PG:
Sytniewski- Krzysztof w kolejnym meczu potwierdził swoją klasę. Na przestrzeni sezonu poczynił kolosalne postępy i ciężko mi w tej chwili wyobrazić sobie bez niego Reprezentację Polski U-21. Świetna skuteczność + 8 asyst! Ocena 9,5
Letkiewicz- również znakomity występ. Szkoda tylko, że potencjał nie pozwoli już Bernardowi na dalszy rozwój. Ocena 9
SG:
Bugalski- również zablokowany przez potencjał, jest to nasz problem na kilku pozycjach. Ale po mimo tego bardzo dobrze spełnia swoją rolę w kadrze. Z Danią dołożył bardzo ważne 4 kończące podania. Ocena 9
Maciej- kolejny zawodnik przyblokowany przez potencjał. Gdyby w miał po 2 skoki więcej w dwóch skillach byłby to jeden z najlepszych reprezentantów U-21 jakich widziałem. A tak jest "tylko" bardzo dobry ;) Z Danią zagrał jeden z lepszych meczów w kadrze. Ocena 9,5
Salik- Adam przyzwyczaił się już do roli zmiennika w kadrze, ale w każdym meczu daje z siebie wszystko i nie strzela fochów. Jego atutem jest ogromna uniwersalność, ponieważ z powodzeniem może grać na wszystkich obwodowych pozycjach. Ocena 8,5
SF:
Kyc- wyrasta nam na bardzo fajnego SF. Gdyby miał lepszy potencjał to z powodzeniem mógłby myśleć o NT, jednak na tej pozycji będzie miał taką konkurencję, że chyba nie nadrobi strat. Ocena 9
Reda- bez fajerwerków, ale solidny występ. Uwagę zwracają 3 przechwyty, trochę gorzej było w obronie i w walce na tablicach. Ocena 8,5
PF:
Tumidajewicz- kapitalny występ Tadeusza. Naprawdę jego gra musiała robić wrażenie. Fakt, że grał przeciwko niezbyt wymagającym rywalom, ale nie powinno umniejszać się jego dobrej postawy. Oby tak w kolejnych spotkaniach (zwłaszcza z Rosją ;). Ocena 10
Wleklak- kolejny mecz i ponownie dobry występ naszego najnowszego nabytku w kadrze. Nie był już tak błyskotliwy jak w meczu z Tajwanem, ale zagrał dużo lepiej niż przyzwoicie. Ocena 9
C:
Goluch- Marcin to nasza nadzieja na powstrzymanie Rosyjskich gigantów. Mam nadzieję, że w meczu z nimi zagra mecz życia. Póki kolejny fajny występ, choć wierzę, że stać go na dużo więcej. Ocena 9
Piszczek- zmienił barwy klubowe na...rosyjskie i przyjechał na kadrę jakiś taki nie swój. Mam nadzieję, że to jedynie kłopoty z aklimatyzacją, a nie początek poważnych problemów z formą...Ocena 8
Wszystkich oceniłem tak ok. 0,5 pkt. wyżej niż zwykle. Stawka rośnie, rosną też wymagania. Ale po dobrym meczu i dobrej grze, należy się również pochwała w postaci dobrej oceny ;)