karpos Sokoli na poslednjem mecu:

(http://www.aba-liga.com/League/Preseason2016-17.aspx?id=1...)

Takodje, Mladen Pantic je novo pojacanje Mornara.

This Post:
00
263090.145 in reply to 263090.136
Date: 9/28/2016 5:41:13 AM
Overall Posts Rated:
590590
Mare, daj neki predlog, pa da odigram suprotno

This Post:
00
263090.146 in reply to 263090.145
Date: 9/28/2016 12:33:16 PM
Advertisement