Ja sam uvjek bio za korištenje argumenata u bilo kojim raspravama/diskusijama sa što manje emocija i to ću i u ovome postu koristiti.
Ja sam znao da će moj post izazvati reakciju i drago mi je da je tako i bilo.
Prvo malo o personalnim pitanjima:
-ti jesi izabran za selektora najvećim brojem glasova, za to ti je uredno upućena čestitka kao što je i red
-ja nemam igrača za U21 tj imam za češki U21 tako da apsolutno nema logike tvoje prozivanje sem ako nisi selektor češkog U21
-definitivno je činjenica da si bio duplo aktivniji na agitaciji/lobiranju nego što si aktivan sada kada je kriza
-normalno je da spomenem načine agitacije/lobiranja, a ti nemaš razloga da se ljutiš ako smatraš da su isti bili moralno ispravni i kolegijalni. Ja lično smatram da nisu ali mišljenja se mogu razlikovati što je normalno
-izbor igrača si ti napravio i ti odgovaraš za isti
-taktike ti biraš i ti odgovaraš za iste
-ja ne želim ništa iskreno od tebe
A sada malo o reprezentaciji:
-trenutni skor reprezentacije je 1:5 a ako dobijemo Andoru biti će 2:5 što baš i nije očekivano
-ja ne mogu da razumijem nikako greške tipa:game shape (ne poznavati uticaj istog), ne organizovanja prijateljske (iole ko prati nacionalne timove upoznat je sa tim činjenicama), ne korištenja TIE kada vidiš da je objektivno protivnik za klasu jači od tebe ili CT-a kada se može dobiti utakmica, korištenja neadekvatnih igrača na odgovarajućim pozicijama i da ne nabrajam dalje.
-reprezentacija igra u najmanju ruku sterilno mada roster omogućuje daleko više taktiziranja i nadmudrivanja
-čak i veliki Bevzil koji zaista ima iskustva u vođenju nekada svoje nedoumice iznese pred vijeće staraca što ne vidjeh kod mladog mu kolege
PS: Da se ne protumači pogrešno, što se mene tiče ja sam sa reprezentacijom završio u smislu aktivnog učešća, ali to me neće ni na koji način spriječiti da se izvrše dobronamjerne kritike