Gle, sve u BB-u funkcionira po sistemu krivulje...uzmimo na primjer cijene tvojih najjeftinijih karata...trenutno je 18 i recimo također za primjer (radi lakšeg izračuna) da je 10 ljudi spremno dati toliki novac za kartu...ako spustiš na 17 broj ljudi spremnih dati taj novac ide na 12, što je povečanje za 2...ako spustiš dalje na 16 broj ljudi se povećava na 15, što je daljnje povečanje za 3 (od prijašnjih 12)...
Da to bude malo preglednije...
cijena - broj zainteresiranih posjetitelja (može u tisućama)
18-10
17-12
16-15
15-19
14-24
Tu si zamisli jedan graf i tu je vidljivo da broj posjetitelja pada s većim cijenama karata, BEZ OBZIRA NA OSTALE FAKTORE...i onda tu još uključi faktore tipa porazi, prodaja igrača, atraktivnost suparnika, broj domaćih igrača u momčadi i da ne nabrajam sad sve...
I sad moj zaključak ovdje je da što je neki faktor udaljeniji od nekog imaginarnog equilibriuma u tom trenutku, da ima veći utjecaj (naravno negativan) na konačni broj posjetitelja...gledano u postotku prema ostalima naravno...
Dakle, kako je Kejsi već napomenuo, spusti malo te cijene...ne moraš sad ti to spuštat na rang nas starosjedioca u 2. ligi, nego spusti na 16-50-150-1000...to bi ti moralo značajno popuniti dvoranu, a sa samim time i donijet malo veću zaradu od trenutne...a još će ti cijene biti iznad prosjeka druge lige...
Na kraju krajeva ja imam idealnu sezonu, u biti drugu u nizu idealnu, ili 53-3 omjer u zadnje tri sezone, pa ne punim dvoranu s dosta nižim cijenama...
Nadam se da sam ti bio od pomoći...=)))
Last edited by Mod-Ray Sadomazođubrilović at 4/17/2013 8:43:34 AM
Evolucija Ide U Pogrešnom Smjeru...