S temi 48 minutami sem imel sam veliko problemov (osebne napake), potem pa sem se malo poglobil v teorijo in poiskal po forumih. Prišel sem do zaključka zaradi katerega nisem imel več nobenih težav:
Obstaja "x faktor" (skriti skill, ki ga nihče ne vidi) za določene lastnosti, med njimi je agresivnost (pogostost delanja osebnih napak). Nekateri igralci konstantno delajo ogromno favlov, potem drugi spet skoraj nič. Zato sem ob nakupu mladih igralcev gledal vse njihove dotedanje tekme in pazil, da niso nagnjeni k osebnim napakam. Prodal sem tudi svoje igralce, ki so pogosto imeli osebne. Sedaj imam te svoje trenirance, ki jih samo dam na pozicijo in pustim, da igrajo (poglej Pedro Martin, zmeraj 48 minut, ko si želim). Zato že celo sezono treniram tri igralce enopozicijsko in nimam problemov, da ne bi imeli minut.
Pri 48 minutah pazi tudi taktiko. Če imaš 10 igralcev in tekmo prepričljivo zmagaš, bo trener avtomatsko dal tvojega igralca počivat. Pri "blow-out" zmagah trenerji zmeraj spočijejo igralce, če je to le možno - zato moja taktika zmeraj zgleda tako (ko treniram za PG):
Na igrišču:
1. PG
2. SG
3. SF
4. PF
5. C
Na klopi:
1. ----
2. menjava SG
3. menjava SF
4. menjava PF
5. menjava C
V ekipi moraš imeti le 9 igralcev! Če jih imaš 10, pa tudi če jih ne postaviš v taktiko, so pa prijavljeni za tekmo, bodo ob primeru visoke zmage zaigrali in bo tvoj treniranec izgubil trening.
No, to so sedaj skoraj vse izkušnje, ki jih premorem glede treninga :) Upam da kaj pomaga!