BuzzerBeater Forums

BB Srbija > A - Sezona 37 i 38

A - Sezona 37 i 38

Set priority
Show messages by
This Post:
00
283930.139 in reply to 283930.138
Date: 3/27/2017 4:04:47 AM
Overall Posts Rated:
590590
Znam da imaš najbolje namere i da ti je stalo do što boljeg rezultata reprezentacije. I u pravu si za lošu staminu i bacanja kod visokih igrača, zato sam se u petak i osvrnuo na Adanov up na FT, konačno je došao u ruke menadžera koji će taj aspekt njegove igre unaprediti. Kod Ljube je trening dodavanja još uvek prioritet, nakon toga ćemo popraviti staminu. Ja i volim kad me kritikujete i skrećete pažnju na neke stvari, jer sam siguran da niko ne može biti pametniji sam od cele zajednice. Uvek nešto promakne. Ključno je samo da Dildo i ja, uz vašu pomoć, donesemo pravu odluku u pravom trenutku.
Inače, ako mi dozvolite da primetim jednu razliku kada je ovaj tim, ova generacija u pitanju u odnosu na nekoliko prethodnih - opet imamo sastav koji svake nedelje raste i koji je iz petka u petak sve bolji. Složićete se da toga nije bilo nekoliko sezona unazad. I mislim da nam je to veliki kvalitet.
Takođe, voleo bih već sada da se jave menadžeri koji su zainteresovani da se kandiduju za mesto selektora na sledećim izborima. Čisto da nam kažu kako vide igrače koji su sada u sastavu, koji su još igrači koji bi im bili u fokusu...ne znam šta mislite?

This Post:
22
283930.140 in reply to 283930.139
Date: 3/27/2017 6:21:06 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Pozdrav Zajednico!

Znam da niste navikli da Srbija igra Utesni Turnir ali ja i Zvone smo se dogovorili da osvojimo i taj jedini trofej koji nam nedostaje
Prvu utakmicu igramo sa Portorikom(87) i tu smo domacini. Ocekujemo visoku pobedu nasih pulena, taman da se malo uigraju momci koji su tek pristigli u A tim. Sistem takmicenja je kao u B3 kupu, igramo 8 utakmica posle kojih krece 1/16 finala. Bilo bi sjajno da osvojimo ovaj trofej jer bi tako na sledecem Evropskom prvenstvu bili domacini, sto je jako bitno.

Danas ce da na prvoj takmicarskoj utakmici za Srbiju da debituju:
- Aleksa Dogandžić(27) vlasnik KK Miner, sjajno krilo i od njega u buducnosti ocekujemo mnogo.
- Vladan Celar(28) vlasnik GGakovo, takodjer igrac koji moze da se korsiti na vise pozicija.
- Slobodan Ljubić(28) vlasnik КК Ђија ИН, od njega selektorski dvojac ocekuje mnogo kada dobije jos 2-3 bitna upa.

Kao sto vidite svi debitanti su u vlasnistvu domacih menadzera sto je jako bitna stvar za nasu malu zajednicu. Nadamo se da ce se takav trend nastaviti i u buducnosti.

Za sada je pozvano 11 igraca i kako takmicenje bude odmicalo lista ce se lagano popunjavati u zavisnosti od upova, forme, povreda(pu pu da ih bude sto manje)ili kada je u pitanju Relja sivih skilova a nadamo se da ce ih biti sto manje jer racunamo i na njega.

Znaci danas startuje nova sezona, 18.00h Srbija-Potrotiko.
Dodjite na CHAT da ispratimo igre nasih pulena i da se radujemo novim pobedama!

NAPRED SRBIJA!!!

This Post:
00
283930.141 in reply to 283930.139
Date: 3/27/2017 6:40:44 AM
Tunjevina
Prva Liga
Overall Posts Rated:
700700
Second Team:
Krompir
I po meni je takodje suludo da se ne pozove Relja.

Sve reprezentacije drze svoje igrace dokle god imaju skilove da pomognu. Dobro je poznato da je Spaniji bio pozvan Chaperon i sa 37god. Ne razumem odluku da se pozove Ljubic pre Relje, Relja ima 16 skilova vise, ima i izdrzljivost vecu za 7, slobodnjake za 13, iskustvo za 6...Relja je i dalje u napadu nas najbolji plej, najbolje krilo, najbolji krilni centar, i najbolji centar. A jos je kod Marija koji ce mu paziti na minute, ima trenera sa produzetkom karijere, i trenirace samo ST, FT i formu. Ne moze idealnije od toga.

A mislim da Ljubic nije nas najveci talenat pod kosem, niti je trenutno po kvalitetu medju 4, cak iako izostavimo Relju. Imamo pod kosem dosta igraca slicnog kvaliteta i u zavisnosti od napretka ove sezone bi trebalo pruziti sansu nekima. Tu su Mandic, Bilic, Trivic, Pjanovic, Ljubic, Pekic, Mitrovic... Ljubiceva plata od samo 108k nam govori da su mu svi un. skilovi na minimumu i da nisu ni blizu up-a. Dok npr. Bilic ima platu 121k sto znaci da su mu sigurno neki un. skilovi blizu up-a, i sa up-ovima na IS i ID bi mogao da postane bitna karika. I Mandic takodje ima dosta vecu platu nego sto je realno za njegove skilove, i on je vrlo blizu up-a na ID, a mozda i SB. Sa tim up-ovima bi nam po meni vise znacio nego Ljubic, kome se cak i ne treniraju un. skilovi u ovom trenutku.
A imamo pod kosem jos solidnog Zlatkovica, koji ima isti zbir skilova koliki je imao Barbulov, i vrlo slicne skilove. Kao i Maksimovica koji u ovom trenutku ima bolje un. skilove od svih nasih igraca ispod 30god, a moze u odbrani da pokrije 3 pozicije.

A nije mi jasna i odluka da se Zmaj ne pozove. Koliko vidim, otisao je u siguran tim iz Slovenacke prve lige, imao je ok minute prosle nedelje, tako da forma ne bi trebalo da bude problem. On je vrlo slican igrac kakav je bio Batez, cak ima i skil vise, a Batez nam je bio jedan od kljucnih igraca u sezonama kada smo osvajali zlato, i cesto je bio starter. Zmaj moze odlicno u odbrani da pokrije sve 3 spoljne pozicije, a moze i u napadu vise pozicija da igra u zavisnosti od taktike. Svakako je trenutno mnogo bolji igrac od Dogandzica.

Na pozicija krila su po meni trenutno od Dogandzica bolji: Vukcevic, Zmaj, Celar, Mirkovic, Micovic, Toncev, Jozic i Brcanski. U rangu je sa Veskovicem i Lalatovicem. Tako da mi ni za njega nije jasno sta trazi u pocetnom timu. Trebalo bi on da bude igracina za 2-3 sezone, ali tek ima 27god i jos ne zasluzuje poziv.

This Post:
00
283930.142 in reply to 283930.141
Date: 3/27/2017 7:04:20 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Imamo sluha za sve Vase kritike i uvazicemo ono sta procenimo da treba.

Imamo mesta za jos 7 igraca i vecina koje si nabrojao ce biti pozvana kao sto smo napisali u zavisnosti od forme, upova, povreda ili sivih skilova.

This Post:
00
283930.143 in reply to 283930.141
Date: 3/27/2017 12:45:18 PM
Overall Posts Rated:
590590
Drago mi je da se razvija zdrava diskusija, to nam obecava dobru, uzbudljivu i, nadam se, bericetnu sezonu. Posebno je vazno kada svoj stav izrazi menadzer koji je sampion BB Srbije. To ima posebnu tezinu. Ja ti se prvo zahvaljujem sto si izneo svoje misljenje, meni to, iskreno, mnogo znaci.

Sto se tice Relje i Zmaja, vec je vise puta receno - obojica su standardni deo tima i to sto nisu u ekipi za mec protiv Portorika samo je odluka selektorskog tandema da nam danas rezultat nece zavisiti od navedene dvojice. Vidim da je Relja nekolicini u fokusu, te vam je njegov izostanak posebno zasmetao - ali sta cemo ako vec u petak izgubi 2-3 skila na Rb ili na ID? Hocete li onda reci: "Zasto ste ga pozvali?!?" Nama Relja protiv Portorika ne treba, trebace nam u eventualnom finalu, ali ce nam i tada trebati ovakav Relja - a niko ne moze da garantuje da nece izgubiti niti jedan vazan skil. Ponavljam, Relja jeste ponajbolji igrac ove ekipe jos uvek i bice pozvan. U to niko ne treba da sumnja.

Slazem se i za Dogandzu - ima boljih od njega. Ali ti bolji i jesu vec pozvani (Micko, Boza, Celar) ili ce biti pozvani (Zmaj). Sto se tice Brcanskog, meni je Dogandza bolji izbor zbog odbrana i zbog (ne)pouzdanosti menadzera koji ih vode. Toncev i Jozic su fenomenalni igraci, uostalom pisao sam da je prvi jako blizu tima, ali su odbrane opet prevagnule na stranu Dogandze plus sto ce jako brzo stici Tonceva i po broju skilova.

Jedina stvar gde ulazimo u delimicnu koliziju je pitanje Ljubica. Nabrojao si neke od najperspektivnijih mladih visokih igraca kojima raspolazemo. Dodao bih jos Troboka (iako ima jos nekih koji mogu biti deo tima u buducnosti), mada je Trobok zarobljen kod loseg menadzera. U principu, nasa procena je da su Ljubic i Pekic najzanimljiviji jer iskacu iz nekog standarda - slozicemo se da su Mandic ili Bilic jako slicni i da je Doroslovacki igrac kome jako lice. Ljubicu se radi pasing i dobice (nadam se) 2-3 upa ove sezone i to ce nam dati odredjene mogucnosti ofanzivno. Plan je da mu se unutra podignu RB i ID. Drugo, pored jaceg pasinga od ostalih visokih igraca njegove generacije, ne treba smetnuti sa uma da je i skil blokiranja visi nego kod Mandica, Bilica, Trivica...dok mu je i ID npr. isti ili visi nego kod nabrojanih. Ne kazem da je moj stav ispravan, ali moja procena je da Ljuba daje neki kvalitet koji nam drugi ne donose. NAravno, svi pomenuti (Mandic, Bilic...) su igraci koji su jako blizu tima i sigurno ce neko od njih, pre ili kasnije, zaigrati za A tim.

Pomenuo si i Zlatkovica na jednom mestu. Vec sam u jednom postu naglasio da je vrlo zanimljiv igrac, te da ce u zavisnosti od nekih taktickih zamisli i on biti na nasem radaru.

Jos jednom, zahvaljujem na vrlo korisnom postu i voleo bih da nastavis da nam dajes kriticki osvrt na neke poteze, utakmice, odluke. Jer zaista nismo sujetni i ne mislimo da najbolje znamo. Vec sam i napisao da bih voleo da se menadzeri koji bi zeleli da se kandiduju za selektora naredne sezone (jer ja to necu uraditi) daju svoje komentare i procene pojedinih igraca.

This Post:
22
283930.144 in reply to 283930.143
Date: 3/27/2017 2:25:31 PM
Overall Posts Rated:
590590
Prvi mec i pobeda nase reprezentacije:

(http://www.buzzerbeater.com/match/41524/boxscore.aspx)

Ocekivani trijumf protiv slabije reprezentacije Portorika. U par navrata je bilo i blizu 50 poena prednosti, na kraju popularnih +41 raduje procenat slobodnih bacanja, veliki broj asistencija i dve rampe
Hvala svima koji su bili na chatu!

This Post:
00
283930.145 in reply to 283930.144
Date: 3/27/2017 2:28:35 PM
Overall Posts Rated:
356356
Imaš lopticu zbog ovih +41. :D

From: Dzi-Dzi

This Post:
00
283930.146 in reply to 283930.145
Date: 3/27/2017 2:29:03 PM
Svemirski Kosarkasi
II.4
Overall Posts Rated:
134134
Second Team:
Distopija
hahahahah

This Post:
00
283930.147 in reply to 283930.146
Date: 3/27/2017 3:08:50 PM
Overall Posts Rated:
590590
Necemo da provociramo

This Post:
00
283930.148 in reply to 283930.1
Date: 4/3/2017 9:08:24 AM
Overall Posts Rated:
590590
Kao što je i najavljivano, timu su priključeni Relja i Zmaj. Imamo još par lepih vesti - Čelarov up na OD, Živadin je takođe dobio isti skil-up, dok je Đokica zabeležio rast na HA i DR. Današnji rival je reprezentacija Slovačke koju veoma respektujemo. Mogu vam reći da je igra postavljena i da vas očekujemo na četu u 18h.

Srbija igra! 18h!!!

This Post:
00
283930.149 in reply to 283930.148
Date: 4/3/2017 10:56:16 AM
KK Zekica
III.7
Overall Posts Rated:
409409
Second Team:
Rabbit Hole
Kao što je i najavljivano, timu su priključeni Relja i Zmaj. Imamo još par lepih vesti - Čelarov up na OD, Živadin je takođe dobio isti skil-up, dok je Đokica zabeležio rast na HA i DR. Današnji rival je reprezentacija Slovačke koju veoma respektujemo. Mogu vam reći da je igra postavljena i da vas očekujemo na četu u 18h

SAMO JAKO!!!

Naped SRBIJA!

Advertisement