Tak jsem si zkusil sám udělat úkol, který jsem vám zadal. A zjistil jsem, že to není zrovna jednoduché, u většiny postů mi rozdělit 100 a udělat z toho ideálního hráče přišlo strašně málo
V mém podaní by ti hráči vypadali zhruba takto:
PG: JS 14, JR 11, OD 15, HA 13, DR 13, PA 14, IS 1, ID 9, RE 5, SB 5
SG: JS 18, JR 12, OD 14, HA 11, DR 12, PA 11, IS 3, ID 7, RE 5, SB 7
SF: JS 16, JR 10, OD 13, HA 8, DR 10, PA 8, IS 8, ID 10, RE 10, SB 7
PF: JS 12, JR 6, OD 7, HA 9, DR 11, PA 7, IS 12, ID 13, RE 13, SB 10
C: JS 9, JR 5, OD 7, HA 7, DR 10, PA 7, IS 15, ID 15, RE 15, SB 10
Samozřejmě je to jen nástřel, ale základní věci by měly být poměrně zřejmé. Navíc s novým enginem se asi některé preference drobně změní, ale neočekávám vyloženě nějaké převratné změny v těchto preferencích.
Když mám tedy zhodnotit vaše návrhy:
Poměrně mě překvapilo, že prakticky všichni dáváte JR na úroveň JS. Není lehké vytrénovat JR na úroveň JS, navíc strašně leze do platu a pro univerzálního hráče je potřeba JS rozhodně vyšší než JR (kdybych chtěl hráče pro vnější útok, tak bych to ještě celkem chápal).
Pak z mé vlastní zkušenosti mi přijde IS pro PG/SG jako nedůležitá vlastnost, tito hráči si podle mne vystačí s drivingem pro průniky pod koš.
Další vlastností, jejíž vliv na hru mi přijde nepříliš důležitý u PG/SG jsou doskoky a to i po změně enginu, kdy jsem vyzkoušel nový engine několikrát s hráčem REB 14 na PG/SG.
Já osobně mám relativně dobré zkušenosti s blokama u PG/SG/SF, ale tady se např. s Bikem v názoru úplně neshodujeme.
Plus teda u PunkFloida je zjevné podcenění doplňkových obran, k tomu bych jen řekl, že v mém týmu neexistuje hráč (vyjma čerstvě draftovaných), který by měl OD nebo ID menší než 6 a i těch šestek je jen pár. Ale tohle beru, tohle jsou zkušenosti, které mu v případě zvolení musíme předat. Samozřejmě nový systém zonových obran může vnést do tohoto nějaké nové prvky a nemusí být až takovým problémem, když třeba některý hráč bude mít jednu obranu nižší, ale to ukáže až čas. Já osobně si myslím, že i v novém enginu bude výhodou, když budou umět bránit všichni.