BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Sezon 26

[U21] Sezon 26

Set priority
Show messages by
From: borczi

This Post:
00
252021.148 in reply to 252021.147
Date: 2/14/2014 11:42:51 AM
Overall Posts Rated:
593593
Będzie dobrze, też mi się wydaje, że inni boją się nas bardziej, niż my Ich ;)

Jeśli się boją, to raczej szybko im minie...

Tylko dwóch zawodników - i to rezerwowych - w sprawnej... kilku spadło do porządnej , Jur do przeciętnej, Knast do końca sezonu nie zagra ani minuty... nie wiem czy się śmiać, czy płakać:) A my tu o potędze i że inni się boją...

Przypomina się piosenka:

(http://www.youtube.com/watch?v=z5rRZdiu1UE)

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: Ray Jay

This Post:
00
252021.149 in reply to 252021.148
Date: 2/14/2014 2:38:01 PM
Overall Posts Rated:
168168
Zaskocz ich taktycznie ;P

This Post:
22
252021.150 in reply to 252021.149
Date: 2/16/2014 4:42:08 PM
Overall Posts Rated:
593593
POLSKA - Słowenia (poniedziałek, 17 luty - 18,35)

Jutro czeka nas ostatni mecz grupowy - rywalem Słoweńcy. Przeciwnik miał być naszym najtrudniejszym w pierwszej fazie. Szybko się jednak okazało, że w tym sezonie skład niestety nie pozwala na osiąganie dobrych wyników. Porażki z Holandią, Bułgarią i Finlandią to spore rozczarowanie dla drużyny notowanej na 20 miejscu na początku sezonu. Spadają jednak jak kamień i aktualnie okupują 25 lokatę - i tak sporo wyższą niż wskazywałby na to skład.

A skoro mowa o składzie... do najciekawszych zawodników należą przede wszystkim Borut Šobar (29073246) (29073246), Blaž Pajek (29072959) (29072959) oraz Kristijan Širec (30335989) (30335989)... reszta nie grzeszy formą i/lub umiejętnościami.

Słowenia wszystkie mecz rozgrywa taktyką Look Inside w ataku i broniąc z indywidualnym kryciem. Jutro pewnie zagrają dokładnie tak samo.

A co u nas? Generalnie bez szału... forma nam mocno "odpłynęła":( Sporo solidnych i tylko dwie sprawne... żal Jura (przeciętna), Ościłowskiego (porządna), Kielina (porządna), Knasta (przeciętna). Cieszy brak kontuzji - oby tak pozostało do końca sezonu.

W innych grupach już sporo wiadomo... w tych meczach, które jeszcze mają znaczenia dla układu drugiej rundy są:

Serbia - Hiszpania (dla Serbów mecz "o życie"... Hiszpania nawet przegrywając nie straci raczej pierwszego miejsca w grupie - można się więc spodziewać CT Serbii)

Belgia - Litwa (zwycięzca będzie bacznie czekał na wieści o wyniku Serbów... ale obawiam się, że mecz ten może sie okazać spotkaniem o pietruszkę:( )

Rosja - Ukraina (kto wygra, ten awansuje obok Izraela)

Grecja - Dania (Grecy muszą wygrać... najlepiej jak najwyżej... myślę, że są w stanie! A wygrana powinna przypieczętować ich awans)

Chorwacja - Bośnia i Hercegowina (Chorwaci są najbliżej Greków w walce o awans... ale czy Bośniacy się położą? Nie sądzę!)

Czesi - Włochy (jeśli Czesi wygrają wysoko, to również mogą jeszcze awansować)

Francja - Węgry (czyli bój dwóch faworytów... planem Domiego jest uniknięcie grupy z nami i Włochami... musi więc jutro pokonać mistrzów świata Francję. A jeśli tak się stanie, to bardzo prawdopodobne, że Niemcy - o ile wygrają z Białorusią - odrobią małe punkty i wyrzucą mistrzów świata z turnieju. Problemem Niemców jest brak enta... za nimi przemawia fakt, że rywal nie walczy już o nic. Niemcy więc pewnie z kolejnym CT zagrają o awans).

Bułgaria - Finlandia (niespodziewanie mecz o drugie miejsce i awans z naszej grupy).

DO BOJU POLSKA!!!!

From: Ray Jay

This Post:
11
252021.151 in reply to 252021.150
Date: 2/16/2014 8:50:22 PM
Overall Posts Rated:
168168
Do boju!! ;)

This Post:
00
252021.152 in reply to 252021.151
Date: 2/17/2014 1:00:39 PM
Overall Posts Rated:
593593
:) Zdziwiło Was trochę to, że pisałem o walkowerze?:))) hehe... miałem cel... nie wiem co prawda, czy rywale czytają nasze forum... ale całkiem możliwe, że tak - sporo tu się dzieje i informacji można znaleźć mnóstwo... więc trochę podstępnie pisałem o walkowerze z jednego powodu - może któryś z mocnych rywali sam by na to nie wpadł... hehe... w ramach podpowiedzi od razu zaznaczyłem, że ja na pewno nie oddam w/o ... no i nie wiem, czy pomogło, ale widzę, że do naszej grupy nie trafi dzięki temu Hiszpania... zamiast tego dostaniemy Serbię... żal tylko Litwy, którą tym numerem pozbawiono jakiejkolwiek szansy:(

To: MiG
This Post:
11
252021.154 in reply to 252021.153
Date: 2/17/2014 1:20:08 PM
Overall Posts Rated:
593593
(...) a po trzecie - borczi, jesli Hiszpania bedzie na twej drodze, ZNISZCZ ICH!!! Powodzenia dla WAS! DO BOJU POLSKA!!!

MiG - bardzo mi przykro

I DZIĘKUJĘ Ci za życzenia! Mam nadzieję, że uda mi się w jakimś momencie pomścić Ciebie i Litwę - postaram się wtedy rozgromić Hiszpanów za to, co zrobili!!!!!!! MASZ MOJE SŁOWO!!!

This Post:
00
252021.155 in reply to 252021.150
Date: 2/17/2014 2:42:25 PM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Moje gratulacje :)

This Post:
00
252021.156 in reply to 252021.154
Date: 2/17/2014 2:49:41 PM
Overall Posts Rated:
593593
POLSKA - Słowenia 92:72 (25:26, 19:10, 19:17, 29:19) (26986)

No i koniec meczy grupowych... uffff... chyba dobrze, bo czym dalej w las, tym więcej problemów;) A teraz potrzeba nam wszystkim specjalnej koncentracji przez kolejne kilka tygodni... bo zaczyna się prawdziwa WALKA!!!

Kilka słów o meczu... taktyka tradycyjna - inside isolation+pressing w obronie. Nastawienie Słoweńców (CT) troszkę wyrównywało ten mecz. Ich taktyka dokładnie taka jak przewidywałem - Look Inside+mtm... Efekt taktyki tradycyjny - dostaliśmy straszne bęcki na tablicach;) Wystarczy powiedzieć, że my zanotowaliśmy w sumie 36 zbiórek, a Słoweńcy 32 ... tylko w ataku... W sumie rywale zebrali aż 68 piłek! Chyba rekord przeciwko nam:) Nasza przewaga w wymuszaniu strat tym razem też nie była tak znacząca (23:10 - 16 naszych przechwytów). Generalnie więc jedyne co cieszy w tym meczu to wynik końcowy. Ważne, że wygraliśmy...

Oceny indywidualne:

Woźniak (16,0) - moja ocena: 8,5 - może surowa ocena... ale jednak to nie był dzień naszej gwiazdy. Skuteczność mocno przeciętna, więc 23 punkty aż tak nie cieszą. Fajne zbiórki i przechwyty - za to pół punkta więcej;) Stać go na więcej... czekamy znowu na sprawną formę!

Wyrazik (18,5) - moja ocena: 8,5 - co prawda też spadł do solidnej, ale występ taki jakby był w sprawnej:) 15 punktów (70% skuteczności) + 7 zbiórek... chuchajmy i dmuchajmy na Zbyszka, bo w tym sezonie przyjdzie mu ugasić jeszcze nie jeden ogień;) hehe

Żmudka (18,5) - moja ocena: 9 - dziś MVP... 14 punktów, 6 zbiórek, 4 asysty - przy świetnej skuteczności (7/9 z gry). Żmudki wszędzie było pełno;) Naprawdę ratuje nam skórę po tym, co się wydarzyło z Jurem i Knastem!!! Bez Żmudki byśmy mogli się pakować;)

Dobrochowski (15,5) - moja ocena: 8 - najlepszy nasz SG - też czekamy na sprawną formę, bo póki co jeszcze ciągle można mieć zastrzeżenia do skuteczności. Mimo tego jednak 10 punktów i 6 asyst to dorobek, który trzeba docenić.

Najbor (17,5) - moja ocena: 8,5 - jak zwykle w cieniu kolegów pod koszem... ale z tego cienia potrafi w ciągu 19 minut zdobyć 10 punktów i zebrać 6 piłek... Pozycja PF to w tej chwili nasza dominująca przewaga nad konkurentami!

Komorniczak (14,0) - moja ocena: 6 - hmmmm... forma została sprawna, a występ fatalny... słaba skuteczność, brak aktywności na tablicach... właściwie trochę przeszedł obok meczu:(

Marsov (14,5) - moja ocena: 6,5 - również słaby występ... gdy przebywał na boisku przegraliśmy ten fragment siedmioma punktami. Stać go na sporo więcej.

Karlinski (15,0) - moja ocena: 7,5 - nie rozumiem... nie rozumiem... nie rozumiem:((... Najlepszy nasz rozgrywający - na dodatek w formie prawie sprawnej, a jakoś nie może pokazać w pełni swojej klasy... Mam nadzieję, że to po prostu kwestia niepasującej mu taktyki. Ciągle czekam na mecz, w którym pokaże klasę;)

Kolton (15,0) - moja ocena: 8 - dziś trochę lepszy od Karlinskiego... 9 asyst robi wrażenie... martwi jednak ilość strat. Na punkty obu nie liczyłem, więc na to nie ma co zwracać uwagi.

Kopecki (17,5) - moja ocena: 8 - zrobił to, co do niego należało jako rezerwowego.

Ludwiszewski (17,5) - moja ocena: hmmmmmm... ... zagrał za krótko, żeby go oceniać:( A debiutant wyszedł w pierwszej piątce;) Przekonał mnie formą... no i myślę, że warto było z nim zaryzykować. Zobaczymy co dalej...

A zaraz podsumowanie grup... oj się działo!!!!

This Post:
11
252021.157 in reply to 252021.156
Date: 2/17/2014 3:09:23 PM
Overall Posts Rated:
593593
A w innych gUrupach...

GRUPA F:
Estonia nie kombinowała i łatwo pogoniła Szwajcarię... za to Turcja grając CT uratowała honor pokonując Łotwę ( (27126) )... szkoda, że tak późno, bo teraz to już musztarda po obiedzie - awansowali rywale... i na dodatek nie stracili enta - dla nas słabo niestety. Trzecie miejsce w grupie dla Turków.

GRUPA E:
Nie wiem, czy to ja zainspirowałem Hiszpanów... ale w każdym razie jako jedyni wybrali sobie grupę - oddali pierwsze miejsce Serbii walkowerem. Dla nas to akurat dobry układ, bo nie tylko słabszy rywal, ale również bez enta... Serbia w meczu "bez meczu" zagrali CT... też pewnie nienawidzą teraz Hiszpanów... ehhh... Najbardziej żal MiGa i Litwy ... w strasznej walce pokonali silną Belgię... ale przez kombinacje Hiszpanów starczyło to zaledwie na zajęcie trzeciego miejsca.

GRUPA D:
W meczu o awans Rosja pokonała Ukrainę ( (27070) ). Do naszej grupy trafia natomiast silny Izrael, który dziś pogonił Portugalię ( (27071) ).

GRUPA C:
Tu pierwsze miejsce już wcześniej zapewnili sobie Włosi... dziś tylko przypieczętowali to rozbijąc Czechów (CT). O drugim miejscu decydowały małe punkty... Chorwaci dość niespodziewanie bardzo wysoko wygrali z Bośnią ( (27043) ) i rzutem na taśmę zapewnili sobie awans. Żal Greków, którzy sensacyjnie byli bardzo blisko wyjścia z grupy...

GRUPA B:
Potwierdziło się, że Francja czai się żeby zaskoczyć ich ulubionym motion - tym razem nadziali się na tę taktykę Węgrzy ( (27014) ). Dla nas źle, że to Francja straciła enta... bo do naszej grupy trafiają Węgrzy. Najsmutniejsi dziś są Niemcy... ładny mecz z Białorusią nie dam im awansu ( (27015) ) - trzymali kciuki za Węgrów, bo wtedy wyrzuciliby z imprezy mistrzów świata.

NASZA GRUPA:
Drugie miejsce i awans dla Finlandii, która pokonała Bułgarów ( (26987) ).

A w drugiej fazie:

GRUPA "POLSKA":
Łotwa (pełen ent)
Serbia (bez enta)
Izrael (obawiam się, że pełen ent)
Włochy (pełen ent)
Węgry (ent minimalnie uszczuplony)
Polska

GRUPA DRUGA:
Estonia (pełen ent)
Hiszpania (pełen ent)
Rosja (wydaje mi się, że pełen)
Chorwacja (wydaje mi się, że pełen... albo prawie)
Francja (lekko uszczuplony)
Finlandia

Oceńcie sami, czy walkower byłby dobrym pomysłem...

From: Midgaard

This Post:
11
252021.158 in reply to 252021.157
Date: 2/17/2014 3:16:09 PM
Maranahar
III.1
Overall Posts Rated:
163163
Karlinski czeka tylko na LI w ataku żeby eksplodować z formą i zaskoczyć wszystkich 20-stoma asystami w meczu np. z Włochami :)

Advertisement