Dakle, prošla je polovina prvog dela takmičenja i možemo biti zadovoljni sa četiri pobede. Trenutno je samo sedam ekipa bez poraza, uključujući i Srbiju. Ono što upada u oči, jeste drastična razlika u rivalima - npr. mi smo izvukli čak pet reprezentacija koje su na svetskoj rang-listi među prvih 40 (od toga čak tri koje su u top 20), dok je trenutno vodeća Nemačka dobila čak tri tima koji su plasirani lošije od devedesete pozicije (Malta, Paragvaj, Ekvador) i još dve ekipe ispod sedamdesetog mesta (Vijetnam, Bahami). Daleko od toga da je ovo alibi, ali definitivno su šanse za prvu poziciju nakon osam mečeva gotovo nepostojeće: čak i u slučaju svih pobeda, teško ćemo imati najbolju koš razliku imajući u vidu rivale. No, mi ćemo ići korak po korak, a ja ću biti zadovoljan ako uspemo da budemo među prve četiri reprezentacije nakon prvog dela takmičenja, jer bi nam to posle donelo prednost domaćeg terena u još najmanje tri runde, što je značajan benefit. Naredni rival nam je uvek neugodna Letonija, koja je takmičenje započela sa dosta lošim skorom (1-3), ali treba imati na umu da su oni žrtva gore pomenutog nepravednog žreba - prvih pet rivala su im ekipe iz top 50 i jednostavno su ušli u lošu seriju. Bilo bi lepo da je produže bar još jedno kolo

Što se nas tiče sada čekamo petak, dobru formu i što više upova

Zanimljivo da nam je ovo deseti nastup na Utešnom turniru i da smo dva puta igrali finale (nažalost neuspešno) i još dva puta ispadali u polufinalu. Nadamo se da će nam ovo biti najuspešniji nastup u istoriji

Živela Srbija!