Kdy jsi začal hrát BB?
Ke konci 3. sezóny, což byla první sezóna, kdy byla do BB zapojena i Česká Republika.
Jaký je tvůj největší úspěch na BB celkově?
2x Finále Českého poháru, 2 odchovanci v seniorské reprezentaci, 5 krásných sezón jako trenér reprezentace, kterou jsem pozvedl z nuly na přibližně 30. místo ve světě. No a potom i to, že jsem začínal ve třetí lize a dokázal dojít až do první, kde se zatím (klepu na dřevo) držím. Funkce LA (Language administrator), MOD (forum Moderator) a GM (Game master) za moc velký úspěch nepovažuji, to je spíše služba.
Kolik času denně trávíš na BB?
Denně se to dá špatně udat, ale průběžně celý den po takových 30 minutách, takže když to shrnu tak třeba 10-15 hodin týdně. To bylo ale vždy způsobeno tím, že jsem byl trenérem reprezentace a nyní tím, že mám na sobě GM funkci, kdy musím kontrolovat průběžně. Normálnímu smrtelníkovi ale podle mě stačí třeba 10-15 minut dvakrát za týden, když už se naučí jak to tady chodí + nějaký ten čas navíc, když je něco extra jako například draft nebo nákup pro tým důležitého hráče. Je na každém kolik tomu bude věnovat, z vlastní zkušenosti vím, že můžu být týden pryč a nic šíleného se nestane.
Myslíš si, že se BB bude ještě hodně vyvíjet, nebo je už ve své finální fázi vývoje?
Myslím, že má ještě mnoho prostoru k vývoji, zvlášť pokud tvůrci dostanou více prostředků od Supporterů. Celkově si myslím, že systém hry byl promyšlen dobře, takže se za rok nezhroutí a může jí čekat stejně dlouhý život jako je to třeba u fotbalového Hattricku. Jinak samozřejmě podněty manažerů určitě mohou pomoci nasměrovat vývojáře BuzzerBeateru k vedení vývoje hry příznivým směrem.
Myslíš, že Česká republika bude moci za několik sezón konkurovat dosvadním BB velmocím?
Rozhodně by k tomu potřebovala více manažerů a jejich větší organizovanost a zájem podílet se na chodu reprezentace. Při dnešním stavu může s velkým štěstím postoupit na Mistrovství světa, ale zatím se to nestalo. Čím víc lidí se zapojí třeba do trénování hráčů, tím větší máme do budoucna šanci na lepší umístění.
Čeho bys chtěl ještě na BB dosáhnout?
Vyhrát První ligu, i když konkurence je už velká. Podle nových žebříčků mám 5. nejlepší tým v zemi, ale je to i o štěstí, což dokazuje tato smolná sezóna. Vyhrát BuzzerBeater’s Best (turnaj nejlepších týmů světa) je asi nad moje síly, to bych už to nemohl hrát rekreačně. (smích)
Hraješ i hattrick? Pokud bys měl obě hry srovnat, v čem je největší výhoda BB oproti HT?
Hraji obojí, ale Hattrick neporovnatelně delší dobu - dohrávám 15. sezónu. Největší výhoda je podle mě v mládí hry; každý kdo se teď přihlásí má ještě reálnou šanci hrát za dvě sezóny druhou ligu a později možná i první. A dále systém vlastností hráčů je mnohem více propracovaný než v hattricku. Celkově se to ale špatně porovnává, ty hry jsou v úplně jiném stádiu vývoje a především jde o úplně jiné sporty. Obě hry mě chytly už od samého začátku.
Díky za rozhovor.
Vůbec nemáš zač.
Last edited by Wixix at 8/8/2009 8:43:18 AM