"Ήμουν Τάλιν με χιόνια έξω και εγώ έβλεπα τον τελικό!"Από τη μακρινή 6η σεζόν δίνουν τις μάχες τους στο buzzerbeater οι
Corfu Tigers. Πέρυσι, μετά από αρκετές προσπάθειες, έπαιξαν για πρώτη φορά στον μαγικό κόσμο της Α1, ενώ φέτος έχουν φτάσει έως τον τελικό του Κυπέλλου τον οποίο και θα διεκδικήσουν απέναντι στους terastiousp. Παράλληλα όμως κινδυνεύουν και με υποβιβασμό. Για να δούμε τι έχει να μας πει για όλα αυτά ο Giorgio27 (Γεώργιος).
Αρχικά, παρατήρησα κάνοντας μία βόλτα στην ιστορία της ομάδας ότι θα μπορούσες να είχες παίξει Α1 πολύ νωρίτερα. Αναφέρομαι στους τέσσερις σερί χαμένους τελικούς (σεζόν 16 - σεζόν 19). Μόνο με την Krepaleada είχες πλεονέκτημα έδρας, ενώ με τις kologries έχασες την άνοδο στην παράταση. Τι θυμάσαι από εκείνες τις σεζόν και πόσο δύσκολο είναι να φτάνεις τέσσερις φορές στην πηγή αλλά να μην πίνεις... νερό;
Πρώτα απ' όλα να δώσω συγχαρητήρια σε σένα και γενικά σε όλους όσους γράφουν το κατιτίς είτε αφορά την εθνική ομάδα ή τα πρωταθλήματα γιατί κρατάτε μια ζωντάνια σε ένα «γεροντοπαίχνιδο». Με έκανες να κοιτάξω πάλι τους χαμένους τελικούς της ΙΙ.4 (4 σερί + 1 πιο πρόσφατα σεζόν 41). Είχα ξεχάσει ότι είχα πλεονέκτημα με Krepaleada. Τότε ζούσα το παιχνίδι πιο έντονα είναι η αλήθεια. Τον τελικό με Kologries 05/02/2012 είναι απίστευτο αλλά το θυμάμαι σαν χθες. Ήμουν Τάλιν εκείνο τον καιρό με χιόνια έξω και εγώ να βλέπω τελικό και να τρώω μαζί με την κοπέλα μου και να έχει στραβώσει που κάθομαι και βλέπω ''βλακείες''. Το είχα πιστέψει τότε ότι θα κέρδιζα αλλά αυτό είναι το Buzzerbeater, τα αλλάζει όλα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Γενικά δεν μπορώ να πω ότι ήμουν άτυχος γιατί αν ήμουν δεν θα μου χάριζαν τα ντραφτς τον Αγγελίκο πολλές σεζόν πριν, αλλά θέλει και αυτό πολύ δουλειά, προπόνηση κτλ που πολλές φορές στοιχίζουν σε άλλα γιατί το παιχνίδι βασίζεται πολύ στην οικονομία.
Στη συνέχεια οι "τίγρεις" ανεβοκατέβαιναν τις κατηγορίες. Όλα αυτά μέχρι τη σεζόν 48 (IV). Δύο σερί άνοδοι, PlayOff τη σεζόν 50, τελικό την 51, όπου χάνει, αλλά παίρνει το πολυπόθητο εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία έχοντας κάνει το απόλυτο στη regular season. Πως είναι μετά από τόσες σεζόν να φτάνεις στην πηγή αλλά τελικά να πίνεις... νερό;
Η αλήθεια είναι ότι είναι διαφορετικό, άλλες οι εποχές τώρα συν ότι έχει και λιγότερο κόσμο το παιχνίδι,
αλλά δεν παύει να προσφέρει συγκίνηση. Όλες αυτές τις σεζόν να σκεφτείς το Buzzerbeater είναι το μόνο παιχνίδι
που δεν με ''παράτησε''. Υπήρχαν περίοδοι που δεν είχα καθόλου χρόνο,
αλλά για να χαθεί η ομάδα πρέπει να
ναυαγήσεις σε ερημονήσι στον Ειρηνικό και να σε βρούνε μετά από 2 μήνες. Οπότε το κλασικό, προπόνηση μέχρι να έχω παίκτες και λεφτά και ξανά άνοδο, κ.ο.κ.
Σεζόν 51 ήρθε στην πορεία η ιδέα για αήττητο, που δεν ήρθε εύκολα, αλλά είχα πάντα στο μυαλό ότι χάνω συνέχεια σε τελικούς. Και ότι σκέφτεσαι πολύ γίνεται ξανά και ξανά, και έτσι έχασα τακτικά πάλι την μάχη στον τελικό.
Η σεζόν 52 είναι η καλύτερη στην ιστορία των Corfu Tigers. Μπορεί την προηγούμενη να έχασες τακτικά στους τελικούς και να μην πήρες το μπόνους θέασης, ωστόσο έφτασες μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου (ήττα στις λεπτομέρειες Supernova Elites 89 - Corfu Tigers 82) και στα ημιτελικά του πρωταθλήματος όπου το εμπόδιο του Αετού ήταν ανυπέρβλητο. Ξεπέρασες τις προσδοκίες σου;
Δεν περίμενα ότι θα μείνω αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα και εκμεταλλεύτηκα όλες τις ευκαιρίες. Για ημιτελικό, μπορεί να έχασα στις λεπτομέρειες με Supernova αλλά εξάντλησα όλες τις δυνάμεις, ήταν αδύνατον.
Αυτό που δεν θα ξεχάσω είναι ο ημιτελικός με Xanthi Crocodiles, άλλη μια χαμένη ευκαιρία στα πρώτα μου χρόνια.
Γενικά μπορώ να πω ότι ξεπέρασα τις προσδοκίες μου γιατί έπαιζα χωρίς λεφτά, το έλεγα ΟΚ που πάω
Α1 τώρα χωρίς φράγκα..
Last edited by Aimar 21 at 6/6/2021 9:13:07 AM