BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
11
224298.142 in reply to 224298.137
Date: 8/26/2012 9:24:02 AM
Overall Posts Rated:
173173
Naaaaaa, mi folyik (vagy nem folyik) itt Gyöngyösön (Csókakőn)?
Elhalunk...
Mi a véleménytek a magas emberek JR-éről, illetve a PA és STA szerepéről?

A magas ember dobótávja hasonló dolog lehet, mint egy kiinti ember benti dobása. Mint valami tükörkép. Bár a kinti ember 2 pontosát hasznosabbnak érzem, már csak a jobb dobószázalék miatt is. Ha fuss és tüzelj-t játszik valaki, akkor köztudott, hogy benti játékosok is el-eleresztenek néhány triplát, és mivel az őket (főleg 1-1 védekezésnél) tartó játékosoknak kevés esetben van normális kinti védekezése, ezért lehet hasznossága. Ha lehetséges, akkor ECS poszton érdemes ezért a kiinti védekezésre időt szentelni. Már kérdés, hogy olyan magas ember azért ritkán születik, akinél a dobótáv magasról indul.

Az erőnlét edzésére nehéz bárkit is rávenni. Sok esetben ha már van egy-két érett játékos a csapatában valakinek, akkor legtöbbször jön a váltás valamilyen más posztú játékos edzésére. Emiatt alig van huzamosabb erőnlét edzés. Ha a hasznosságát kérdezi valaki, akkor persze, hogy van, viszont jó cserékkel csökkenthető a hatása. Ha egy kezdőjátékos erőnléte alacsony, akkor a cseréje többet fog játszani. Én azoknál a csapatoknál látom az igazi előnyét, akiknél nincs erős cseresor. Elképzelhetőnek tartom, hogy gyengébb erőnlétű csapatoknál több játékos helyett a cseréje játszik egy hosszabbításban.

Ha a passzolás általánosságban volt kérdés, akkor kinti játékosok esetében jobban hiszek az olyan játékosokban, akiknek van dobása, tehát irányítónál 15-16 körüli passzolást elégnek gondolok, DH-nál pedig 12-14 körülit, de legyen dobása. Ma már sokszor össze is mosódik a két poszt, simán beállítható egy jól dobó irányító is DH posztra. Bedobónál indulóskill függő szerintem, bár csináltunk már 1-esből is 8-ast. Ha magasabbról indul, akkor lehet próbálkozni azzal, hogy 10 vagy afelett legyen, de én nem edzeném túl magasra, mert abban viszont hiszek, hogy nem árt, ha van 10-11 körüli lepattanó is (még kinti támadáshoz használt bedobóknál is), akkor pedig idő hiányában fontosabb skillekre nem biztos, hogy maradna idő (hacsak nem valami fenomént fog ki valaki egy drafton). Magas játékosoknál nyilván segít az összjátékban. Csak egy példa, magas játékos fuss és tüzelj-nél kiteszi a támadó lepattanót, és csak nagyon ritkán dobja rá ő maga, de ha 2 pontos erőltetése van, és azzal szemben egy 2-3 zóna, akkor is előfordul a kifelé passz. Tehát tetten érhető a meccsmotorban is, hogy van hasznossága.

Engem inkább az érdekelne, mi a véleményetek a BLK szerepéről?

Szerintem ha magasabbra edzed, mint 9-10, akkor nagyon meg fogja dobni a fizut. Az átadón estenként megfordulnak olyanok, akiknek magasabb ennél, de valahogy a blokkolások számában nem látom viszont az adatlapjaik alapján, hogy ennek olyan kiemelkedő hasznossága lenne. Nyilván van értelme, különben nem lenne ilyen skill a játékban, de elsősorban a magas belső védekezésben hiszek, annak kell jónak lennie, a blokkolás fontosságban mögötte van.

This Post:
11
224298.143 in reply to 224298.142
Date: 8/26/2012 5:22:50 PM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Húha! Jelentem: végigolvastam, szavaztam! :)

Akár hogy is, hajrá magyarok! Remélem sikerül együttes erővel tolni tovább a szekeret, akár mi is lesz a vége!