Wszystko fajnie pięknie obie kadry wygrały medale , moglibyśmy powiedzieć że u nas wszystko działa jak w szwajcarskim zegarku , ale moim zdaniem nie do końca tak jest . Głównie chodzi mi o niszczenie wysokiego potencjału grajków przez U21 i nabijanie tylko głównych skili grajkom .
A bardziej szczegolowo to chodzi mi o tego o to Pana
(18320097) Wczoraj na czacie ktoś podał skile grajka , nie wiem czy prawdziwe czy nie ale jeżeli są prawdziwe to uważam ze grajek został zmarnowany na maksa . To my mamy aż tyle legend z draftu aby na takie marnotrawstwo sobie pozwalać ??
Pamietam ze zaraz po drafcie ten gracz miał pensję ponad 6 tysi a moze nawet i ponad 7 tysi , moim zdaniem aż prosiło się zacząc od trena OD/PS ze szczególnym naciskiem na OD . Dół przy tym wzroście który ma ten zawodnik można by było robić potem i też by pieknie skakał . Pod NT powinien być gracz trenowany a nie pod 4 skilową U21 bo teraz z jego pensją i z jego wiekiem to można już go na straty spisywać pod kątem NT . Chyba ze chcemy mieć drugiego Turbato a to sorki oddaje honor jeżeli o to chodziło ;-) . Ja ni mówię aby grajkowi który ma grać na C robić OD od razu do poziomu 9-10 no ale te 4-6 bardzo by sie przydało .
Dlatego czy nie lepiej bedzie aby pod NT historyków i tym bardziej legendy były trenowane inaczej jak do U21 ??
PS. W obecnym drafcie wśród 18 latków nie było żadnej legendy a wśród 19 latków było ich raptem 2 .
Chętnie posłucham opini na ten temat .