Raspored se pravi prema nosiocima i on je uvek isti. Slovenija kao 2. nosioc u grupi je do meca sa nama igrala po redu sa 6 → 5 → 8 → 7 nosiocem, a mi sa 7 → 6 → 5 → 8 nosiocem.
Znaci 2. i 3. nosioc uvek igraju sa istim timovima do medjusobnog meca u 5. kolu. Posle 5. kola, 2. nosioc igra po redu sa 4 → 1 nosiocem, dok je 3. nosiocu raspored obrnut.
3. nosioc ima malo bolji raspored do medjusobnog meca sa 2. nosiocem, dok 2. nosioc ima malo bolji raspored u poslednja 2 kola. Mislim da je bespotrebno zaliti se na raspored koji se uvek odredjuje na isti nacin i znalo se sta nas ocekuje.
Jednostavno, 2 od 3 naredne stavke su trebale biti ispunjene da bi se prosla grupa:
(A) Dobiti Sloveniju u direktnom okrsaju
(B) Iznenaditi Italiju
(C) Pobediti ostale timove sa vecom kos razlikom nego Slovenija tako da zavrsimo sa boljom kos razlikom od njih.
Mi smo ispunili stavku A, ali nismo stavke B i C. Slovenci nisu ispunili stavku A (izgubili su od nas), ali su ispunili stavke B i C, i samim tim su zasluzili prolaz dalje.
Mogli smo da prodjemo dalje sa ispunjenom samo stavkom A, ali uz dozu srecu, tj. da Slovenija uz crunch izgubi od Italije, sto ipak nije bilo realno.
Uvek moze gore, ali treba valjda ka napred gledati i videti sta se moglo odraditi bolje