Drago mi je da se razvija zdrava diskusija, to nam obecava dobru, uzbudljivu i, nadam se, bericetnu sezonu. Posebno je vazno kada svoj stav izrazi menadzer koji je sampion BB Srbije. To ima posebnu tezinu. Ja ti se prvo zahvaljujem sto si izneo svoje misljenje, meni to, iskreno, mnogo znaci.
Sto se tice Relje i Zmaja, vec je vise puta receno - obojica su standardni deo tima i to sto nisu u ekipi za mec protiv Portorika samo je odluka selektorskog tandema da nam danas rezultat nece zavisiti od navedene dvojice. Vidim da je Relja nekolicini u fokusu, te vam je njegov izostanak posebno zasmetao - ali sta cemo ako vec u petak izgubi 2-3 skila na Rb ili na ID? Hocete li onda reci: "Zasto ste ga pozvali?!?" Nama Relja protiv Portorika ne treba, trebace nam u eventualnom finalu, ali ce nam i tada trebati ovakav Relja - a niko ne moze da garantuje da nece izgubiti niti jedan vazan skil. Ponavljam, Relja jeste ponajbolji igrac ove ekipe jos uvek i bice pozvan. U to niko ne treba da sumnja.
Slazem se i za Dogandzu - ima boljih od njega. Ali ti bolji i jesu vec pozvani (Micko, Boza, Celar) ili ce biti pozvani (Zmaj). Sto se tice Brcanskog, meni je Dogandza bolji izbor zbog odbrana i zbog (ne)pouzdanosti menadzera koji ih vode. Toncev i Jozic su fenomenalni igraci, uostalom pisao sam da je prvi jako blizu tima, ali su odbrane opet prevagnule na stranu Dogandze plus sto ce jako brzo stici Tonceva i po broju skilova.
Jedina stvar gde ulazimo u delimicnu koliziju je pitanje Ljubica. Nabrojao si neke od najperspektivnijih mladih visokih igraca kojima raspolazemo. Dodao bih jos Troboka (iako ima jos nekih koji mogu biti deo tima u buducnosti), mada je Trobok zarobljen kod loseg menadzera. U principu, nasa procena je da su Ljubic i Pekic najzanimljiviji jer iskacu iz nekog standarda - slozicemo se da su Mandic ili Bilic jako slicni i da je Doroslovacki igrac kome jako lice. Ljubicu se radi pasing i dobice (nadam se) 2-3 upa ove sezone i to ce nam dati odredjene mogucnosti ofanzivno. Plan je da mu se unutra podignu RB i ID. Drugo, pored jaceg pasinga od ostalih visokih igraca njegove generacije, ne treba smetnuti sa uma da je i skil blokiranja visi nego kod Mandica, Bilica, Trivica...dok mu je i ID npr. isti ili visi nego kod nabrojanih. Ne kazem da je moj stav ispravan, ali moja procena je da Ljuba daje neki kvalitet koji nam drugi ne donose. NAravno, svi pomenuti (Mandic, Bilic...) su igraci koji su jako blizu tima i sigurno ce neko od njih, pre ili kasnije, zaigrati za A tim.
Pomenuo si i Zlatkovica na jednom mestu. Vec sam u jednom postu naglasio da je vrlo zanimljiv igrac, te da ce u zavisnosti od nekih taktickih zamisli i on biti na nasem radaru.
Jos jednom, zahvaljujem na vrlo korisnom postu i voleo bih da nastavis da nam dajes kriticki osvrt na neke poteze, utakmice, odluke. Jer zaista nismo sujetni i ne mislimo da najbolje znamo. Vec sam i napisao da bih voleo da se menadzeri koji bi zeleli da se kandiduju za selektora naredne sezone (jer ja to necu uraditi) daju svoje komentare i procene pojedinih igraca.