doğrudur, emir'e laf yok. bütün bunlar onun için muhteşem tecrübeler. hatırlarsak geçen sene yanılmıyorsam ispanya maçının son saniyelerinde topu oyuna sokamamıştı. ve tabiyki tüm suç ona yıkılmıştı. bir topu çıkartamıyor vs... orada nedense daha az sorgulanan yerlerinden kıpırdamayan diğer 4 oyuncu söz konusu. emir için elde patlayan kötü bir anı olmuştu. işin kötüsü ben de onun hakkında "aha emir gerçekten milli takıma uyum sağlamış" diye düşünmeye başlamıştım. evet bu buzzerbeater'ı sokması onun güvenini tahmin edemeyeceğimiz ölçüde yerine getirmiştir. daha bir cengaver olacaktır.
öte yandan evet büyük oyuncu böyle belli olur fakat benim demek istediğim, bu üçlüğü 2 sayı gerideyken sallamadı. halbuki emir preldziç dediğimiz bu adam boyundan beklenmeyecek yırtıcı penetrelere sahip, (hido'dan farklı olarak) bitiriciliği eksik olmayan, tuhaf turnikeleri bile sayıya çevirebilen çok yönlü harika bir oyuncu. emir içeri girerek turnike bıraksa kaçırsa veya faul aldırmaya çalışıp alamasa bile herhangi bir hata söz konusu olmazdı. tabi gerçeği de atlamamak gerekir ki o zaman emir 2. ölümcül hatasını yapmış olacaktı ve ardından bir sürü zırvalık...
benim derdim bu sene euroleague şampiyonu olan efsane olympiakos kadrosu tarzında egosuz oyunculara sahip olmamıza rağmen son saniyelerde panikleyip saçma sapan işler yapıyor olmamız. resmen elimiz ayağımıza dolaşıyor. işte sonra türküz abi biz böyleyiz napalım diyip geçiyoruz. duygusal millet ayakları (: hido 2009 playofflarında harikalar yaratırken ağzım açık izliyordum zaten :)