Sve znam, stoji to za PA, ali ovo je bila specificna situacija, da ne zalazim u detalje. Bosnjak je vec dobio upove I na drugim bitnim skilovima, a sada nastavljamo sa OD. Posebno je tacno ovo za elasticni efekat - imam slican primer sa Radusinom, imao je pasing 2 kad je stigao kod mene - za dva treninga je dobio dva upa. Doduse, imam I primer Andjelinovica, koji za 5 ili 6 treninga nije dobio up na pasingu. A nije jos ispucao svih 100% potencijala. Sad sam vec odustao od njega.
Moramo imati na umu da medju ovih 30 I kusur igraca na mom spisku ima raznovrsnih primera: ima igraca koji su Prva opcija za trening, onih koji su svom menadzeru druga opcija, onih koji su treca opcija, ali I onih koji uopste nisu bili u planu za trening. Kada pristupam pojedinom menadzeru, moram prvo da saznam ili procenim u kakvom je polozaju odredjeni igrac - hoce li dobijati trening, da li ce to biti redovno ili ne, da li ce dobijati trening koji je adekvatan njegovom uzrastu I nekoj projektovanoj perspektivi igraca I slicno. Ima dosta primera gde se igraci ne treniraju kako bih ja voleo, ali sam pristalica toga da je bilo kakav trening bolji nego da treninga - nema.
Iskreno, u ovoj prvoj fazi, kad igraci imaju do 20-21 godine, ja volim da forsiram odbrane I 1n1 (naravno, uz poseban pristup svakom pojedinacnom igracu), ali ne mozes bas svakoga da ubedis u to sta da trenira...
U svakom slucaju, ovo I treba da bude strana za ovakve rasprave - da delimo iskustva ili savetujemo jedni druge, sve zarad dobrobiti zajednice