Играва уште еднаш ме шокираше и ми докажа колку одлепела последниве неколку сезони. Шокантентен епилог(бар за мене) од вчерашната мајсторка во борбата за шампионската титула во нашава елита. Победа од 14 разлика на гостиснки терен за послабиот тимот(барем според квалитетот на играчите) никако неможе да биде нормален и логичен епилог. Не е спорна победата, во спортот секогаш постојат изненадувања и затоа е толку интересен, спорен е начинот на кој е постигната оваа победа, 14 разлика, ХМ.
Честитки до Тонио за првата титула во елитата, одлично го водеше својот тим оваа сезона и баш против него поминав најлошо оваа сезона со 2 убедливи порази. Ќе остане запаметена оваа сезона по тоа што добивме 2 нови тима кои за прв пат овоија големи титули во нивните клубски истории (KK Pelister Sport во купот а KK Dragons во елитата) со што си обезбедија дебитантско учество во Б3 купот следната сезона и им посакуваме успешно да ја преставуваат ББ Македонија.
За Вардар Димоа уште една просечна сезона, постепено идеме напред од традиционалното 4-5 место сега сме на 2-3 место во западната конференција последниве 3 сезони но сеуште далеку од сериозна борба за титули. Потребни се 1-2 засилувања ама финансии за тоа нема, јбг.
Среќни Илинденски празници браќа и сестри(ако ве има тука)!
Last edited by Dadimo at 8/3/2015 6:51:39 AM