Jelikož se mi zdá, že jsem v poslední době přes výborné výsledky naší U21 ztratil důvěru některých manažerů a taky se množí některé dotazy v BB poště, chtěl bych tady trochu objasnit fungování U21.
1. Pokud jsem se někoho něčím dotkl, omlouvám se, jsem prudší povaha a občas mi ujede něco, co se těžko bere zpátky a s chladnou hlavou pak vidím věci trochu jinak.
2. Pokud někomu napíšu, že s hráčem, kterého mi do U21 nabízí, nepočítám, tak to není nic osobního proti jeho majiteli, ale prostě proto, že hráč nesplňuje požadavky, k těm základním bych chtěl napsat, že jen stěží si dovedu představit v U21 pod mým vedením hráče
- na PG/SG/SF, která má vnější obranu nižší než 8
- na SF vnitřní obranu menší než 7
- na PF/C hráče, který má vnitřní obranu menší než 9
byť by třeba v jiných vlastnostech výrazně vynikal.
A to mi ještě kámoši říkají, že mám na ty hráče do U21 nízké nároky, jenže zase musím být realista a někdo v U21 být musí.
3. Dlouhodobě se snažím sledovat adepty všech věkových kategorií od 18 do 21, s možností využití v aktuální sezoně, za sezonu, za 2 či dokonce za 3 sezony, takže se vám může někdy zdát, že na aktuálně horšího hráče vám napíšu, že by se do U21 mohl dostat a na lepšího, že nemá šanci, ale je to proto, že lepšímu je 21 let a horšímu třeba 19 nebo 20 a ta jeho šance přijde až příští nebo přespříští sezonu. Navíc jednotlivé ročníky jsou různě silné. Např. máme kvalitní (co do počtu kvalitních hráčů) ročníky, kterým je nyní 21 a 19, ale spíše průměrný ročník 20 letých. Uvidíme, jak se rozvinou 18 letí hráči, ale zatím to vypadá, že to bude nejslabší ročník. (V současné U21 máme 6 hráčů 21 letých, 4 hráče 20 leté a 5 hráčů 19 letých, ale je potřeba zohlednit, že v NT je 7 hráčů 21 letých a 4 hráči 20 letí.)
4. Jelikož nepatříme co se týče kvality kádru do špičky BB (je spousta zemí, které mají kvalitnější kádr), musíme co nejvíce dbát na další vlivy, kterými se dá ovlivnit výsledek a to je v první řadě forma a výběr sestavy a taktiky na zápas. Sestava a taktika jde zcela za mnou. Ohledně formy potřebuji spolupráci majitelů hráčů, aby se snažili, aby jejich hráči nehrávali více než 80 minut týdně. Je mi jasné, že se někomu nemusí povést každý týden dorazit v potřebné míře na internet, aby nastavil 3x týdně nejvhodnější sestavu a občas proto ty minuty někomu přetečou. Případně si s náma občas zalaškuje trenér při střídání a hráč odehraje z lavičky vyšší než očekávaný počet minut. Ale zamrzí mě, když se to v jednom týdnu stane třeba třetině hráčů z kádru U21, když se k tomu navíc přidá náhodný pokles formy u hráčů, kteří měli minuty v pořádku, sestava na zápas se nedává moc jednoduše dohromady.
Pokud přesto někdo cítí nadále křivdu, může mi napsat do BB pošty a vysvětlíme si to. Mám maximální zájem o pohodovou spolupráci s majiteli našich mladých nadějných hráčů.
Last edited by rwystyrk at 10/10/2008 9:26:17 AM