Un tagad ir pienācis laiks arī nu jau kārtējam sezonas apskatam un manām prognozēm.
Lielais 8nieks
Bananu BK
Komanda pagājušajā sezonā uzvarēja III līgā un labi, ka tā, jo pie mums ir nonācis vēl viens aktīvs lietotājs. Paskatoties uz komandas sastāvu var vilkt paralēles ar Imanta Ballers – komandu, kas uzvarēja pagājušajā sezonā – jo ari Bananu BK galvenais spēks ir garie spēlētāji. Tiesa, komandai nav labu mazo spēlētāju un tas ir komandas lielākais mīnuss, jo bez labiem mazajiem PO iekļūt būs grūti. Var prognozēt, ka komanda spēlēs spiežot uz groza apakšu, kur atrodas meistarīgi un jauni garie spēlētāji, kas sezonas laikā noteikti vēl progresēs.
Mana Prognoze:5.vieta
BC Berze
BC Berze pagājušajā sezona iekļuva II līgā un spēja tur arī noturēties, izslēgšanas spēlēs uzvarot BK K.O. real. Sastāvs starp sezonā nav mainījies. BC Berzei ir sabalansēts, bet ne visai spēcīgs sastāvs, kurā trūkst laba SV. Taktiskajā ziņā Berze varētu spēlēt līdzīgi kā pagājušajā sezonā – regulāri mainot taktikas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.
Mana Prognoze:7. vieta
BK- Barons
BK- Barons vairākas sezonas ir spējis noturēties II līgā un domāju, ka šosezon komandu sagaida vēl sīvāka cīņa. Komandai ir raksturīga spēļu šķirošana, kamēr komanda ir kausā, tas nozīmē, ka komanda šajā laikā ar labākajiem spēkiem spēlē kausa spēli un vienu līgas spēli, pret vājākajiem pretiniekiem. Sastāvs komandai nav mainījies, lai gan vadītājs, jau diezgan ilgi meklē papildinājumu. Kad papildinājums tiks atrasts, komanda kļūs daudz spēcīgākā, nekā tagad, jo līdzekļi ir. Diezgan droši var teikt, ka komanda spēlēs mainot taktisko zīmējumu, tāpat, ka pērn.
Mana Prognoze:6.vieta
Lāči
Pērnās sezonas pārsteiguma autors, Lāči, arī šajā sezonā būs viens no favorītiem uz iekļūšanu PO. Lai gan individuāli spēlētāji nav tie spēcīgākie, kopā tie spēlē ļoti labi un par to ir jāpateicas smaidīgajam. Komanda sastāvu nav mainījusi, vienīgi no drafta ir izvilkts labs spēlētājs, kuru var labi trenēt. Arī šosezon komandas taktika būs grūti uzminama, jo smaidīgais noteikti parūpēsies par pārsteigumiem.
Mana Prognoze:4.vieta
Sirdspukites
Pērn Sirdspukites ieguva 1. vietu regulārajā sezonā, taču jau PO pirmajā kārtā atzina pretinieka pārākumu. Šāds pavērsiens ir tikai saniknojis komandas vadītāju. Sastāvs starp sezonā nav mainījies, taču tas joprojām ir ļoti, ļoti spēcīgs priekš II līgas. Komandai ir 2vi ļoti labi garie, ka arī lieliski snaiperi. Ne velti tieši Edvards Mierinieks jau 2. gadu kļuva par līgas MVP. Tieši sabalansētā sastāva dēļ būs ļoti grūti prognozēt ar kādu taktiku spēlēs Sirdspukites.
Mana Prognoze:2. vieta
SuperSonic777
SuperSonic777 ir jaunpienācēji mūsu līgā. Spriežot pēc sastāva, komandai būs jācīnās par palikšanu II līgā. Komandai ir 4 labi garie spēlētāji, kā arī labs UA. Manuprāt, ir dīvaini, ka komandā tiek turēt 4 labi garie. 1 vai 2 vajadzētu pārdot un par iegūto naudu aizpildīt robus SV un MU pozicijas. Ja komanda to izdarīs un iepirks labus spēlētājus, tā varēs konkurēt ar citam komandām, bet ja nē, tad baidos, ka vajadzēs atstāt II līgu.
Mana Prognoze:8.vieta