BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21

U21 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: SanelG

This Post:
00
41138.143 in reply to 41138.136
Date: 9/29/2008 3:26:29 PM
Overall Posts Rated:
00
par dana uoci uizbora za selektora uz pomoc aktivnih igraca na forumu nasli smo 15-20 igraca za U21 koji su imali veoma veliki potencijal... s tim igracima smo mislili stvoriti podlogu za buducu reprezentaciju... iskreno ja cak i ne pratim U21 zbog desavanja koje si naveo u tekstu.... ako covjke ne moze sam.. pa nek pita savet ipak se niko nije naucen rodio

ovako jel od tih 15-20 igraca ili koliko si ih vec nabrojao 90% ih je sada u U-21 repki,i sam sam se trudio u toku izbora da se skupi i osnuje sto bolja ekipa za buducnost i vecina tih igra sto su na forumu napisani ...

This Post:
00
41138.144 in reply to 41138.140
Date: 9/29/2008 3:35:59 PM
Overall Posts Rated:
7373
Što se tiče taktika... Run and Gun se može igrati samo ako imaš baš izrazito jaču vanjsku liniju od protivnika... barem za 2 skila od odbrane... tako da je ova taktika kod U21 reprezentacija daleko od idealne zbog toga što su svi tu negdje... u skil-dva...
To mogu potvrditi svi koji treniraju vanjske pozicije...
Motion je meni nezahvalna totalno, ali ok...
Glavna zamjerka je totalna fula pod koševima... niti u napadačkom, niti u odbrambenom smislu, što se tiče taktike i pristupa...

This Post:
00
41138.145 in reply to 41138.144
Date: 9/29/2008 3:42:32 PM
Overall Posts Rated:
00
znam brate

From: Dadoni

This Post:
00
41138.146 in reply to 41138.140
Date: 9/29/2008 3:53:15 PM
Overall Posts Rated:
242242
Ja sam uvjek bio za korištenje argumenata u bilo kojim raspravama/diskusijama sa što manje emocija i to ću i u ovome postu koristiti.
Ja sam znao da će moj post izazvati reakciju i drago mi je da je tako i bilo.
Prvo malo o personalnim pitanjima:
-ti jesi izabran za selektora najvećim brojem glasova, za to ti je uredno upućena čestitka kao što je i red
-ja nemam igrača za U21 tj imam za češki U21 tako da apsolutno nema logike tvoje prozivanje sem ako nisi selektor češkog U21
-definitivno je činjenica da si bio duplo aktivniji na agitaciji/lobiranju nego što si aktivan sada kada je kriza
-normalno je da spomenem načine agitacije/lobiranja, a ti nemaš razloga da se ljutiš ako smatraš da su isti bili moralno ispravni i kolegijalni. Ja lično smatram da nisu ali mišljenja se mogu razlikovati što je normalno
-izbor igrača si ti napravio i ti odgovaraš za isti
-taktike ti biraš i ti odgovaraš za iste
-ja ne želim ništa iskreno od tebe
A sada malo o reprezentaciji:
-trenutni skor reprezentacije je 1:5 a ako dobijemo Andoru biti će 2:5 što baš i nije očekivano
-ja ne mogu da razumijem nikako greške tipa:game shape (ne poznavati uticaj istog), ne organizovanja prijateljske (iole ko prati nacionalne timove upoznat je sa tim činjenicama), ne korištenja TIE kada vidiš da je objektivno protivnik za klasu jači od tebe ili CT-a kada se može dobiti utakmica, korištenja neadekvatnih igrača na odgovarajućim pozicijama i da ne nabrajam dalje.
-reprezentacija igra u najmanju ruku sterilno mada roster omogućuje daleko više taktiziranja i nadmudrivanja
-čak i veliki Bevzil koji zaista ima iskustva u vođenju nekada svoje nedoumice iznese pred vijeće staraca  što ne vidjeh kod mladog mu kolege

PS: Da se ne protumači pogrešno, što se mene tiče ja sam sa reprezentacijom završio u smislu aktivnog učešća, ali to me neće ni na koji način spriječiti da se izvrše dobronamjerne kritike

From: ZuZa3
This Post:
00
41138.147 in reply to 41138.145
Date: 9/29/2008 6:31:41 PM
Overall Posts Rated:
00
mislim da nije nikako ispravno sada kritikovati i napadati covjeka jer najlakse je sad soliti pamet nekome. dadoni pokazi ti velicinu svoju pa uradi nesto za repku daj kvalitetan savjet ili nesto takvo ne znam zasto treba nekom ovaj topic na forumu uopste i da imamo moderatora ovo bi bilo rijeseno na samom startu jer topic nije otvoren da se na bilo koji nacin pomogne bosni i nasoj selekciji U-21 nego da se kritikuje selektor. da je slao veliki broj poruka sigurno bio bio dikvalifikovan a koliko se sjecam razlika u glasoviam je bila velika tako da to sto spominjes nema nikakog osnova a za tih par poruka je dobio ban od administracije.

From: Bevzil

This Post:
00
41138.148 in reply to 41138.146
Date: 9/29/2008 6:35:51 PM
Overall Posts Rated:
7474
PS: Da se ne protumači pogrešno, što se mene tiče ja sam sa reprezentacijom završio u smislu aktivnog učešća, ali to me neće ni na koji način spriječiti da se izvrše dobronamjerne kritike

A zašto? Brzo će izbori, a volio bih da me naslijedi netko od iskusnijih igrača, što ti svakako jesi... Naravno, mogu ja opet biti izbornik, ali ću se kandidirati SAMO AKO velik broj ljudi to bude htio... Inače smatram da je fer da se i drugi okušaju u vođenju reprezentacije... A ti si se dokazao stvorivši najjaču ekipu u BiH...

From: StarMo

This Post:
00
41138.149 in reply to 41138.148
Date: 9/29/2008 6:48:11 PM
Overall Posts Rated:
134134
nije on stvorio najacu ekipu u bosni nego njegov malac... ne sjecam se imena sorry dado :)

This Post:
00
41138.150 in reply to 41138.149
Date: 9/30/2008 3:37:02 AM
Overall Posts Rated:
7474
Damir is the man :)

From: Dadoni

This Post:
00
41138.151 in reply to 41138.148
Date: 9/30/2008 3:47:14 AM
Overall Posts Rated:
242242
Citiram riječi velikog Cvijana nakon 2 ljute:"Što rekoh to ne porekoh" :):):)
Šalu na stranu zaista mi ne pada pamet da mijenjam mišljenje. Što se mene tiče sve dok budemo ja i Damir aktivni (on je svakako aktivan) preokupacija nam je razvoj mormonske čeljadi, a reprezentaciju svakako vodi zaista jedan kompetentan trener koji zaslužuje da svoj dosadašnji trud opredmeti na velikom takmičenju :)
Osim toga postoji veliki broj drugih trenera/igrača koji su jednako kvalitetni i sposobni voditi istu.

PS: Ja zaista ne želim da bilo kome šta dokazujem, ovde sam zato što:
-uživam u nadmudrivanju sa drugim vrijednim trenerima/igračima
-zato što moram pojedincima na subotnjoj kafi vaditi mast :)
-mali četveromjesečni Damir je aktivnan i previše po noći pa se i otac mora zabaviti
-zato što buzzer nervira moju suprugu :)
-ne oduzima vremena kao Football Manager...

From: redmc

This Post:
00
41138.152 in reply to 41138.151
Date: 9/30/2008 3:51:34 AM
Overall Posts Rated:
00
hahahaha znaci nije moja zena jedina koju buzzer nervira.cak mi je jednom prilikom rekla da ce me izbacit iz kuce zajedno sa laptopom:D

This Post:
00
41138.153 in reply to 41138.151
Date: 9/30/2008 3:54:39 AM
Overall Posts Rated:
7474
Ne moram se ni ja nikome dokazivati, ali opet je zabavno voditi NT... Dok pobjeđuješ :) Ne, ozbiljno, jedina stvar koja mi ide na živce kod vođenja reprezentacije je ugovaranje prijateljskih, kao prvo više od pola njih ugovori još u srijedu ujutro, dok sam se ja par puta tek u četvrtak ili petak sjetio da sam nešto zaboravio :) Hvala Bogu, taj petak je i izbornik Andore bio zaboravan :) Inače, moraš odabrati 5-10 reprezentacija za koje misliš da su pobjedive, pa ih izazvati, pa svakom poslati PM jer inače ni ne skuže da si ih izazvao... Gadno :) Sve ostalo mi je još uvijek užitak...

Advertisement