BuzzerBeater Forums

Poland - IV.52 > Sezon 21 - start 25 sierpnia 2012 r !

Sezon 21 - start 25 sierpnia 2012 r !

Set priority
Show messages by
This Post:
00
224538.150 in reply to 224538.149
Date: 9/15/2012 4:09:34 PM
Overall Posts Rated:
7070
Astorii w takim składzie i formie mało kto dorówna. Chciałbym zobaczyć mecz mojej drużyny z poprzedniego finału z teraźniejszą Astorią ( swoją drogą, całkiem ładne staty tam wykręciłem :D ciekawi mnie ciągle jakby wyglądały jakbym miał Minatiego wtedy)

From: daaniel
This Post:
00
224538.151 in reply to 224538.150
Date: 9/15/2012 4:25:27 PM
Overall Posts Rated:
1414
sensacją dzisiejszej kolejki jest tak wysoka wygrana Divine Bombs. Czyżby Basket Stary Żmigród zlekceważył rywala?!?!

This Post:
00
224538.152 in reply to 224538.150
Date: 9/15/2012 4:35:49 PM
Overall Posts Rated:
44
Fakt że ostatni mecz finałowy stał na wysokim poziomie i jak patrzę na staty to się tak zastanawiam jaki wpływ miała różnica w płynności obu zespołów. Niby nie widać tego w asystach, stratach i skuteczności z gry ale Knicks Rox mieli w tym elemencie znaczną przewagę i oba mecze wygrali. Minati mógł przesądzić o wyniku finałów ale trzeba przyznać że rywala miałeś mocnego i całkiem nieźle sobie radzi w III lidze.

From: Theusik

This Post:
00
224538.153 in reply to 224538.140
Date: 9/15/2012 5:26:30 PM
Overall Posts Rated:
2121
Po pierwsze uważam, że ID u Guarda jest ważniejsze niż OD u środkowego, ponieważ centrzy z obwodu rzucają rzadziej niż SG czy PG spod kosza
Co do RB, to zazwyczaj nie patrzę na ten skill przy zakupie PG/SG, ale dla SFa to min porządny, a środkowi odpowiednio wyższe. Jeszcze nie miałem okazji trenować zbiórek i nie wiem o ile to polepsza grę
Flow to też ciekawy temat. Często menedżerzy zapominając trenując SG o podaniach a u nich też powinien być poziom PA ok silny. Fajnie jest gdy reszta ma różowe podanka, ale można się obejść bez tego

PG
Podstawą jest OD i PA tak z 12, ID 6-7 JS 10 JR 7
SG
JS 13-14 JR 11-12 OD 13 IS 7-9 i ID 6-7
SF
Przy SFie się nie zgodzę z carminacore, bo to nie jest pozycją defensywna OD i ID 9-10 JS i IS 11-12
PF
Używając taktyk obwodowych(czyli też Look Inside) PF to tak naprawdę SF/PF JS 2 poziomy niżej niż IS JR 6, jeśli gra się z przeciwnikiem który ma graczy wyspecjalizowanych tylko w dole to może być zabójcza broń (mileros miał kiedyś fajnego PFa Zezo chyba się nazywał)
C
wg mnie tylko do obrony no chyba że troszke IS

This Post:
00
224538.154 in reply to 224538.151
Date: 9/16/2012 3:53:19 AM
Overall Posts Rated:
1515
Zagrałem na luzie i wybrałem złą taktykę. Moim celem jest zagranie w playoff, a ta porażka mnie od niego nie oddaliła:)

From: Żbiku

This Post:
00
224538.155 in reply to 224538.153
Date: 9/16/2012 3:56:13 AM
Overall Posts Rated:
44
Co do poziomu poszczególnych umiejętności to w pełni się z Tobą zgodzę choć najtrudniej jest wytrenować czy kupić tak dobrego SF-a. Myślę że dlatego carmincore odpuszcza ofensywę na tej pozycji, taki kompromis. Najbardziej mnie ciekawi dlaczego uważasz LI za taktykę obwodową, możesz to rozwinąć? Z innej beczki, zdziwiłem się po ostatnim treningu kiedy mój 33-letni SF zaliczył spadek jednej umiejętności o 2 punkty. To był jego pierwszy spadek od czasu jak jest u mnie w drużynie a mam go drugi sezon. Spotkaliście się z czymś takim? Do tej pory myślałem że postępuje to stopniowo a tu taki numer. Zawodnik nie jest z Afryki więc raczej metryki sobie nie sfałszował:).

This Post:
00
224538.156 in reply to 224538.155
Date: 9/16/2012 4:29:01 AM
Overall Posts Rated:
7070
Kiedyś tam na forum udowadniali że przy look inside ważne jest wejście pod kosz zawodników z obwodu i ich rzut z bliska, bo to taka troche taktyka dla slasherów. Ot taki Wade, niby wybitny SG, a z dystansu to za przeproszeniem wuja umie - musi zrobić ze 2 zwody, mija zawodnika i albo mid range albo paka czy layup. Wydaję mi się że o to mu chodzi.

Co do SFa - jest dokładnie tak jak mówicie, coś za coś, idę na kompromis bo naprawdę ciężko mi było kupić sensownego SFa, a na TLu siedzę dość często. Chociaż może po prostu miałem pecha kiedy wymieniałem drużynę i nie było tak dobrych sfów na stanie. :P Ważniejsza była dla mnie obrona więc celowałem w nią kosztem ataku.

Divine, Ty zajmujesz się SFami, wiesz po prostu lepiej ode mnie. Mógłbyś powiedzieć w takim razie jak trenować 18 latków na taką pozycję? Bo to właśnie zamierzam poniekąd robić jeśli nie uda mi się kupić tego HoFa którego licytuje (dogadałem się z MuzGiem - w tym sezonie trenuje HoFa z innego kraju, sprzedaje go na koniec, zbieram kase przez cały sezon i celuję w draft, więc ani mi się kurde ważcie kogoś dobrego zawinąć! :D ) Jeśli się uda polecę w SG.

This Post:
00
224538.157 in reply to 224538.153
Date: 9/16/2012 4:32:20 AM
Overall Posts Rated:
1414
Ciekawie dzieje się w Great 8.
SKANER ZIELONA GÓRA i Zagłębie Sosnowiec mają taki sam bilans (6-1) różni ich jedynie liczba małych punktów z przewagą dla drużyny z Zielonej Góry (147-142).
CHICAGO BULLS SA i Łazaaa Zgorzelec również mają taki sam bilans(5-2) jednak tutaj różnica małych punktów jest większa bo aż (170-137).

kolejne mecze:
1.Hooops - SKANER ZIELONA GÓRA
2.Basketmvps-Zagłębie Sosnowiec
Mecz numer jeden będzie chyba najciekawszym widowiskiem .Wynik będzie pewnie wyrównany. Nawet po wygranym meczu Skaner prawdopobodnie straci prowadzenie na rzecz Zagłębia. Sosnowiec gra ze słabszym przeciwnikiem i pewnie wygra znacząco mecz. Jeżeli Skaner przegra to może spaść nawet na 4 miejsce ;)

Taunters -CHICAGO BULLS SA Kolejny wyrównany mecz ale raczej większą szansę na wygranie ma CHICAGO (dłuższa ławka rezerwowych)
W wypadku wygranej CHICAGO i przegranej skaner Byki awansują na 2-3 miejsce.

Divine Bombs-Łazaaa Zgorzelec Ostatni mecz również powinien być wyrównanym widowiskiem. Obstawiał bym na Divine Bombs. Łazaa nawet mimo wygranej ma bardzo małe szanse na 2 miejsce ponieważ Bulls mają większą ilość małych punktów.

Mam nadzieję, że napisałem zroozumiale...
pozdrawiam

This Post:
00
224538.158 in reply to 224538.156
Date: 9/16/2012 4:45:47 AM
Overall Posts Rated:
44
Też jestem zainteresowany wskazówkami dotyczącymi treningu SF-a. W ostatnim drafcie trafiłem przyzwoitego MVP-a ze wzrostem 6'7 i chciałbym trening podporządkować właśnie jemu. Do tego jest dwóch trochę starszych graczy którym warto podciągnąć umiejętności podkoszowe. Do tej pory trenowałem tylko obwodowych więc wdzięczny będę za każdą podpowiedź.

From: coleslaw

This Post:
00
224538.159 in reply to 224538.158
Date: 9/16/2012 6:48:02 AM
Overall Posts Rated:
1515
2012-09-16 - Zespół Rednecks Kraków kupił nowego zawodnika. Jest nim Fernando Chaperón. Koszt transferu to $ 1 400 000.
Co sądziecie o tym zakupie??? Czy aby trochę nie przepłacony ? Czy Rednecks mają szansę odsprzdać go za większe pieniądze ? Czy nie lepiej jak by wziął do hodowli polaka ? Czy nie lepiej było władować pieniądze w dziadków w następnym sezonie, i powalczyć o awans ? Oczywiście manager robi jak się mu podoba, ale jestem zaskoczony wyborem o_o

This Post:
00
224538.160 in reply to 224538.159
Date: 9/16/2012 8:12:40 AM
Overall Posts Rated:
1414
moim zdaniem bardzo bardzo przepłacony ten transfer....za te pieniądze mógł kupić sobie spokojnie 2-3 zawodników , którzy pewnie nie odstawali by wgl albo tylko troszkę ze skillami Fernando Chaperon'a.
raczej nie ma mowy o sprzedaży tego zawodnika za więcej, pierwsze sezony 2 sezonu to będzie trudna praca i wiele wyrzeczeń.
jestem pewien, że z 40-50% tej sumy to tylko i wyłącznie cena za potencjał. Moim zdaniem największym minusem tego transferu jest potencjał.... około połowa tej ceny to tylko i wyłącznie cena za niego. Tak naprawdę to potencjał w treningu nie gra dużej roli... co to za różnica na tej pozycji czy będzie to supergwiazda,mvp,historyk czy legenda?
skoro menager w IV lidzie nie wykorzysta jego potencjału. Takiego zawodnika nie opłaca się kupować do treningu żeby potem go sprzedać bo praktycznie nigdy cena się nie zwróci. Lepiej to wygląda w sytuacji kiedy trenujemy zawodnika do własnej drużyny, ponieważ zwróci nam się to w większym stopniu poprzez mega zawdodnika. Więc chyba nie ma sensu kupować zawodnika z 1,4 mln skoro wytrenujemy go do pensji powiedzmy maxymalnie 60-70 tysięcy. Takiego samego można by było kupić z dużo niższym potencjałem co odrazu oddziaływuje na niższą cenę.

Advertisement