Bizony, bizony... És akkor még nem úgy "készült" egy bajnokcsapat, hogy összeszedték azokat a harminc körüli játékosokat, akik nagyon jók a posztjukon és még nem nyertek gyűrűt, hanem összedraftolták őket, vásároltak egy-két fiatal játékost, kerítettek egy jó edzőt, pár évig keményen dolgozott az egész csapat és végül a befektetett munka meghozta a gyümölcsét. Ezért volt csúcs a '90-es években a Bulls is. Jordan, Pippen, Kukoc, Kerr mind "saját nevelés" volt, évekig hajtottak, mielőtt meglett az első gyűrű. Persze ott volt Phil Jackson is...
Ugyanez a helyzet a Spurs-szel. Hatalmasat dobott a csapaton Duncan érkezése, de azért nem ő egyedül nyert. És nem hoztak oda Garnett szintű játékosokat, ami volt, abból építkeztek. A későbbi bajnoki címek előtt sem voltak hatalmas blockbusterek, ügyes (és szerintem szerény) fiatalokat hoztak, akik elfogadták, hogy sosem lesznek agyonsztárolva, viszont bajnokságokat fognak nyerni.
Ugyanezért szimpatikus most a Magic. Hihetetlenül okosan építkeznek, anélkül, hogy szupersztárokat igazolnának. Én nagyon szorítok nekik, szerintem két-három év múlva látni fogjuk az eredményét.
2012 Magic-Hornets döntő :D