Köszönöm mindenkinek a választ!
A kérdésem hátterében a következő gondolat volt: a menedzsertársak jelentős százalékánál ki tudjuk találni ezt a sorrendet, elég nagy magabiztossággal merem feltételezni, hogy a klubcsapatuk van előbbre kiindulva abból, hogy válogatott körül még hozzászólásokkal sem nagyon jelennek meg.
És ennek szerintem van jelentősége, ugyanis ha pl a saját példámat nézem (első a klubcsapat, ha a válogatott érdeke épp egyezik az enyémmel, akár U21, akár nagy, akkor minden további nélkül számíthatnak rám a mindenkori kapitányok), akkor sokkal könnyebben el tudom fogadni olyan ember tanácsát, javaslatát, akinek valamennyire hasonló az értékrendje.
És akkor reagálnék a válaszokra:
Kaygee: Érdekes példa a tied, annyi ideje irányítod a válogatottat, hogy összemosódik a kettő valamilyen szinten és a klubcsapatod is valamennyire alárendelted a válogatottnak, viszont ugyanakkor azt is mondtad, hogy "az utóbbi időben előbbre vetted a válogatottat", ami valahol elárulja, hogy mi az alapértékrend. Szerintem ez nagyban közrejátszik abban, hogy végig megmaradt a hitelességet bármi is történt bármikor és bárkivel.
Wenger: Kifejezetten tetszett, hogy kiemelted, hogy a ráfordítandó idő nem feltétlenül egyenesen arányos a fontossággal.
Superfrank: Teljes mértékben tudok azonosulni az álláspontoddal, és Kaygee példája a legjobb arra, hogy ez egy idő után elkerülhetetlenül összemosódik.
Gila/John: Őszintén szólva gondoltam, hogy neked ez ennyire fekete-fehér kérdés lesz, ez is bizonyítja, hogy nem véletlen, hogy nem nagyon tudsz közös nevezőre jutni emberekkel, mert egyszerűen máshol van az értékrendje mindenkinek... és ezt csak egyszerű ténymegállapításként írom, mielőtt rámtámadnál, nem azt mondom, hogy ez jó vagy rossz, csak azt, hogy összeférhetetlen néhány ember értékrendjével, ami értelemszerűen konfliktusokhoz vezet.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat!