A więc gramy z Brazylią ;)
Przeciwnik wymagający, w dodatku gramy na wyjeździe i na słabym entuzjazmie. Mimo, że jest to tylko mecz towarzyski, to jednak fajnie by było dobrze się zaprezentować, tak więc nikomu nie odpuszczamy i poważnie podchodzimy do tego pojedynku Szczegółowo przeciwnik został opisany przez naszego selekcjonera
(60777.139).
Kilka słów o taktyce na dzisiaj:
Brazylia raczej na pewno zagra w obronie każdy swego, a w ataku albo LI albo R&G (50 na 50). Zdecydowałem się ustawić konkretną obronę, mianowicie 3-2. Jeżeli zagrają LI to nasze i tak niewielkie szanse spadają niemal do zera, ponieważ automatycznie wiąże się to z wystawieniem przez nich centra na SF i wzrost obrony pod koszem. Jeżeli jednak zdecydują się na R&G to mamy szanse na powalczenie, ponieważ odpuszczą trochę obronę w trumnie, czyli tam, gdzie właśnie my uderzymy. Ponadto ze względu na wakacyjną formę Kupsa
(2528864) i Wierzchowicza
(2534666) oraz kontuzję Rybaczuka
(4847744) zdecydowałem się, że zaatakujemy spod kosza. Jest to o tyle niekorzystne rozwiązanie, że Canarinhos mają na pewno lepszych graczy defensywnych pod koszem. Mając jednak do wyboru grać zawodnikami z nienajlepszą formą, a tymi z trochę lepszą, wybrałem według mnie mniejsze zło... ;) Naszą tajną bronią będzie Pustula, którego zadaniem będzie konsekwentne ogrywanie swojego vis-à-vis i seryjne zdobywanie punktów częstymi penetracjami pod kosz. Wszystko może się udać, jeśli tym rywalem nie będzie wyższy od niego o 30 cm Brazylijski kolos. Poza tym niestety nasi przeciwnicy na pewno osiągną przewagę w zbiórkach, dlatego tempa nie musimy specjalnie podkręcać (dlatego gramy Low Post).
Podsumowując dodam jeszcze, że chciałbym, żeby zagrało jak najwięcej zawodników, a nie tylko żelazna pierwsza piątka. Zapraszam wszystkich do oglądania meczu i kibicowanie naszej reprezentacji.
P.S. Dziękuję al._saidowi za możliwość dostąpienia zaszczytu prowadzenia kadry oraz wszelką pomoc związaną z ustawieniem składu (udostępnienie bazy i powołanie zawodnika). Leszkowi dziękuję za możliwość skorzystania z JW. ;)
BB strasznie zamula, ale może jakoś da się oglądać ;)