CibonaVukovi ulaze u sezonu znatno spremnije nego prethodne. Ostanak Žižića je sigurno najveći dobitak. Ne treba zaboraviti da je momak '97 godište! Ekipa ima par iskusnih igrača i nekoliko talentovanih momaka. Videćemo kako će trener Mulaomerović to ukomponovati, ali siguran sam da će rezultatski biti bolji nego prošle sezone.
Za fantazi: Bez obzira na cenu od 75 kredita, Žižić bi trebao da bud dooba rizbor. Šakić će sigurno biti nosilac igre, dobar je strelac, čvrst u duelu - moja peporuka. Zanima me kako će se snaći Sulejmanović, mali je bio talenat, videćemo šta je sa njim trenutno. Slavica odličan prospekt, a ni Šiško ne zaostaje. Ako dobiju minutažu, biće lepih indeksa. Da ne zaboravim, Bošnjak.
MegaŠta reći za Megu? Gomila mladih, talentovanih igrača gde svake sezone njih par zablista. Opet će biti u gornjem delu tabele, koliko visoko zavisi od njih.
Za fantazi: Uf, ovo je baš nezahvalno za prognozu, toliko potencijalnih indeksa. Zagorac će biti čovek oko koga se sve vrti. Tu je još dobrih igrača za fantazi - Spasojević je došao iz Sutjeske, jako dobar KC, Kaba je iskusniji i bolji za jednu sezonu, Jaramaz je već pokazao dosta...sve su to ok izbori. Ipak, skrećem pažnju na Tejića koji bi mogao mnoge da iznenadi i na Milisavljevića (momak je bio na spisku za reprezentaciju pre 2-3 sezone). Tu je i Kostja Mušidi, najveći potencijal u Evropi u svom godištu ('98), ali mi se čini da su ga malo precenili. Sigurno će još neko da iskoči (Simeunović, Đoković...).
PartizanZa razliku od prethodnih sezona, tim je na okupu od početka. Dosta iskusna ekipa, koliko je kvalitena ostavićemo im vremena da pokažu. Pitanje je koliko je Novica spreman da igra celu sezonu, dok je Robinson fino pojačanje pod uslovom da ga povrede nisu uništile.
Za fantazi: Nema sumnje da će Hatcher uzimati najviše šuteva - biće i indeksa kod njega, ali i nekih loših partija. Deluje mi da su Birčević i Luković najbolji izbor za početak sezone. Birča bi morao da ima više od 8-9 indeksa po meču, dok je Luković za 21 kredit vredan rizika. Ratkovica je interesntan jer je igrač koji igra racionalno i pametno, ali je pitanje koliko indeksa može da donese. Pomenuo sam već Robinsona, ako bude 100% spreman onda je ovih 39 kredita dosta nisko za njegove mogućnosti. Od ostalih, mali Tanasković je lep potencijal, pitanje je minutaže. Andrić i Marinković su dosta rizični igrači za fantazi.
MZTZa početak: koliko vas zna pravo ime MZT-a? U pitanju je Metalski Zavod "TITO". Eto, jedna zanimljivost

Igrački, jako puno promena, dosta solidnih igrača. Sigurno je najzvučnije ime Jeremiah Massey, čovek koji je žario i palio na terenima širom Evrope, posebno u dresu Arisa, a nastupao je i za Real jednu sezonu. Doduše, to je bilo pre 8-9 sezona. Tu je i Thorey Thomas koji nije ostao u nekom posebnom sećanju navijačima Partizana, čiji je dres nosio vrlo kratko. Sastav je vrlo korektan, ako ne bude nekih drastičnih promena, biće u vrhu.
Za fantazi: Drenovac je opet kandidat za veliki broj indeksa. Za ostale je pitanje kakva će biti koncepcija igre, iskreno, ne poznajem trenera MZT-a. Jure Lalić i Massey su za respekt, s tim da ostaje otvoreno pitanje u kakvoj su formi zbog godina. Thomas i Thames su igrači koji bi mogli da donesu indekse. Tu je i Charlton Kloof, reprezentativac Holandije, koji je jako zanimljiv igrač. Treba imati na umu i da prvo kolo gostuju Zvezdi.
IgokeaVrlo interesantn sastav. Ostao je Radivojević, stigli su Rikić, Mićović, Mahković i dva amerikanca. Trener Bajić je pokazao da ume da vodi ekipu i očekujem od Igokee solidnu sezonu.
Za fantazi: Radivojević vredi 68 kredita i mislim da je to korektna cena. Imaće svu slobodu u igri. Rikić je za 13 kredita potencijalni džek pot, Mahković i Mićović su solidan izbor. Obratite pažnju i na Šibalića - samo 12 kredita. Amerikanac Fortenberry bi morao biti bolji od 8 indeksa po meču.