PG - dirigovat hru, hledat spoluhráče v dobrých střeleckých pozicích, bránit, střílet, když to napíšu velmi stručně
SF - taky pomoct s vytvářením střeleckých příležitostí, bránit, střílet a důležité je, aby klukům podkošákům výrazně pomohl na doskoku
útoky popíšu nikoli z pohledu, jak jsou popsané v pravidlech, ale z toho pohledu, jak je vnímám já hlavně z pohledu použitelnosti ve hře
základní útok - moc nepoužívám, zatím jsem pro něj nenašel nějaké efektivní využití
rychlá hra - taktika, která umí efektivně využívat každé dírky v soupeřově obraně (hlavně proti osobce), často se v ní vidí střely podkošáků z dálky, nájezdy PG/SG pod koš, když je na to tým vhodně poskládaný, ale s dobře postaveným týmem se poradí i proti zonám
trpělivě - trošku paradoxně se chová tak, jak by člověk spíše čekal od vnější izolace, maximálně se snaží využít nejlepšího vnějšího střelce, ať již hraje na jakékoli pozici, tudíž dává prostor pro zajímavé taktické varianty, když takový hráč hraje např. na PF
hrát ke koši - poslední cca. 2 sezony moje hodně oblíbená taktika, protože proti silným podkošovým hráčům podpořeným skvělým SF je náročné bránit tenhle útok, navíc obecně proti této taktice dochází nejčastěji k faulům, čehož se dá taky využívat
přes pivoty - příliš nepoužívám, zatím jsem nenašel moc situací, kdyby se to s kádrem jaký mám v klubu i v repre k dispozici vyplatilo více než předchozí taktika
střelba z výskoku, rychlá střelba, princeton - obecně je vnější taktiky docela těžké využívat, protože vnější obrany už má většina špičky na BB hodně vysoko, navíc nemám k dispozici hráče, kteří by díky potenciálu mohli mít dostatečně vysoko útočné a k tomu i obranné vlastnosti, uvidíme, jak rychle se tohle povede změnit a jestli již třeba v této nebo příští sezoně budou hratelnější, navíc mají nevýhodu v tom, že oslabují tým na útočném doskoku proti podkošovým taktikám, jednak ze své podstaty a taky tím, že v nich většinou hrává SF, které na doskoku taky příliš nepomůže