Jedyna możliwość kontrolowania minut na parkiecie to odpowiednie ustawienie poleceń dla trenera (pole "zmiany" w zakładce "ustaw skład!") bądź też odpowiednie manewrowanie zawodnikami z rezerw i głębokich rezerw. Niestety nawet to nie daje 100% gwarancji jaką ilość minut dany zawodnik spędzi na parkiecie.
Ja osobiście w ustawieniach meczowych zawsze w "głębokich rezerwach" mam pustkę, natomiast trener dostaje polecenie "dokładnie według listy rezerwowych". W takim wypadku jeśli dany zawodnik będzie w pierwszej piątce najprawdopodobniej zagra około 25-30 minut, a jego zmiennik około 15-20 minut. Oczywiście nie jest to regułą, zależy od wielu czynników jak faule, kontuzja, poziom przeciwnika itd. Dobrym przykładem zróżnicowania i nieprzewidywalności jest mój ostatni mecz gdzie podstawowy SG zagrał 47 minut a jego zmiennik tylko 1 minutę.
Natomiast jeśli chcesz aby gracz wystąpił pełne 48 minut na parkiecie po prostu nie wystawiasz mu zmiennika i głebokich rezerw, oraz dajesz trenerowi oczywiście "dokładnie według listy rezerwowych".
Pozdrawiam