BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým II

Národní tým II (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
160618.147 in reply to 160618.146
Date: 11/24/2010 3:36:47 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
Hráče z farem máme nyní na soupisce 3, z toho 2 jsou podkošáci. Jediný další trénovaný podkošák stejného potenciálu je Vogel. Najděte mi normální tým, který se ujme tréninku podkošáků potenciálu 10 a milerád je do týmu zařadím, když na to budou mít. Ale to mám hrát s pololama jen, aby nebyly farmy? 3. hráčem z farmy je Klíma, kterého nebyl schopen nikdo jiný než farma osvobodit z portugalského vyhnanství, když se objevil na trhu. A pořád věřím, že je to jen dočasné řešení a přestoupí do normálního týmu, který ale bude řídit trénink podle něj a ne podle Hány.
Trénuj odteďka Vavřince bez přestání na C a taky nebude mít konkurenci (stejně mu zbývají na vnějšku max. 2 bezpečné skoky a pak už se bude klepat o potenciál). Jinak se začne brzo taky klepat o svoji pozici, protože ho Lípa/Smolník/Trebický a další se stejným potenciálem předeženou, protože budou mít lepší podkoš a postupně ho dojedou na vnějšku.
A k tomu odrazení, když se hráč nedostane na soupisku a skončí před branama, tak by to měla být naopak pro majitele motivace, aby si řekl: sakra, asi to ti ostatní dělají ještě lépe, musím se zlepšit a příště tam toho hráče dostat. Takže je to o postoji těch lidí a já budu raději spolupracovat s těma, které neúspěch nabudí a ne s těma, které odradí.

Last edited by rwystyrk at 11/24/2010 3:40:13 PM

This Post:
00
160618.148 in reply to 160618.147
Date: 11/24/2010 3:57:45 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
Každopádně u těch podkošáků na farmách je moje vize taková, že potrénují to, co by se jim jindě těžko dostávalo (může to zabrat klidně i 3-5 sezon) a pak se můžou "infiltrovat" do normálního týmu. Případně pak může farma vytrénovat dalšího jedince a pak ho zase poslat normálmu týmu. Ale to všechno bude záviset od chuti farmářů dále farmařit ;-)

This Post:
00
160618.149 in reply to 160618.145
Date: 11/24/2010 5:55:08 PM
Overall Posts Rated:
154154
Nevim, ale mě to jako dobrý nápad nepřijde... Nejde o těch pár tisíc za merch, ale je to jakési zadostiučinění a "odměna" za tvrdý trénink reprezentanta. Důležité je, že se vyhraje... vím, že skóre občas rozhoduje, ale aby nám zrovna něco uteklo o těch pár košů navíc (nevěřím že by to bylo vysoké číslo), to by byla celkem haluz a bylo by to kontraproduktivní (teď nemyslím sebe), ale managerů kteří trénují pro NT by ubylo, protože by byli jednoduše flustrovaní a ten boj s "větrnými mlýny" dostat hráče do top 5, respektive vzdali. To je můj názor na věc ;)

Prosím tady kolem sebe neplivat! :)

This Post:
00
160618.150 in reply to 160618.148
Date: 11/24/2010 6:05:20 PM
Overall Posts Rated:
154154
Já osobně to vidím tak, že přínos menší sestavy je diskutabilní a spíš kosmetického charakteru a ačkoliv může možná někdy výjimečně rozhodnout, tak podpora komunity tím, že budeme stavět 12 hráčů pokud to jde , by asi měla převážit a mít přednost. I když ten rozdíl v penězích bude povětšinou třeba taky zanedbatelný, jak se už tady padlo, leckdo trénuje pro NT pro ten pocit, že mu hráč hraje v reprezentaci.

Jinak mi to přišlo původně taky jako dobrý nápad, ale může to zbytečně dělat problémy.

This Post:
00
160618.151 in reply to 160618.150
Date: 11/24/2010 6:46:27 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
Z těch názorů, co tu zazněly i z toho, jak jsem udělal tu analýzu těch 4 inkriminovaných zápasů jsem dospěl k závěru, že i nadále budeme hrávat pořád na 12 hráčů. Doufejme, že se bude mezera mezi první a druhou pětkou postupně na všech postech zmenšovat a prakticky nepůjde poznat, jestli je tam první nebo druhá pětka.

This Post:
00
160618.152 in reply to 160618.147
Date: 11/25/2010 2:35:47 AM
Overall Posts Rated:
3030
Já osobně to vidím tak, že přínos menší sestavy je diskutabilní a spíš kosmetického charakteru a ačkoliv může možná někdy výjimečně rozhodnout, tak podpora komunity tím, že budeme stavět 12 hráčů pokud to jde , by asi měla převážit a mít přednost. I když ten rozdíl v penězích bude povětšinou třeba taky zanedbatelný, jak se už tady padlo, leckdo trénuje pro NT pro ten pocit, že mu hráč hraje v reprezentaci.

Tohle psal docend a tak jsem to myslel i ja, nemusis mi tady rikat, ze Vavrinec konci o tom ze je na hrane a ze se ma klepat, o tom vubec nebyla rec, slo mi o to, ze kdyz je hrac v repre beru to jako prestiz a kdyz by se melo stale hrat s 8 hraci a z toho 3 jsou z farmy a dalsi farma zacina, tak brzy nebude sance, protoze farmy maji jinou ekonomiku.

Sam jsi psal, jsi volen komunitou a kdyz se neco nekomu nelibi, muze do toho vrtat.

This Post:
00
160618.153 in reply to 160618.152
Date: 11/25/2010 2:57:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
Sam jsi psal, jsi volen komunitou a kdyz se neco nekomu nelibi, muze do toho vrtat.

To je absolutně v pořádku. A já mám zase právo se hájit a přesně to dělám.
Napsal si tam více než jen to co docend. Že si větší část lidí, co se vyjádřili, nepřeje hru v 8 místo 12, respektuji. Taky když jsem tenhle nápad sem psal, tak to bylo k diskuzi a tu se mi rozpoutat povedlo. Takže jsem vlastně spokojený, i když jsme ten nápad zavrhli.
Druhá věc jsou farmy. Jaké hráče a proč máme na farmě jsem napsal, ale žádnou reakci od Tebe, kde jinde tyhle hráče máme teda vzít, jsem nedostal. Pode mnou prostě budou hrát ti nejlepší hráči, ať jsou v normálním týmu nebo na farmě. Chcete-li mít hráče v repre, tak je prostě ve svých týmech musíte vypiplat tak, aby na to měli, případně si koupit už hotové vypiplané třeba v jejich 25 letech.

This Post:
00
160618.154 in reply to 160618.153
Date: 11/25/2010 3:00:52 AM
Overall Posts Rated:
3030
Ale s tim ja souhlasim. Jasne ze vem nejlepsi hrace, udelal bych to same, ale jen rikam ze se lidi muzou na hrace vykaslat a budou je prodavat, ale coz zase muze vest ze je koupi farma :-)

This Post:
00
160618.155 in reply to 160618.154
Date: 11/25/2010 3:13:47 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
Lepší, ať je koupí farma, než aby skončili v zahraničí. S tím já už nic nenadělám, když se někdo rozhodne prodat hráče, který má potenciál na NT. Vždycky, když se tak děje, tak se snažím, aby to bylo předem domluvené a snažím se najít kupce. Problém je, když tam někdo toho hráče šoupne bez ohlášení, pak mám jen 3 dny (nebo spíše méně, záleží, jak rychle to zjistím) na sehnání kupce, který má dost peněz (nebo je schopen je rychle sehnat) a hráč se mu hodí do tréninku (nebo je ochoten díky němu změnit trénink).
Soupiska má prostě 18 míst (aktuálně 16 využitých) a o moc více se za sezonu nedá využít. Před sezonou jsem jasně napsal seznam těch, kteří mají šanci na NT letos (mimo zůstávají už jen Hemza, Trebický, Šimek a Bogác) a seznam těch, které jsou nadějemi pro další sezony. Nevím, co více bych ještě mohl udělat proto, abych lidem naznačil, jak na tom jejich hráči jsou (samozřejmě kromě individuální komunikace s nima, abychom se dohodli, jak je trénovat, aby byli pro NT zajímaví, což se děje) a mohli se rozhodovat, jak dále se svými hráčemi s nadějemi na NT naloží.

This Post:
11
160618.156 in reply to 160618.155
Date: 11/25/2010 3:42:21 AM
Overall Posts Rated:
4444
V první řadě tě nevolí jenom ti co mají hráče v repre, ale daleko širší část komunity. A mě těší úspěchy národáku a jsem rád, že se to konečně někam hlo. A jestli sem přijdeš s nějakým nápadem jak maximalizovat svoje usilí a 3 managerům se to nelíbí, protože dostanou o pár tisíc mín...? O co v tom národáku teda jde. Proč necháváš volná místa na záchranu? Radši tam naber hráče,které někdo trénuje. Jinak se zas někdo v české komunitě urazí a nebude chtít trenovat reprezentanty:)
Nelíbí se mi přístup některých managerů k téhle věci. Druhá strana mince je ta jestli těch 8 hráčů by předvedlo co se od nich čeká. Za úspěch či neúspěch budeš moc jen Ty a nikdo jiný. Proto by mělo být učiněno vše pro úspěch TÝMU.

This Post:
00
160618.157 in reply to 160618.156
Date: 11/25/2010 4:00:05 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12291229
Second Team:
Jirkov
Ta volná místa nejsou určena primárně na záchranu, to je jen sekundární použití. Navíc jak to jde, tak se snažím využít toho, že jde jednou týdně vyhodit bez dopadu na náladu jednoho hráče (takhle postupně zase uvolňuju místa použitá na záchranu). Ty poslední 2 místa jsou volná proto, že kandidátů na ně je více (jak jsem psal 4) a povolávat je chci opravdu až tehdy, když budou mít pro daný zápas opodstatnění. Třeba tento týden byli Hemza a Trebický velmi blízko povolání, protože byli ve formě 9, jenže měli smůlu, že 5 hráčů na jejich pozice, které zatím vlastnostma úplně nedohnali (ale rozdíl už je docela malý) bylo taky ve formě 9, takže jediné opodstatnění mělo dát někoho z nich místo Vrzala (ve formě 8) na 3.PG/SG, ale to mi při síle soupeře přišlo jako zbytečnost. Když jim forma vydrží a v kádru bude těch devítek méně, tak se na ně příště dostane.
A co se týče zachraňování, tak z něj mám sníšené pocity. Protože když jsem zachraňoval Teče, který mohl být budoucnost na PF/C, tak skončil v zahraničí. Na druhou stranu poslední záchrana Tachecího docela vyšla, když ho koupili Pasekáři.

Last edited by rwystyrk at 11/25/2010 4:04:16 AM

Advertisement